[ humungus @ 25.08.2010. 11:28 ] @
Pozdrav, da li neko zeli da pomogne apsolutnom pocetniku? Zeleo bih da napravim mali program medjutim, iskreno, osim ideje, ne znam kako to da uradim tj. da otvorim binarni fajl. Program treba da otvori binarni fajl, zatim sa podacima na odredjenim lokacijama uradim neke matematicke operacije i zatim to prikazem u recimo labeli. Najveci problem mi je otvaranje samog binarnog fajla, googlao sam i googlao i nema sanse da to uradim :-(....kada kazem binarni fajl mislim na fajlove iz nekih elektronskih uredjaja tj. iz njihove memorije koji se snimaju sa ekstenzijom bin (tzv. dumpovi) Da li to mora da se uradi preko dvodimenzionalnog niza pa se onda fajl ucita u niz ili kako vec? Zamolio bih ukoliko se neko odluci da mi pomogne, da mi objasni sta kako i zbog cega (koliko je to moguce) da bih znao za ubuduce i ako je moguce primer koda pa cu da eksperimentisem. Od prirucnika pored sebe imam samo "Visual Basic 2005 za 24 casa"...sta mi jos od literature preporucujete? Hvala, uz veliko izvinjenje! |