[ KNEZEVIC JOVAN @ 01.09.2010. 19:31 ] @
Hteo bih da nastavin sa studiranjem na ftn-u,zavrsio sam VTS smer energetika,pa me znima kada mogu da se upisem na fakultet,dali postoji odredjen datum . Dali neko ima pojma kako stoje stvari sa priznavanjem ispita?
[ Andrej013 @ 06.09.2010. 16:16 ] @
to ti trenutno niko ne moze sa sigurnoscu reci.
poznato je da moras od profesora do profesora da molis da ti priznaju sta si polozio.
uglavnom na kraju zavrsis na trecoj godini s tim da moras da ispolazes gomilu matematika iz prethodnih godina, ali vec imas zavrsene neke ispite iz trece i cak cetvrte, pa se onda skupljas do kraja...

pricaju da se menja dekan, a ovaj do sada je bilo legenda i uvek je izlazio u susret studentima koliko god je to moguce i legalno :)
tako da je ipak najbolje da nazoves studentsku sluzbu, uzmes osnovne informacije i pitas ih koja je sledeca adresa an koju da se obratis, sta realno da ocekujes, jer gospoje na sluzbi uglavnom daju zvanicne informacije ali ako ih lepo pitas koliko je sve to realno, da li ima fora i namignes im, kazu ti one sve sto znaju ;)
[ Dr.sima @ 06.09.2010. 16:33 ] @
Ne moras da ides od profesora do profesora nego izvadis na vts listu polozenih ispita i prilozis zajedno sa njom plan i program za svaki ispit pa onda nastavno vece na ftn odlucuje da li ce da ti priznaju ispit (sto vec ide po automatizmo, posto ti nisi prvi koji prelazi...). Razlika su sigurno matematika 3 i 4 i numericka matematika a sve u svemu oko 25 ispita ukupno. U zavisnosti koje ispite si polagao na visoj skoli upisujes 2 ili 3 godinu. Pozdrav
[ 3way @ 09.09.2010. 09:24 ] @
Citat:
Andrej013:
poznato je da moras od profesora do profesora da molis da ti priznaju sta si polozio.


To mozda ako se skolujes u Uzbekistanu.
Skola ili fakultet izdaju overenu listu polozenih ispita, a druga strana na osnovu svoje politike te ispite priznaje ili na priznaje. Profesor nema nista sa tim.