[ skysrb @ 01.09.2010. 19:32 ] @
Dali je moguce da me isp iskljucuje sa njegove pristupne tacke posle jedno 10 minuta mirovanja na netu.. Npr. surfam po netu i zatvorim browser al msn i skype ostanu aktivni kada se vratim ja sam online sve dok ponovo ne pokrenem neki brovser...
[ tox master @ 01.09.2010. 20:16 ] @
Citat:
skysrb: Dali je moguce da me isp iskljucuje sa njegove pristupne tacke posle jedno 10 minuta mirovanja na netu.. Npr. surfam po netu i zatvorim browser al msn i skype ostanu aktivni kada se vratim ja sam online sve dok ponovo ne pokrenem neki brovser...

Verovatno si mislio da kada se vratis budes offline ne online.
Odgovor je da je moguce da je kod provajdera tako podeseno,licno sam to imao priliku da vidim.
[ skysrb @ 01.09.2010. 20:38 ] @
Da to al mislio sam kada se vratim za racunar tada sam offline (moja greska u izrazavanju) dali to moze nekako da se regulise recimo nekim downloadom non-stop da ostaje uvek online dok ga je ne iskljucim...
[ tox master @ 01.09.2010. 20:54 ] @
Nadji neki programcic koji radi automatski refresh neke stranice na svakih par minuta.
Evo sta je Google prvo izbacio.
Auto refresh
Secam se da je opera nekad imala tu opciju,ne znam sad za ove nove verzije.
Neki download bi trebalo to da spreci ali mislim da je malo veci smor stalno traziti nesto za skidanje posebno ako je svrha samo odrzavanje konekcije.

Evo ekstenzije za firefox sa istom funkcijom.
Reload every
[ skysrb @ 02.09.2010. 17:56 ] @
Hvala na brzom odgovoru probacu...
[ Aleksandar Đokić @ 03.09.2010. 21:01 ] @
da, ali ne radi to provajder namerno, verovatno koriste mikrotik rutere pa im je keep-alive-timeout na nekom malom vremenskom intervalu
[ boxxter @ 03.09.2010. 21:55 ] @
Zovi svog ISP, i kazi im da rese to.
[ tox master @ 03.09.2010. 22:06 ] @
Citat:
guslac: da, ali ne radi to provajder namerno, verovatno koriste mikrotik rutere pa im je keep-alive-timeout na nekom malom vremenskom intervalu
Nisam ni ja mislio da to neko sedi tamo i iskljucuje korisnike kad vidi da nema protoka. Podesavanje mikrotika su oni radili i onda ostaje pitanje samo da li su to namerno tako ostavili ili i ne znaju za to.
Citat:
Zovi svog ISP, i kazi im da rese to.

Najbolje resenje u sustini.
[ skysrb @ 24.09.2010. 19:55 ] @
zvao sam al to je neki mnogo halapljiv covek to sam odmah video sa njime ne moze da se prica o tome jer mu je pre vazniji novac pa makar izgubio i korisnije nego da pruzi dobru uslugu, mislim da je sam sebi za neko tamo vreme odredio sudbinu rasta njegove firme...