[ wex-alpha @ 24.08.2010. 07:21 ] @
Vec duze vrijeme nigdje ne mogu da nadjem cokoladu Milka sa okusom jogurt-tresnja. Uvijek je bila jagoda i tresnja, ali tresnje vise nema. Da li neko zna zasto? |
[ wex-alpha @ 24.08.2010. 07:21 ] @
[ lelorinel @ 24.08.2010. 13:55 ] @
podbacio rod tresanja
[ Bata @ 24.08.2010. 15:43 ] @
Oduvek sam se pitao za koga li prave takve brljotina "čokolade" ?!?
I imam teoriju da su takve stvari nastale kada se u fabrici slatkiša dogodi neka havarija pa se neplanski izmešaju stvari koje nisu trebale, i onda umesto da to bace, ljudi iz marketinga ubede narod da je to super stvar. Jedva čekam da se pojavi čokolada sa nadrobljenim zrelim sirom (onim za burek i slana peciva) ! [ Yoba @ 24.08.2010. 16:37 ] @
to sto se vama ne svidja ne znachi da se i drugima ne svidja....recimo, meni je isto odlichna ;-)
mada, ja se trduim da jedem sto manje chox a sto vise voce/povrce tako da nisam ni primetio da nedostaje =) [ NoneVi @ 24.08.2010. 18:25 ] @
Citat: Yoba: to sto se vama ne svidja ne znachi da se i drugima ne svidja... E ne može tako. Ako se meni ne sviđa to što se tebi sviđa, onda si ti samim tim budala, ludak i nadasve loš čovek. Ipak je ovo Balkan. [ Count Zero @ 24.08.2010. 19:23 ] @
Bato, kada bi se držali ovakvog tvog "koncepta", ljudi bi jeli samo kuvan krompir.
Istražuju se novi ukusi, naravno, tu je i marketing, mnogima se svidi, nekima ne i to je to. Ja npr. ne podnosim čokoladu+marcipan i čokoladu sa mentom, a opet puuno ljudi voli baš te ukuse. Briga me - naravno, dok ne kupe za uz zajedničku kafu baš te :D [ Lesli Eldridz @ 24.08.2010. 19:29 ] @
Citat: NoneVi: E ne može tako. Ako se meni ne sviđa to što se tebi sviđa, onda si ti samim tim budala, ludak i nadasve loš čovek. Ipak je ovo Balkan. He he. Ali ovo drugo je uglavnom tacno. Za ludaka. Ali to vazi samo za odredjeni soj stanovnika balkana koji i jesu ludaci. To su ovi koji vec 100 godina rade isto a ocekuju drugaciji rezultat. A ovde ih ima bar 75% od ukupnog broja stanovnika. Evo na primer, ko ce da kaze da zna za jednog bizmismena "demokratu" koji ne radi isto (pola kuca pola ne kuca u kasu, drzi neoprijaljene radnike, vodi duple knjige...) sto su radili ili i sad rade bizmismeni sps, radikalske ili julovske provenijencije? Ja ne znam za takve. A onda kukaju kako ovi drugi ne valjaju i drobe nesto nesuvislo o EU. A rade isto. Klasicni ludaci. [ Isak666 @ 24.08.2010. 20:08 ] @
Citat: To su ovi koji vec 100 godina rade isto a ocekuju drugaciji rezultat. :D [ Flo33 @ 24.08.2010. 22:06 ] @
![]() ludaci, nemaju pojma ![]() [ Ivan Dimkovic @ 24.08.2010. 22:39 ] @
Ta Chili Lindt-ova je meni skroz OK :-))
[ Yoba @ 24.08.2010. 23:15 ] @
Citat: To su ovi koji vec 100 godina rade isto a ocekuju drugaciji rezultat. so true xD http://www.youtube.com/watch?v=AjD7h8xXvpc&feature=related [ Bata @ 25.08.2010. 00:54 ] @
Eh, trebao sam večeras da uplatim loto, pa kad bih dobio sedmicu, iz ovih stopa bih pola, ... dobro, ne pola, manje...
ali nešto bih sigurno uložio u proizvodnju čokolade sa zrelim sirom ! A ima tu i drugih recepata koji očigledno imaju dobru perspektivu; na primer čokolada sa vegetom, ili čokolada sa sardinama... Zatim, za ljude koji se odvikavaju od pušenja, čokolada sa duvanskim pepelom, ili čokolada obavijena oko opuška !!! (opušak se sažvaće , izsisa, i ispljune) ... Dajte bre ljudi, ako ćemo u diskusiju o čokoladnim i drugim sredstvima za debljanje, unositi onakvu ozbiljnost... (Jul, biznismeni, budala, ludak, Balkan, 100 godina,... !?!?) Jer ako ćemo tako, šta ja da uradim sa osobom koja ME JE ONAKO UVREDILA napisavši da ne voli čokoladu sa marcipanom, i u isto vreme pokazala da ipak ima zdravog razuma jer ne voli čokoladu sa mentom . (sada sam uzeo nedefinisanu tabletu i skrcao je zubima... moram, jer ova tema je tako ozbiljna) [ wex-alpha @ 25.08.2010. 07:29 ] @
Pa dobro sve je to ok... ali sta se desilo sa doticnom cokoladom?
