[ bojanst @ 21.08.2010. 16:57 ] @
Problem je bio samo u tuner-u, inace tv je radio ok dok nisam razlemio tuner...
kad sam tuner vratio nazad u tv cuo sam neugodan zvuk kratkog spoja, tuner nisam dirao ali u zurbi sam zaboravio da ocistim tv od tinola...

E sad sta mi je ciniti, napravio sam sebi mnogo veci problem. Za pocetak, ako neko ima shemu da postavi. Hvala!
[ banetv @ 22.08.2010. 10:29 ] @
Jeftinije bi bilo da si odmah odneo u servis. Još nije kasno.
[ bojanst @ 22.08.2010. 14:49 ] @
Ovako izgleda da nemam blage veze o elektrotehnici i televizorima, ali nije tako!

Potrebna mi je samo shema, a dalje cu sam! Hvala

Popravio sam na desetine tv-a, nisam bas toliko naivan!

P.s.- Sasija: PB1401PAV-1 (ASSY) ali ne mogu naci nigdje shemu...

[Ovu poruku je menjao bojanst dana 22.08.2010. u 16:13 GMT+1]
[ sseennaadd @ 23.08.2010. 01:25 ] @
Citat:
bojanst: Ovako izgleda da nemam blage veze o elektrotehnici i televizorima, ali nije tako!

Potrebna mi je samo shema, a dalje cu sam! Hvala

Popravio sam na desetine tv-a, nisam bas toliko naivan! :p

P.s.- Sasija: PB1401PAV-1 (ASSY) ali ne mogu naci nigdje shemu...

[Ovu poruku je menjao bojanst dana 22.08.2010. u 16:13 GMT+1]
heh...ja sam ih popravio stotine,mozda hiljade,ali sam jos uvijek naivan.....
[ bojanst @ 23.08.2010. 08:24 ] @
Pa dobro ja nisam serviser, tv hocu da popravim drugu bez ikakve naknade! Uopste ne zaradjujem na ovom.

Znam da vi serviseri ostajete bez posla, ali nisam ja kriv sto se danas moze kupiti nov tv za 50 eura...

Ako mozete shvatite me pa mi postavite shemu! Posto u mom gradu i onako nema servisera tv aparata...
[ sseennaadd @ 23.08.2010. 11:43 ] @
Nije lijepo lagati,prvo nema kupiti nov tv za 50 eura,drugo u banjaluci ima barem tri koliko ja znam jako kvalitetna servisa.....
[ bojanst @ 23.08.2010. 21:22 ] @
Dobro nisam mislio bas bukvalno. Hvala u svakom slucaju!
To je ujedno sve od mene sto se tice ovog foruma.Pozdrav
[ bojanst @ 08.09.2010. 15:35 ] @
Uprkos vasem nagovaranju da odnesem tv u servis tj. navlacenje vode na svoj mlin :)
uspio sam da popravim ovaj tv (djelomicno) sve imam, osim sto ga ne mogu smanjiti... mislim da nije do mikroprekidaca za pojacavanje i smanjivanje, ali nisam siguran!

Gdje bi mogao da bude kvar? Nadam se da ce mi ovaj put neko pomoci...

P.s.- Onaj kratki spoj ako tako mogu nazvati, poslije sam ustanovio da nije kratki spoj nego se jedna zavojnica "prelomila" tj. otkacila od silne oksidacije...
kako je ona gubila i dobijala spoj ja mislio da je u pitanju kratki spoj ali nije... e ta zavojnica se otkacila u tonskom stepenu (cini mi se)
[ bojanst @ 14.09.2010. 23:28 ] @
Rijeseno. Promijenio TDA1013B.
Prije su bili hladni lemovi...
Hvala!