[ probono @ 20.09.2010. 14:01 ] @
Skoro nam je na poslu postavljeni smart switchevi, primjetio sam da nosi oznaku at 8000s. Takođe nam je promjenjen gejtvej, tako da se filteriše saobraćaj. Ono što mene zanima je da li postoji način da promjenom gejtveja ili nekako drugačije izbjegnem upisivanje internet aktivnosti računara kojeg koristim u logove tog smart switcha. Za filterisanje me nije mnogo briga.
[ probono @ 24.09.2010. 06:44 ] @
Pošto se niko ne odaziva na ovu temu, što je pretpostavljam nedovoljna upućenost (razumljivo) u sam način funkcionisanja pametnih swičeva najbolje bi bilo da preformulišem pitanje:
Da li mi neko može objasniti da li je uopšte moguće pratiti kompletan saobraćaj u mreži po, recimo, http adresi, a ne samo ip adresi. I da li je to uopšte moguće raditi pametnim swičevima, ili se to radi na neki drugi način, nešto tipa, hardverskim firewallom.
[ nemesis @ 24.09.2010. 07:47 ] @
hm... ako je windows platforma, po meni da je dzaba a da je upotrebljiv wireshark ... mashina, pc, stavish izmedju korisnika i interneta...
sve sto prolazi kroz njega sa tim programom imash pregled ... mozesh gledati pojedinacan paket svaki, mozesh da pratish tcp/udp stream ...
svashta neshto mozesh ...
elem .. www.google.com pa citaj :)
[ Sleepless_mind @ 24.09.2010. 10:25 ] @
E sad, odgovor na prvi post :)

S obzirom da je AT 8000s layer 2 switch, od tvojih aktivnosti na internetu u njegovim logovima nema nishta. Pitanje je shta je gateway...

A odogovor na drugi post.

Da moguce je, sa HW firewall-om, a moguce je i sa softverskim fw. Wireshark je uvek interesantno reshenje, naravno ako imash vremena da chitash logove i ako je mrezha mala :)