Zoran je formalno ispravio relacije, ono sto je bilo pre nisu bile uopste relacije. Medjutim, iz date strukture proizilazi da:
a) Veza izmedju vozaca i vozila nije jasna. Ne postoji tabela sa vozilima nigde. Vozila su ubacena u tabelu Vozaci. Jedno vozilo lako moze da se dodeli dvojici vozaca odjednom, pa cak i da budu na istoj relaciji u istom danu u istom vozilu. Pri tome isti VoziloID moze da se odnosi na razna vozila, jer tabela Vozaci to dozvoljava.
b) tabela "Relacija na dan" dopusta beskonacan broj duplikata. Vozac A moze da bude na relaciji B u istom danu 200 puta. To je moguce u praksi, kad se razvozi pizza na primer. Ovde su u pitanju kosulje, pa je malo verovatno da je dnas otislo 20 isporuka u isto mesto, tu iza ugla. Ako ima vise voznji na istoj relaciji u istom danu, onda se dodaje vreme, pa kombinacija (Vozac, Relacija, DatumVreme) mora biti jedinstvena. Ne vidim kljuc niti jedinstveni index. Ako je relaz=cija Knjazevac - Ljubljana, oko 1000 km, nista me ne sprecava da upisem u bazu da sam juce bio osam puta u Ljubljani, i stoga potrosio 1200 litara goriva, platio iz svog dzepa, imam racune, i firma treba da mi isplati 1,500 evra za benzin.
c) nigde nema podataka o broju kilometara. Mogu da upisem u bazu da sam vozilo od Knajzevca do Zajecara, 30 km, a u stvari sam isao za beograd, 300 km. Tabela moze da laze, ali ne moze (moze, ali malo teze) brojac kilometara a vozilu. Problem goriva resim kao u tacki b) i svi su srecni