[ lare @ 03.09.2010. 10:23 ] @
Pozdrav svima. Problem je sljedeći. Napravio sam vb.net desktop aplikaciju(2.0 framework). Aplikacija se kači na MSSQL Server 2005. Na serveru sam kreirao jednog SQL usera sa odgovarajućim privilegijama i naveo njegove 'credentials' u konekcionom stringu konfiguraciong fajla aplikacije. Server je podešen da koristi 'SQL Server and Windows Authentication mode ' Kada aplikaciju pokrećem sa klijentskih mašina na kojima su instalirane Viste ili Windows 7-ce sve radi kako treba, bez ikakvih problema. Međutim kada to isto pokušam sa klijenata koji na sebi imaju Windows XP sp2/sp3 aplikacija javlja grešku da ne može da se konektuje na MSSQL server zbog nedovoljnih permissions-a?!???? Po mom nekom rezonu, ja ne bih rekao da je to pravi razlog, jer sa Visti i Windows 7-a koje koriste isti konekcioni string tu grešku ne javlja, a sa XP-a javlja; nije mi to logično. Inače svi klijenti su na jednoj domeni. Također bih isključio verzije framework-a jer se na svim klijentima(uključujući i XP) aplikacija uredno startuje, a problem se tek javi kada se pokuša pristupiti podacima. I na kraju, nisam znao da li ovo da klasificiram kao problem sa operativnim sistemom ili bazom podataka, pa sam zato temu stavio u čekaonicu. Neka pametniji od mene odluče gdje će je prebaciti. Unaprijed hvala na pomoći. |