[ MILANAN @ 28.08.2010. 22:37 ] @
Pozdrav svima.Hteo bih da na super sim (multi sim)kartici ubacim nekoliko telefonska broja ali nisam siguran kako to ide,da li se samo ukuca MSI i KI ili treba jos nesto da se uradi.Molio bih za pomoc jer mi je to potrebno kad dodjem sposla da promenim br. da me nezovu nazad,osadilo mi da non stop menjam kartice u telefonu.Hvala vam unapred.
[ xenox @ 29.08.2010. 07:56 ] @
Samo to.
[ MILANAN @ 29.08.2010. 09:25 ] @
Ok.Hvala vam na odgovoru.
[ MILANAN @ 31.08.2010. 12:27 ] @
Izgleda da kod super sim kartice treba jos nesto da se uradi tj. da nije sustina samo da se ukuca ki i msi.Ako neko zna sta i kako treba da se na njoj odradi da bi se dobila nekoliko broja na jednu karticu molio bih da pomogne.
[ BVC-Project @ 31.08.2010. 16:43 ] @
Vjeruj,jednostavnije će ti biti da kupiš Samsunga sa mogućnošću dvije kartice i riješio si problem.
[ ZZIKA @ 31.08.2010. 19:11 ] @

U tu karticu se ne može jednostavno ukucati KI i IMSI.

Potreban ti je softver - nešto kao SIM MAGIC II ili tako nekako - nisam siguran. Taj se softver dobija u kompletu sa tom karticom i USB čitačem karica.
Softverom se očitaju KI, IMSI i još par parametara, pa se istim softverom sve ove stvari upisuju u SuperSIM.

Ali niko se nije usrećio sa tim i nikome ne bih preporučio ovu karticu.

Poznat problem je da iz čista mira počne da traži PUK, a ne prihvata PUK koji je zapisan na kartici (onoj velikoj iz koje se izvadi SIM).
I tu je kraj - nema popravke.

Ako ćeš da se igraš sa kloniranjem - nađi negde Silver karticu i živi srećno.
Kod nje šta god da se desi - uvek možeš ponovo da upišeš softver kartice (mislim da sam ti negde na ovom forumu odgovarao na slično pitanje i da si rekao da imaš neki od VP (20, 30 ...) programatora), pa posle samo ukucaš KI i IMSI.

Sa Super SIM karticom to ne može da se izvede, jer nije urađena na bazi PIC mikrokontrolera, niti se zna koje kolo joj je procesor, a još su manje šanse da se dođe do softvera kartice.

Zato je Silver (ili Silver Green) najbolja stvar. Sve se zna i sve se ima. Samo je ove kartice u današnje vreme veoma teško naći.
[ MILANAN @ 31.08.2010. 21:40 ] @
Znam da je tesko naci tu karticu,probao sam i nema nigde da se nadje.Zato sam kupio super sim ali sta je tu je bacio sam 500 din. i to je to.Na limundu ima puno tih super sim i vidim prodaju se pa sam zato naseo.Vi ste mi se javljali pre mozda mesec dana i veoma ste mi pomgli oko kartica.Nasao sam programator radi se o vp 30 ali sad mi nista ne znaci dok nenadjem karticu.Hvala vam na savetu.