[ LaMpiR @ 25.01.2004. 14:59 ] @
Kupio sam linux slackware ali ne znam kako da ga instaliram. Moze li mi neko pomoci? Imam verziju 8.1 i koliko prostora zauzima linux?? |
[ LaMpiR @ 25.01.2004. 14:59 ] @
[ Mitrović Srđan @ 25.01.2004. 15:19 ] @
sta ti tu nije jasno
sa fdisk napravis zeljene particije.....znaci swap opciono i jednu ext2 ili 3 ili sta vec zelis.....ili jos lakse napravi iz partiton magica kucs setup onda pratis lepo upostvo naravno bootas sa cd izaberes recomended instalaciju ako nisi expert izaberes krnel najbolje ona koji je vec preporucen osim ako nemas scsi i sl videces vec kako je navedeno izaberes pakete koje zelis da instaliras i eto...instaliras posle sledi post install konfiguracija [ dr ZiDoo @ 25.01.2004. 15:52 ] @
Evo ja u BL instaliram slackware za gajbu piva ;)
...ali ipak, imap dokumentaciju na www.slackware.com/install/. Ja ti iskreno savjetujem da u PartitionMagicu napraviš particije, vidim da si pocetnik pa bi fdisk moga da ti stvara probleme. U PM napravi swat (RAMx2) i native particiju, ext2. Ako to uradis kako treba, punes CD, izbuta se i onda samo pičiš. Slack će ti sam naći particije tako da nećeš da unerediš HDD. Poslje malo odabereš pakete, podesiš lilo, netconfig i ostale peripetije (nije posebno komplikovano), reboot i eto ti slacka. [ LaMpiR @ 25.01.2004. 18:08 ] @
Pa nisam tolki looser da ne znam raditi sa fdiskom ali imam i partition magic
[ filo @ 25.01.2004. 20:48 ] @
nabavis noviji slack(poslednji je 9.1)
bacis partition magic i zaboravis da si ga ikad imao butujes slack citas uputstva ulogujes se kao root na samom pocetku instalacije startujes fdisk ili cfdisk i napravis 2 particije - linux native i swap(tip 83 i 82) startujes setup i dalje pratis uputstva restartujes masinu na kraju instalacije i imas slack instaliran zauzima oko 2GB full install [ igac @ 25.01.2004. 22:38 ] @
nisi ni probao da sam install a vec trazis pomoc :)
[ dr ZiDoo @ 26.01.2004. 06:30 ] @
Citat: LaMpiR: Pa nisam tolki looser da ne znam raditi sa fdiskom ali imam i partition magic hehe, jebiga ja jesam, pa radije koristim PartitionMagic. [ MMX @ 26.01.2004. 19:15 ] @
Na Slackware install cd-u imaš README fajl. Iščitaj ga pažljivo, i posle toga će ti biti jasno šta treba da radiš. Ima detaljno opisan postupak kreiranja particija preko fdisk-a.
[ Dr:Lun @ 27.01.2004. 20:05 ] @
pogledaj uputstvo sa lun.co.yu
[ RAIN--SONG @ 27.01.2004. 21:06 ] @
Samo ubaci cede i instaliraj u najgorem slucaju ces ostati bez svih podataka na disku sto i nije tako lose . Nakon par dana psovanja po linuxu shvatit ces da mozez i bez onih par gigabajta glazbe koje nema u okrugu od par kilometara a i bez svih programa koje si taman fino nastimao :)
Enjoy [ igac @ 27.01.2004. 21:27 ] @
ma to se desi samo ako imas sve na jednoj particiji :) u suprotnome, onda ne znas brojati do 2(+) :)
[ dr ZiDoo @ 28.01.2004. 12:12 ] @
Dešava se i kada mnogo pjan pokušavaš objasiniti računaru koje baja :):):)
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|