[ Widowmaker @ 24.08.2010. 07:50 ] @
Treba mi specifično rješenje za copy / paste. Imam ogromnu količinu podataka koju trebam prenijeti iz excel tabele u program za vodjenje skladišta artikala. Iz svake kolone moram kopirati 4 polja iz excela u 4 polja u skladišnom programu. Znači treba mi kako da to uradim na način: copy, copy, copy, copy pa paste, paste, paste, paste istim redoslijedom tako da se ne moram 4 puta vraćati iz jednog programa u drugi. I da pri ponovnom kopiranju ciklus započne ispočetka jer su svi podaci različiti.
Ako neko zna za neko softversko ili bilo kakvo drugo rješenje kako bi se to moglo riješiti bio bi mu jako zahvalan jer bi mi uštedio mnogo vremena!
Hvala unaprijed!!!
[ Jpeca @ 24.08.2010. 08:31 ] @
Porazgovaraj sa ljudima koji su pravili taj program ili ga održavaju, verovatno postoji mogućnost da se urad import iz csv fajla. Excel možeš snimiti kao csv.
[ X Files @ 24.08.2010. 09:00 ] @
Za takve operacije se najcesce (u nekom programskom jeziku jeziku) pravi pomocni program koji cita sta treba (direktno iz Excela, ili jos lakse iz pomenutog ASCII/CSV fajla) i upisuje gde treba (na nivou koriscene baze).

Treba proveriti koja je baza u pitanju i da li je reseno pitanje integriteta u samoj bazi, pa ako nije, posebnu paznju obratiti na to da se ne napravi problem eventualnim dupliranjem podataka.
[ Widowmaker @ 24.08.2010. 09:31 ] @
To mi je sve, malom mišu koji je dobio zadatak u firmi da unese te podatke, malo prekomplikovano i daleko i nemam bas pristup nikome ko je direktno vezan za taj program (inače program se zove Mabis). Mislio sam samo na nešto što će mi malo skratiti vrijeme potrebno da to uradim.
Svejedno hvala na odgovorima! ;)
[ Brodoplovac @ 04.09.2010. 16:25 ] @
Ja koristim ovaj program:
http://m8software.com/clipboards/freeclip/freeclip.htm