[ MilosDj @ 27.08.2010. 17:24 ] @
Za sada znam za ova tri nacina: a. Code: b. html: <div id="upisiOvde"></div> js: function upisi() {document.getElementById('upisiOvde').innerHTML = "html kod koji hoces";} Code: c. html: <body></body> js: str+= "<div>...";str+="<p>...</p>"; ... document.write(str); ili document.body.innerHTML=str; Code: html: <body></body> js: document.body.appendChild(); 1. Da li ima jos koji lep i koristan nacin stavljanja html tagova u body? 2. Sta izabrati izmedju b i c i zasto? 3. Brisanje <body> taga radim ovako: document.body.innerHTML=""; Nasao sam preporuku za ovaj nacin na mozlinom sajtu: while (document.body.firstChild){document.body.removeChild(document.body.firstChild);} U cemu je razlika? S tim sto mislim da je prvi mnogo brzi. 4. Ako uradim removeChild() (npr neki div) on ce automatski nestati s ekrana i tako na svim browserima? Ne treba mi neki dodatni refresh? 4. Koji je redosled inicijalizacije js? Kapiram da se ucitava i izvrsava top-down. Ali sam kasno naucio da DOM nije odmah dostupan i da moram da gledam onDOMContentLoaded event. Ako koristim window.onload=function(){...} // init Da li sam siguran da se sve ucitalo i da mi je sve na raspolaganju? Tipa ne moram dodatno da proveravam onDOMContentLoaded? 5. Da li je bolje staviti na pocetak skripte inicijalizaciju globalnih vars, ucitavanje lokalnih fajlova, loadXMLfile itd... Ili sve to treba za svaki slucaj staviti u window.onload=function(){...}? Meni radi i jedno i drugo, ali bolje da pitam sta je korektnije i sigurnije. |