[ 101010 @ 25.08.2010. 11:34 ] @
Bela cokoloda sa kokosom, wanted.
Nekada postojala Milka, ima li danas neko da to muti ? [ Backy @ 25.08.2010. 14:48 ] @
Citat: 101010: Bela cokoloda kakav oksimoron, al skoro da ga je onaj iz prvog posta sustigao :D čini mi se da je bila već čokoladna tema na mz i se da se većina složila da se sve sa ispod 50% kakaa ne sme nazvati čokoladom :D nešto slično se pominje i u nekim zakonima, samo je valjda druga brojka u pitanju... [ Count Zero @ 25.08.2010. 14:58 ] @
Citat: šta ja da uradim sa osobom koja ME JE ONAKO UVREDILA napisavši da ne voli čokoladu sa marcipanom, i u isto vreme pokazala da ipak ima zdravog razuma jer ne voli čokoladu sa mentom . Poštedi mi život, a ja ti ostavljam prvu narednu mocart-kuglu. ![]() [ 101010 @ 25.08.2010. 16:59 ] @
Mogao sam da se kladim da ce se neko uhvatiti bele cokolade :).
Svejedno, ako neko zna da li neka firma ili zanatlija jos uvek proizvodi belu cokoladu sa kokosom ili neki drugi slatkis slican raffaello kuglama nek baci info. [ bakancs @ 25.08.2010. 17:18 ] @
Citat: Bata: Eh, trebao sam večeras da uplatim loto, pa kad bih dobio sedmicu, iz ovih stopa bih pola, ... dobro, ne pola, manje... ali nešto bih sigurno uložio u proizvodnju čokolade sa zrelim sirom ! Posto ovde odavno nije rec o cokoladi, vec o raznim cokoladnim proizvodima, zelim samo da te obavestim da cokoladica punjena sirom odavno postoji... http://en.wikipedia.org/wiki/Túró_Rudi Naravno ne znam sta podrazumevas pod zrelim sirom, ovde je rec o kravljim, koji se kod nas u vojvodini prodaje kao "samokis".. [ bttp @ 25.08.2010. 17:44 ] @
Ja vala volim i sa marcipanom a i sa mentom (bar one After Eight listiće:)
[ Bata @ 26.08.2010. 00:22 ] @
Mmmm... Mozartkugeln...
![]() Citat: zelim samo da te obavestim da cokoladica punjena sirom odavno postoji... Zrelim sirom se zove onaj koji je bio mladi sir, pa je "uzrelio" , "ostario" ili "ukiselio". Mladi sir se prodaje u komadima, ili "kockama" i nema izrazitog ukusa u smislu slanosti ili kiselosti već je blag kao mleko. Kada postane zreli , onda dobije na kiselosti i slanosti , ili ga namerno posole da se ne bi ubuđao, nisam siguran. U svakom slučaju, kao što sam gore napisao, to je onaj sir koji se stavlja u burek i druga slana peciva, i ima taj kiselo-slan ukus i mrvastu teksturu. Po onome što je opisano na stranici o mađarskom desertu sa sirnim punjenjem, oni koriste mladi sir, koji se neutralnim ukusom uklapa i sa slatkom hranom. Od skora se "domaći" Bambi počeo okušavati u tim "začinjenim" čokoladicama , između ostalog imaju i tu sa mentom. Probao sam i nisam oduševljen, utisak je otprilike kao da su u čokoladicu samleli neku mint/menta/mentol bombonu. Takođe sam probao onu sa aromom đumbira, i takođe razočarenje: utisak kao da jedem čokoladicu koja je pala na zemlju pa neko vratio u tanjir - ljutkastogorko. Ono sa jagodama, trešnjama i sl. oko čega je počela tema, sam odavno probao, i takođe mi je utisak kao da je neko uzeo klasičnu "voćnu" bombonu i samleo je u čokoladu. [ Pirossi @ 26.08.2010. 01:21 ] @
sve je stvar ukusa.
meni je čokolada/menta vrhunska kombinacija. nisu ludi oni po hotelima što stavljaju After Eight na jastuke. ![]() [ Backy @ 26.08.2010. 03:23 ] @
after eight i nije čokolada, već slatkiš preliven čokoladom... ovo sa mentolom o čemu se priča je najobičnija čokolada kojoj je dodata veštačka aroma, nema vidljivih promena :D (za jasniju sliku, uporedi sok od jagode i "vodu sa ukusom jagode" ;))
[ bakancs @ 27.08.2010. 11:16 ] @
Bila ona samlevena, ili punjena filom, na isto ti dodje.. ja ne vidim bitnu razliku.. Cokolada je JEDNA..
Kao sto rekoh, vec odavno nije rec o cokoladi, vec o raznim cokoladnim proizvodima... sto je OK.. Samo nemojmo da cepidlacimo. poz. Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|