[ anon157690 @ 18.09.2010. 20:11 ] @
Pozdrav, ovako, pre instalacije novog office-a koleginica na poslu je imala neki jednostavan program za pregledanje skeniranih dokumenata, sve što je skenirala snimljeno je kao *.tif fajl i kad bi se taj fajl otvorio dobila je prikaz kao što ima npr. powerpoint: sa leve strane mali tumbnailovi svih stranica koje je skenirala a desno konkretna uveličana stranica ali naravno mnooooogo prostije od powerpointa (to je čisto da opišem kako je izgledao prog.) ja sumnjam da je on instaliran zajeno sa office-om 2000. Nakon prelaska na office 2007 isti je dotični tip fajlova (*.tif) prigrabio za sebe i sve poremetio naravno. Ja sam nekako uspeo da vratim podešavanje na staro tako što sam dodelio tu extenziju onom starom programu. E sad su se pametnjakovići iz njenje firme dosetili da potpuno nepotrebno instaliraju office 2010 i naravno opet sve poremetili... Pitanje je kako sad vratiti taj stari prog tj. gde ga pronaći i kako se zove, kada bise setio imena verovatno bi mogao i sam da ga iskopam pošto ovako na slepo nemam pojma gde se on nalazi zakopan u program files ili windows folderima... Hvala na pomoći P.S. Alternativno, dobro bi došao neki baš jednostavan i prost besplatan program za skeniranje i pregled dokumenata koji eventualno ne mora da se instalira nego da je tzv. usb varijanta... |