[ mmix @ 28.08.2010. 21:59 ] @
Dakle, hardver je:

OCZ Quadrail 900W modular
Mobo Gigabyte X48-DQ6
CPU E8400 3Ghz
Nvidia GTX 295

U zadnje vreme mi se desava skoro svaki put ali mi se cini da je progresivno sve gore, dakle nakon gasenja i ponovnog kasnijeg paljenja (cold boot) jednostavno krene da blinka na led diodama (power, DVD, fan led, case led) par puta u sekundi kao da se stalno resetuje napon par puta u sekundi. CPU fan radi, svi fanovi rade (doduse mozda zbog inercije ne primecujem prekide napajanja) a ventiraltor na Nvidiji se ni ne zavrti. I tako se "zevzeci" neko vreme (koje mi se cini da se produzava) i nakon toga se cuje reset beep, zaustavi sve fanove, pokrene ih ponovo i udje u POST.
Probao sam sa drugom grafickom i isto se ponasa tako da sam to eliminisao, najvise sumnjam na motherboard ili na PSU ali mi je malo mnogo da kupujem oba samo da bi zamenio jedan od ta dva, ima li ne ko ideju kako da definitivno utvrdim uzrok jer nisam bas 100% siguran da cu uspeti sledeci put da ga upalim ako ga sad ugasim :) Prvi impuls mi je faulty PSU ali zasto se onda "oporavi" nakon nekog vremena? Opet, mobo kontrolise PSU i ako mu on salje off/on/off/on signale PSU nema mnogo izbora. Bar mi je tako razmisljanje.


[ Binary Mind @ 29.08.2010. 12:31 ] @
1. Iz kucista izvadi, napajanje, maticnu plocu sa procesorom i RAM-om, graficku i eventulano sistemski hard/hardove i optiku ako zelis da testiras podizanje sistema i ako zelis da koristis bootabilne opticke medije radi dijagnostike hardvera, polozi plocu na ravnu povrsinu (karton dijagnostika), spoj sve nabrojano i probaj tako van kucista da palis da vidis da li ce tad biti opisanih problema...

2. Probaj napajanje (Ne postoji OCZ pod tim imenom koliko mi je poznato. Da nije OCZ ModXstream od 900W?) da zakacis na neki drugi racunar i vidi da li se ponavljaju isti simptomi. Posto verujem da nije lako naci neki racunar sa Nvidia GTX 295 karticom, ako se testni racunar pali kako treba sa tvojim napajanjem, probaj posle toga da nakacis tvoju nVidia karticu na njega i opet testiraj paljenje...
[ mmix @ 29.08.2010. 13:07 ] @
Ovo pod jedan sam probao, klot konfiguracija psu+mobo+cpu se ponasa identicno.

Probacu ovo sa napajanjem kad dohvatim neko, problem mi je sto nemam pri ruci drugu masinu, nekako sam se nadao daje neko vec iskusio ovakav problem. psu jeste modXstream, samo sam napomenuo da je quad rail ako je to od znacaja za problem posto ima 240w po railu. Prvo sto sam pomslio je da mi GTX295 ne vuce vise od toga na PCI8 konektoru, ali kad nije prso na crysisu kad je radio GTX kao furuna ne vidim sto bi sada vukao vise.
[ Binary Mind @ 29.08.2010. 23:42 ] @
Prvu stavku si probao u kucistu ili van njega?

Napajanje inace znam, posto imam slicno OCZ ModXstream napajanje (zapravo isti djavo ali samo malo slabije [780W]) kao pomocno. Takodje znam da ova napajanja mogu biti problematicna sa zahtevnijim grafickim karticama.

Koliko god iskustva neko da ima sa slicnim problemima ne moze ti iz topa reci "To je to." bez dodatnih testiranja. Cilj nam je da eliminisemo napajanje kao krivca pa ako nije ono idemo dalje... Sledeca na redu je ploca.
[ mmix @ 31.08.2010. 14:42 ] @
Ok, definitivno je bio PSU, problem se nije javljao sa probnim PSUom. Tako da bacih ovaj quadrail i ubacih single rail 850W i radi kao singerica ;) O ce me nauciti da se navlacim na reklamne gluposti sa tim railovima.