[ Pljuc na vladu i partije @ 16.09.2010. 20:43 ] @
Imam jedno pitanje, kao totalni neznalica (mogući početnik) što se tiče satelitskih programa:

Šta se iz Srbije može hvatati preko satelitske antene, a da je besplatno i da je na srpsko-hrvatskom (zvuk ili titl)? Mene prvenstveno zanimaju obrazovni kanali, ali ne bežim ni od bilo kojih drugih.

Ono što me konstantno tera ka kupovini sopstvene satelitske antene i risivera, jeste stalno menjanje dostupnih kanala na SBB kalbovskoj televiziji, i konstantno mešanje pretumbavanje naštelovanih kanala na druge frekvencije. To više ne mogu da trpim, tako da moram nešto da preduzmem kako bih bio u mogućnosti da pratim kanale koji me stvarno zanimaju, a ne one koje SBB misli da trenutno treba da gledam. Pošto nemam nikakvog iskustva u tome, u dilemi sam da li bih nabavkom satelitske opreme imao mogućnost da nastavim (na srpsko-hrvatskom) da pratim kanale koje trenutno gledam preko SBB-a, ili bih bio ograničen na uzak izbor nekih besplatnih kanala?
[ Miladinovic @ 17.09.2010. 11:33 ] @
O domaćih malo štošta se može gledati besplatno na satelitu.

Citat:
Pljuc na vladu i partije: Pošto nemam nikakvog iskustva u tome, u dilemi sam da li bih nabavkom satelitske opreme imao mogućnost da nastavim (na srpsko-hrvatskom) da pratim kanale koje trenutno gledam preko SBB-a, ili bih bio ograničen na uzak izbor nekih besplatnih kanala?


Moći ćeš ukoliko se pretplatiš na njihovu platformu TotalTV! Kao alternativa postoji još DigiTV, a uskoro verovatno i Polaris.
[ brankoivic @ 17.09.2010. 20:10 ] @
Sa dobrim risiverom i motorizovanim sistemom može dosta toga kvalitetnog da se gleda u rasponu od 42E do 30W.kada su u pitanju TV kanali na srpskom jeziku,odnosno sa srpskim titlom ili audiom. U obzir dolaze Eutelsat 16E ( gde osim Total TV paketa ima i dosta slobodnih TV kanala ),zatim Hotbird na 13E i Hellas sat na 39E ( Bulsatcom ).Naravno - sve ovo važi pod uslovom da se ne radi o pretplati na Total TV ili Digi TV.
[ Miladinovic @ 17.09.2010. 22:26 ] @
Od slobodnih kanala na 16e jedino Atlas može da prođe kao tv kanal. Ali, ni na njemu, a niti na ostalim slobodnim tv programima retko da sam naleteo na obrazovni program.
[ Pljuc na vladu i partije @ 02.10.2010. 19:54 ] @
Ček, ček, kako stoje stvari sa sledećim kanalima:

Viasat History
Viasat Explorer
Viasat Nature
National Geografic
Discovery ...
ID
Travel
Zone Reality
DQ
History

i

Fox Life
Motors TV
Eurosport1
VHr
HRT1,2
[ rdragan79 @ 02.10.2010. 19:58 ] @
Citat:
Miladinovic: Od slobodnih kanala na 16e jedino Atlas može da prođe kao tv kanal. Ali, ni na njemu, a niti na ostalim slobodnim tv programima retko da sam naleteo na obrazovni program.


Ima obrazovnog programa na TV 1 (TV Mostar) ali on nije FTA.