[ KizaBG @ 31.08.2010. 18:54 ] @
| Dosta trivijalno pitanje, ali nisam bas pametan kako da ga resim ?
evo ovako: treba napraviti jednu tabelu, gde bi uneli sve podatke za jednu osobu.
ta osoba ima pored ostaloga : mesto rodjenja, mesto prebivališta.
odem na Republicki zavod za statistiku da dovučem zvanični šifarnik.
i tamo nadjem sifarnik naselja , a svako od tih naselja pripada nekoj opštini.
pa sam sad totalno u zbunu .. (što duže programiram, sve mi je manje jasno :))
nekada sam jednostavno za osobu vezivao tabelu Grad. .. ali sam skoro dobio objašnjenje, i tako jeste, da u SRbiji valjda samo BG, NS i Niš imaju status grada.
pa sad nisam pametan, sta da ubacim u tabelu , Grad rodjenja, mesto rodjenja ili naselje ? :) ... isto važi i za prebivalište
jer neko moze biti rodjen u Malom požarevcu, Nišu ili Londonu ?
Kako vi rešavate ovakav problem ?
|
[ mmix @ 31.08.2010. 19:34 ] @
Ja to resavam tako sto na sledece status sastanku pitam klijenta sta on hoce, posto ovo moze da se resi na sijaset nacina.
[ KizaBG @ 31.08.2010. 20:53 ] @
Zdravo Miljane,
pa vidi, klijent kaze ovako
- moja firma ima 5 ofice po Srbiji, i 2 u inostranstvu. Moji radnici zive u Beogradu, Nisu, ali isto tako i u Malom Pozarevcu, Adranima, a neki od njih zive u Londonu i Moskvi. Hocu da mi program omogući, da svakom od njih pošaljem novogodišnju čestitku, a deci paketiće za rođendan.
Pa sam mislio da je možda najbolje koristi listu Rep. stat. zavoda, jer su tamo sva naseljau Srbiji, i ne bi trebalo da ima potrebe da se neko naselje dodaje jer je već tu. Ali šta ću onda sa Londonom i Moskvom ? možda sutra bude Paris, ili Beč ?
ali, kako onda u listu naselja ubaciti i gradove ?
pozdrav i hvala unapred za odgovor i pomoć.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.