[ aleksandara 93 @ 13.09.2010. 18:05 ] @
Došlo vreme da se prave i zvučne kutije a ja nemogu da ne pitam za nešto :)) kutije već imam i neke zvučnike a skretnicu imam samo jednu pa me zanima jel bi mogla da završi poso. Kutije su trosistemske(treba da budu): visokotonac Ei kalotni 8 oma 40W, srednjotonski sa komorom Ei 40W 8 oma a bas će verovatno bit Sal SPA2530 treba da pogledam kod jednog čoveka u Svrljigu ali čisto sumjam da imam ono što mi treba. Za srednjotonce smo ja i otac proširili rupe jer su bili većeg prečnika, za visokotonce treba tek da uradimo isto to a SPA 2530 bi trebalo da odgovara jer kako mi je ackop rekao rupa treba da bude 233mm a meni je na kutijama 235mm. Skretnicu imam samo jednu ali bih verovatno mogao da nabavim još jednu takvu ali da pitam prvo jel može, ja sam našao šemu za tu Ei skretnicu sa 3 kalema i vrednost kondezatora se uklapa ali na šemi stoje svi zvučnici od 4 oma a meni će svi biti od 8 oma pa jel to neće predstavljati neki problem?? Isto tako koliko će na ulazu skretnica imati otpor i pošto kondezatori treba da se menjaju da stavim iste takve ili da stavim blokove, ne šemi piše 60W ali na namotajima nije baš tanka žica pa me zanima i to tj. koliko treba da bude prečnik žice na kalemu za 100-tinak wati? Mnogo pitam ali sa zvučnim kutijama a pogotovo sa skretnicama nemam baš nikakvo iskustvo... |