[ petarm @ 11.09.2010. 10:38 ] @
[ petarm @ 11.09.2010. 10:38 ] @
[ petarm @ 11.09.2010. 16:40 ] @
Posto su slicni problemi u pitanju resih da nastavim u okviru ove teme.
Energija elektrostatickog polja je definisana kao ![]() Znamo uslov ![]() ![]() ![]() Postavlja se pitanje transformacije prvog integrala sa desne strane: Potencijal i njegovi izvodi su svuda neprekidni osim na povrsima ![]() ![]() ![]() Opet kolko ja shvatam u udzbeniku koji koristim ![]() Drugi integral s desne strane otpadne iz fizickih razloga i dobijamo ![]() Sada se koristi sledece ![]() Zasto ovo vazi? Odatle se dobija ![]() Malo sam opotpunio problem ove teme. Problem je cisto matematicki. Voleo bih ako bi neko mogao da prokomentarise kolko je sve ovo korektno. U tekstu sam boldovao problematcne momente. Hvala svakom ko zeli da pomogne. Unapred hvala na odgovoru! [ Nedeljko @ 13.09.2010. 07:30 ] @
Citat: petarm: U svakoj tacki posmatrane oblast je ![]() To je ekvivalentno sa uslovom da je funkcija ![]() [ petarm @ 22.09.2010. 08:25 ] @
Citat: Nedeljko: To je ekvivalentno sa uslovom da je funkcija ![]() Da nisam proverio je li ova funkcija harmonijska, a dakako da jeste! ![]() pa je ![]() Citat: petarm: Posto su slicni problemi u pitanju resih da nastavim u okviru ove teme. Energija elektrostatickog polja je definisana kao ![]() Znamo uslov ![]() ![]() ![]() Postavlja se pitanje transformacije prvog integrala sa desne strane: Potencijal i njegovi izvodi su svuda neprekidni osim na povrsima ![]() ![]() ![]() Opet kolko ja shvatam u udzbeniku koji koristim ![]() Drugi integral s desne strane otpadne iz fizickih razloga i dobijamo ![]() Sada se koristi sledece ![]() Zasto ovo vazi? Odatle se dobija ![]() Malo sam opotpunio problem ove teme. Problem je cisto matematicki. Voleo bih ako bi neko mogao da prokomentarise kolko je sve ovo korektno. U tekstu sam boldovao problematcne momente. Hvala svakom ko zeli da pomogne. Unapred hvala na odgovoru! Sta mislite o ovakvom resavanju ovih integrala i ima li smisla pustati ![]() Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|