[ cdc @ 20.09.2010. 13:29 ] @
| Pozdrav,
Zelim da napravim bazu u kojoj cu da vodim evidenciju o placanju clanarina. Kreirao sam dvije tabele, tblClanovi i tblUplate.
Interesuje me kako da napravim upit koji bi prikazao sve clanove koji nisu platili clanarinu za godinu koju unesem pri pokretanju upita. U tabeli tblClanovi sam kreirao polje ClanOd da bi izbjegao da mi u upitu prikaze clanove koji su registrovani npr. 2009 godine a ja zelim da vidim ko nije platio clanarinu za 2008 godinu. |
[ Zidar @ 20.09.2010. 13:54 ] @
Ako ubacis nekoliko test podataka (jedno 3 clana i 3-4 godine), da se vide slucajevi koje pokusavas da resis, pa da probamo da ti pomognemo. bez podataka nece moci.
[ rstevic @ 20.09.2010. 23:59 ] @
Ili, ako pretpostavimo da smo razumeli sta ti treba, ovako nesto:
SELECT tblClanovi.IDClana, tblClanovi.ImePrezime, tblClanovi.Kategorija, tblUplate.DatumUplate, tblUplate.Godina
FROM tblClanovi INNER JOIN tblUplate ON tblClanovi.IDClana = tblUplate.IDClana
WHERE (((tblUplate.Godina)=[unesite godinu]));
[ cdc @ 21.09.2010. 08:02 ] @
Ubacio sam nekoliko test podataka da mozete vidjeti o cemu se radi.
Ovaj upit mi sada prikazuje one clanove koji su uplatili clanarinu za godinu koju unesem a ja hocu da mi prikaze clanove koji nisu uplatili clanarinu za godinu koju unesem.
Hvala na pomoci
[ pmiroslav @ 21.09.2010. 12:37 ] @
Ja bih tblUplate popunio redom sa godinom, a u drugu kolonu stavio ID člana koji u toj godini treba platiti članatinu.
Dodao bih check box Yes/no. U tablicu upisuješ datum uplate i čekiraš da je plačeno.
Sada je jednostavno naptraviti Query koji vraća samo rekorde koji nisu čekirani
[ cdc @ 22.09.2010. 08:09 ] @
Hvala Miroslave, ovo je dobro rjesenje. Interesuje me da li neko zna nacin da se ovo uradi bez check box polja ili na neki drugi nacin?
[ Zoran.Eremija @ 22.09.2010. 13:26 ] @
Da li ste ovo zeleli?
[ cdc @ 22.09.2010. 22:26 ] @
Hvala vam Zorane, to je vise nego sto sam zelio, ovo je odlicno.
Sada imam odlican primjer iz koga mogu mnogo da naucim.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.