[ minickg @ 27.08.2010. 20:01 ] @
Uradio sam nov Xp na jednoj masini. Desava se sledeci problem. Dok je racunar bio kod mene sve radilo ok. Ali greska koja se desavala i ranije je sledeca:

Desi se da komp skroz zaludi i nece da bootuje Xp sa harda. Tek kad se promeni sata kontroler on hoce da odradi boot. Inace sata WD HDD.


Poz
[ Binary Mind @ 29.08.2010. 12:22 ] @
Prvo uradi dijagnostiku harda pomocu dijagnostickog softvera proizvodjaca tj. WD-a. Programcic se zove WD Data Lifeguard Diagnostic Utility (DLGDIAG) i moze se skinuti sa WD-ovog sajta a nalazi se i na popularnim dijagnostickim bootabilnim CD-ima poput Ultimate Boot CD ili Hiren's... Alternativno mozes da instaliras Windows na neki drugi SATA hard disk i vidis da li ce i tad biti problema slicnih onima sto si opisao. Naravno niko ne garantuje da je hard problem ali od nekud se mora poceti...
[ minickg @ 29.08.2010. 13:41 ] @
Znaci ti mislis da je do hard diska? ALi nije mi jasno sto proradi kad prebacim sata kabal na neki drugi sata konektor na ploci. Meni sve to nesto smrdi da je do ploce mozda. Hvala u svakom slucaju probacu pa cu javim.


[ minickg @ 29.08.2010. 17:12 ] @
Evo razultate testa sa WD softwerom za testiranje hdd-a:
SLIKA

Samo sto sam pustio da uradim (10 sec) Quick test izasla je greska.

Da li da ovu gresku prosledim WD-u?
[ Binary Mind @ 29.08.2010. 23:35 ] @
Da li si odradio test na problematicnoj masini? Ako jesi, testiraj ga i na nekoj drugoj masini cisto da uporedis rezultate. Ako i na drugoj masini ne prodje test reci vlasniku masine da izvuce vazne podatke iz tog harda i kupi nov, ili ako je hard jos u garanciji neka ga reklamira...
[ minickg @ 07.09.2010. 22:50 ] @
Evo odgovora od WD-a:

Code:
Dear Marko,

Thank you for your reply.

It certainly looks to me like you need to replace the drive - as the drive appears to be still under warranty until 2012 you can do this from our website here:

Answer Title: How to request an RMA (Return Merchandise Authorization) or replace a defective product under warranty
Answer Link: http://wdc.custhelp.com/cgi-bi.../enduser/std_adp.php?p_faqid=8

I hope that we have met your expectations today and that you are satisfied with our service. If you have any further questions, please reply to this email and we will be happy to assist you further. 

Sincerely,
Andrew
Western Digital Service and Support
http://support.wdc.com
100829-004109

Note: If you have not visited our community forums, please make sure to do so. You may also find answer(s) to your question(s) there.
Link to WD community forums: http://websupport.wdc.com/rn/c...004109&[email protected] 

This electronic message contains information from Western Digital and is intended only for the use of the addressee and may contain information that is confidential. The dissemination of this information is strictly prohibited. If you have received this electronic transmission in error, please respond back to this e-mail or contact us by phone (http://support.wdc.com/contact/index.asp?wdc_lang=en).E sad dal se isplati reklamirati pitanje je... Ako neko ima iskustva znacilo bi mi.
[ Binary Mind @ 08.09.2010. 15:26 ] @
Ako je u garanciji naravno da se isplati reklamirati ga. Nema tu neke mudrosti... Pitanje je samo koliko ce se cekati novi, sto zavisi od toga gde je kupljen hard, da li ima takvih ili slicnih u maloprodaji gde je kupljen i ako nema adekvatne zamene, pitanje je koliko je firma gde je hard kupljen u stanju da brzo resi reklamaciju kod dobavljaca...
[ minickg @ 08.09.2010. 21:44 ] @
Hard je jos uvek u garanciji koju daje WD, ali firma koje je prodala racunar je dala neku bednu garanciju (mislim da je 1 god). Zbog toga pitam kako bi islo da se direktno reklamira WD-u.
[ Miroslav Cvejić @ 08.09.2010. 22:39 ] @
Platićeš slanje tamo (i verovatno nazad), carinu u oba smera, ako ti se nakači i špediter... Bolje bi ti bilo da navataš uvoznika nego da se maltretiraš da sam šalješ disk WDu.
[ minickg @ 10.09.2010. 17:33 ] @
Hvala u svakom slucaju. Probacu to da izvedem ...