[ simone85 @ 23.08.2010. 15:56 ] @
Da li bi neko mogao da resi sledeci problem, da me uputi kako to da resim ili da mu platim pa da to resi? :) Klijent kome odrzavam sajt, koji je na srpskom, hoce verziju na engleskom jeziku. Sajt sadrzi bazu sa firmama i firme se dopunjuju u zavisnosti kako ko zakupi reklamiranje na njegovom sajtu. Zakupio je novi domen koji bi bio engleska verzija sajta. Sta on sada hoce? Hoce da se na taj novi domen postavi engleska verzija sajta. Nekoliko osnovnih strana ce biti na enleskom (o nama, partneri, cenovnik itd). Strane koje sadrze informacije o firmama, tj. baza firmi, ce biti povezana sa bazom koja je na srpskom domenu sajta. To moze da se uradi i nije problem. Ali on hoce da se na engleskom domenu svaki put kada se ucitavaju strane o firmama poziva google translator i automatski prevodi strane. Nije bitno da prevod bude idealan, vec da to tako radi, da ne mora svaki put da prevodi informacije o firmama koje unosi na srpskom. Googlao sam dosta, pokusao sa translatorom, gledao na http://code.google.com/apis/ajaxlanguage/documentation/ , ali nisam uspeo da dobijem resenje. Isto tako ne zeli da mu stoji neko google dugme pa ti kliknes i on prevede, vec sve mora da se radi automatski. Zaglavio sam se s ovim i ne mogu da resim ovaj problem. Sajt je radjen u PHP-u i MySQL-u. Da li je neko imao slican slucaj, pa moze da pomogne? Ukoliko smatrate da ovo treba da se plati, recite cenu, ali samo ako znate to da odradite kako treba. [Ovu poruku je menjao Goran Rakić dana 23.08.2010. u 18:00 GMT+1] |