[ gigamg1 @ 02.09.2010. 12:11 ] @
| Heh, jesam dosadan sa ovim temama u vezi routera...
Za nekih mesec dana (kad budem imao love) planiram da uzmem router ali ne znam nista o njegovim opcijama i sta da kupim.
Trenutni koristim grid+kartica za wireless internet.
Hteo bih da uzmem ruter i da da njega namestim da se preko grid-a kaci na ap i da razdeljuje vezu na dva kucna racunara preko utp kablova, konekcija je PPOE.
Treba mi isto da to bude takav router da kasnije kad batalim wireless i prebacim se na adsl da on ima opciju da preko tog istog grid-a razdeljuje vezu dvojici-trojici ljudi u okolini bezzicno a da se ova dva moja kucna racunara kace zicno na njega. Koje opcije treba da podrzava i sta da gledam kad budem kupovao? |
[ mantas @ 02.09.2010. 13:16 ] @
zavisi koliko love ovo ti je jeftinija solucija TP-Link TL-WR543G
specifikacija routera
mada ja bih pre bio za soluciju nekog Multifunction AP/Router WL-5470 skuplja solucija
SPECIFIKACIJA AP-ROUTERA
sa gridom ces tesko podeliti taj signal ako su klijenti u razlicitim pravicima zobg njegove usmerenosti ,a to i nije antena za tu namenu...
[Ovu poruku je menjao mantas dana 02.09.2010. u 14:34 GMT+1]
[ gigamg1 @ 02.09.2010. 14:06 ] @
Pa u tom su smeru... Znaci,treba da podrzava AP i client mod i WISP mod, tako? Koji standard 802.11, a b g? G sigurno jer je ap sto se trenutno kacim na 802.11 g
Sta jos?
Jel mora da ima mac adress filter?
[Ovu poruku je menjao gigamg1 dana 02.09.2010. u 15:26 GMT+1]
[ mantas @ 02.09.2010. 14:50 ] @
uradjaji koji podrzavaju b standard u vecini slucajeva su kompatibilni i sa g standardom,uredjaj koji prodrzava i a standard je mnogo skuplji,u danasnje vreme svaki router ima vise vrsta zastita ukljucujuci i MAC Address Filtering..a da li treba ili ne to zavisi od tebe da li zelis da zastitis mrezu ili ne..
[ gigamg1 @ 02.09.2010. 19:29 ] @
Pa naravno da ce mi trebati zastita jer kao sto rekoh kasnije ce imati funkciju da salje net preko wirelessa pa ne bih zeleo da mi neko krade net
[ tox master @ 02.09.2010. 19:39 ] @
Sta je onda problem?
Jasno je covek rekao koji uredjaj da uzmes (i ja bi ga preporucio) i koje zastite mozes da ukljucis (mac filter,wpa...)
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.