[ anuska1313 @ 08.09.2010. 00:04 ] @
Postovani...treba mi pomoc....
Do nedavno sam imala Windows XP, a sad sam ubacila Windows 7.
Problem je sto ne mogu da instaliram program koji sam ranije koristila na XP-u. Radi se o programu za projektovanje, KOMANDOR DESIGNER 6.4....imam i crack. Ranije nisam imala teskoce prilikom instalacije i pokretanja programa.
Ono sto znam je da zahteva instalaciju Firebird i Interbase, pa se nadam da znate da mi pomognete....Stalno me obavestava da ne moze da nadje neke dll fajlove....Da li nesto drugacije funkcionise na Windows 7????


Probala sam preko uputstva da instaliram Firebird i IB console, i nece da prihvati, opet zbog dll fila.

Hvala unapred na bilo kakvom savetu.

Ana
[ abitbp6 @ 08.09.2010. 00:54 ] @
Tokom instalacije Firebird Database Servera, (instalaciju imaš na firebirdsql.com) uključi ove opcije:Probaj i da instaliraš i ovo: http://www.microsoft.com/downl...802B2AF5FC2&displaylang=en

Ako ne pomogne, onda moraš da nam kažeš koje tačno DLL fajlove traži.
[ anuska1313 @ 08.09.2010. 01:25 ] @
Nece ni ovako...Sad mi je samo izaslo da je GDS32.dll noviji od onog iz setup-a programa i preporuceno mi je da noviji zadrzim, to sam i uradila ali isto....U toku instalacije u vrhu prozora pise NOT RESPONDING kad kopira 'konfig.sll', pa onda nastavi, i kad pokrenem program, pokusava da se poveze na server localhost i file KOMANDOR.FDB, i posto ne uspeva izbaci obavestenje da ce zatvoriti program....
Ja sam pomislila da je problem mozda u Firebird....
Pokusala sam i desni klik na program pa na compatibility, i kaze da je settings za XP service pack 2....i kad pokusam po tim settings da startujem, opet nece.....
Probacu kod nekoga na XP da instaliram pa cu videti...ali nije logicno jer nisam ponovo skidala taj program, vec ga imam na CD vec duze vreme, i sa njega sam i ranije radila....:)
Hvala sto zelis da mi pomognes....:)
[ abitbp6 @ 08.09.2010. 23:03 ] @
Proveri lokcaiju na kojoj se nalazi FDB fajl. Ako se nalazi u Program Files, to je problem, jer na Win7 programima nije dozvoljeno pisanje u Program Files folder.

Drugo što mi pada na pamet je da proveriš da li ti Firebird uopšte radi. Skini ovaj program i proveri da li ti Firebird radi:
http://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/bb897437.aspx

Dalje, proveri Firewall, tj proveri da i propušta vezu ka Firebird serveru. To takođe moe da se vidi pomoću gornje alatke. Kada pokreneš program, treba "nešto da se dešava" sa procesima firebird i komandor.

Krajnje rešenje, instaliraj neku od virtuelnih mašina, pa tamo instaliraj XP i Komandor i to je to...
[ rambo @ 09.09.2010. 09:10 ] @
Ajmo iz početka.

Deinstaliraj SVE verzije Firebird i InterBase i onda obavezno pobriši njihove foldere. Nakon toga, proveri dali ti se bilo gde u sistemu nalazi fajl GDS32.dll i obriši i njega (njih).

Zatim skini najnoviju verziju Firebirda (v2.1) i instaliraj SAMO njega.

Probaj dali će to da reši problem pa javi.