[ makaveli13 @ 15.09.2010. 13:27 ] @
| Potreban mi je wireless ruter za hostel. S' obzirom da je u pitanju velika spratna kuca,sa vise soba i pregradnih zidova,ukljucujuci i podrum,verovatno ce mi trebati neki iz n serije? Lynksis mi se cini kao najbolji izbor. Ali u moru rutera koji postoje,i moje limitirano znanje,me sprecavaju da odredim pravi,a da pritom cena ne premasi 8000 dinara npr. Samo bih da napomenem da bi taj wireless koristilo mozda cak i vise od 10 ljudi istovremeno a i znacila bi mi opcija (mozda lupam) koja bi podelila internet protok na jednake delove. Hvala i pozdrav! |
[ IT_DooX @ 15.09.2010. 19:19 ] @
Pretpostavljam da si gledao Linksys sa upload boosterom. On ti nece zavrsiti posao odmah da ti kazem. Ja sam hteo nesto slicno kod mene u stanu da uradim, zivim u dupleksu, na gornjem spratu mi je modem i router, i hteo sam da prebacim wireless internet kod komsije (dobro ajde komsinice) koja zivi sprat ispod mene. Znaci u sustini kao dva sprata i nisam imao mrezu nije je cak ni nalazio sa slabim signalom. Sve je prilicno debelo kod mene, armatura i beton, pretpostavljam da je tako i tu, to ti nece nazalost raditi. Kasnije sam se raspitivao kod nekih poznanika kako to da uradim, i svi su se slozili da treba kupiti neku antenicu koja se montira napolju, a isto je proizvodi linsys ako se dobro secam, i sa njom onda radi sve. Znaci jedino linksys + njegova spoljna antena.
edit: ali... sve zavisi gde bi ti stojao ruter, i gde ti stoji antena, kakva je zgrada, gde su sobe u odnosu na antenu, i to je mozda varijanta koja ti ne bi radila.
Varijanta koja bi ti 100% radila je wireless router (bilo koji, tp link recimo za 3000) + AP-ovi po sobama (spratovima, zavisi opet od konfiguracije same zgrade).
[ Machiavelli... @ 17.09.2010. 13:56 ] @
Posebno mozes mati problema kada wireless-om zelis da pokrijes vertikalno. Horizontalno pokrivanje je znatno bolje. Mozda ova ideja sa nekom spoljnom antenom nije losa (verovatno moze i varijanta - napravi sam).
Ja recimo sam na drugom spratu i komsija do mene kuca, na prizemlju ma net, ali ovde su kuce od kartona, u Srbji beton, celik... sumnjam da ce to da radi...
[ nemesis @ 17.09.2010. 14:07 ] @
neka mikrotik platforma
sigurno preko 80e da se izvede pro
:) stim sto bi ja turio 2 ili 3 kartice pa
razlichite kanale i razlichite antene :)
em cesh imati super prijem em cesh
imati domet :)
naravno kosta :)
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.