[ yhaker @ 24.08.2010. 19:50 ] @
Stižu novi tv kanali u IPTV platformu MAXtv! Kako neslužbeno doznajemo, danas je potvrđeno da će od 1. rujna 2010. ponuda MAXtv-a, najveće IPTV platforme u Hrvatskoj ali i u ovom dijelu Europe, biti obogaćena sa brojnim novim televizijskim kanalima koji bi trebali zadovoljiti sve ukuse.

Na našem Satelitskom Forumu mogli ste pročitati da su testovi nekih kanala već neko vrijeme u punom jeku, a sa službenim bi emitiranjem trebali krenuti za 8 dana odnosno u srijedu, 1. rujna 2010. godine. Postoji i mala mogućnost da će neki kanali malo uraniti ili zakasniti koji dan zbog različitih faktora.

Iako MAXtv već sada ima prilično kvalitetnu programsku ponudu, ona će od 1.9. biti još bolja i obogaćena sa već poznatim i popularnim usko specijaliziranim kanalima kao što su Viasat History, Viasat Explorer i filmski TV 1000. Sva tri navedena kanala u cijelosti su lokalizirani na hrvatski jezik još od jeseni 2006. godine i ne emitiraju reklame, zbog čega spadaju među omiljene kanale kabelskih korisnika u Hrvatskoj ali i regiji. Viasatovom trojcu trebao bi se pridružiti i četvrti kanal iz produkcije MTG-a Viasat Nature koji je posvećen svijetu životinja i prirodi, a također je u cijelosti lokaliziran na hrvatski jezik. Izuzev kanala Viasat Explorer koji emitira od 05:00 do 23:00 sati, svi ostali emitiraju program 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu.

Osim Viasat kanala u ponudu MAXtv-a dolaze i sportski kanali TV Arena Sport 1 i TV Arena Sport 2 na hrvatskom jeziku. Riječ je o hrvatskoj verziji popularne regionalne sportske televizije koja je već godinu dana dostupna u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori. Na Arena Sport kanalima hrvatski će gledatelji moći pratiti atraktivne sportske događaje kao što su UEFA Champions League, UEFA Europa League i Diamond liga u atletici. Kompletna lista svih sportskih prijenosa na hrvatskoj Areni bit će poznata tek nakon što kanal krene sa regularnim emitiranjem programa.

I ljubitelji znanstvene fantastike napokon će doći na svoje jer će MAXtv u svoju ponudu uvrstiti Sci-Fi Channel, kanal posvećen znanstveno fantastičnim serijama i filmovima, a koji je djelomice lokaliziran na hrvatski jezik. Sci-Fi Channel je već neko vrijeme prisutan u ponudi kabelske televizije B.net i DTH platforme Total TV na poziciji 16° istočno. Sci-Fi gledateljima donosi popularne serijske naslove kao što su Star Trek: The Next Generation, Eureka, Legend of the Seeker, Stargate: Universe, Star Trek: Enterprise, Ghost Hunters International, Buffy the Vampire Slayer, X-Files, Charmed itd. Na Sci-Fi Channelu se u večernjim satima emitiraju i filmski naslovi.

U ponudu MAXtv-a trebao bi stići još jedan kanal iz produkcije medijske grupacije AETN Europe - Crime and Investigation Network. Riječ je o vrlo kvalitetnom kanalu koji prikazuje dokumentarne serije i filmove s tematikom kriminalistike, forenzike i ostalih srodnih tema. Crime and Investigation Network je gotovo u cijelosti lokaliziran na hrvatski jezik od 28.6.2010. pa će gledatelji MAXtv-a sasvim sigurno vrlo brzo zavoljeti i ovaj kanal. AETN Europe također proizvodi i kanale History Channel Europe i History Channel HD Europe koji su također u cijelosti lokalizirani na hrvatski jezik i u ponudi MAXtv-a.
Ni kanali za odrasle neće izostati pa bi u ponudu naše najveće televizijske platforme trebala ući dva cjelodnevna hardcore kanala - Dorcel TV i Daring! TV. Daring! TV je novo ime za poznati kanal XXX Xtreme, a s obzirom da će promjena imena uslijediti 6.9.2010. nije isključena mogućnost da će taj kanal u ponudu MAXtv-a ući sa malim zakašnjenjem. Više informacija o Daring! TV možete pročitati na našem portalu.

U ponudu MAXtv-a stići će još neki kanali, no detaljnije informacije o njima nismo uspjeli saznati. Također, nije suvišno spomenuti da će s prvim danom rujna doći i do određenih promjena u programskim paketima MAXtv-a, no o tome više informacija uskoro.

Što očekujemo u MAXtv-u od 1.9.2010?
- Viasat History (na hrvatskom!)
- Viasat Nature (na hrvatskom!)
- Viasat Explorer (na hrvatskom!)
- Arena Sport 1 (na hrvatskom!)
- Arena Sport 2 (na hrvatskom!)
- Sci Fi Channel (na hrvatskom!)
- TV1000 Balkan (na hrvatskom!)
- Crime and Investigation Network (na hrvatskom!)
- Playhouse Disney CEE
- Daring! TV (od 6.9.)
- Dorcel TV

Još jednom napominjemo da se radi o neslužbenim informacijama te da bi do 1. rujna moglo doći do izmjena.

(mPortal.com.hr)


Suska se da ce Arena biti i u Max DTH platformi a raskinuli su saradnju sa Totalom pa mozda se pojave i u Digiju.

[Ovu poruku je menjao yhaker dana 24.08.2010. u 22:00 GMT+1]
[ yhaker @ 28.08.2010. 15:53 ] @