[ 00000110001 @ 21.09.2010. 12:41 ] @
| Zdravo,
ako vec postoji nesto na ovu temu molim za link :)
A ako ne, problem izgleda ovako:
Imam jednu komponentu koja je u stvari BUTTON, preuzeta iz klase TGraphicControl
Potrebno mi je da uhvatim klik na ovaj button i kad je button deaktiviran (desabled).
Znaci hocu da aktiviram jedan event npr. "OnMouseClickDesabled";
Znaci u ovom slucaju ne radi OnMouseUp/Down i sl.
Ima li neko neku ideju?
Mozda neko zna kako se ovo moze uraditi sa TButton, pa cu ja analogijom pokusati sa mojom komponentom. |
[ savkic @ 21.09.2010. 13:57 ] @
> Imam jednu komponentu koja je u stvari BUTTON, preuzeta iz klase TGraphicControl
> Potrebno mi je da uhvatim klik na ovaj button i kad je button deaktiviran (desabled).
Overajduj MouseDown.
[ 00000110001 @ 21.09.2010. 14:04 ] @
Taj dio je vec implementiran.
---
protected
procedure MouseDown(...); override;
---
ali kad je ENABLED:=False; ovaj dio sa "MouseDown" se uopste ne poziva.
[ savkic @ 21.09.2010. 14:18 ] @
> ali kad je ENABLED:=False; ovaj dio sa "MouseDown" se uopste ne poziva.
Ja koliko sam probao sa TButton i TLabel, poziva se. Ako se kod tebe ne poziva onda radiš nešto što to onemogućava, proveri da li imaš recimo handler za WM_LBUTTONDOWN ili nešto slično.
[ 00000110001 @ 21.09.2010. 14:30 ] @
sad sam jos vise zbunjen :)
ako sam ja to skontao, kod tebe ako stavis na formu TButton i promjenis Enabled=False i upises nesto kod OnMouseUp ili OnMouseDown, taj dio coda se izvrsi?
jer kod mene se to ne izvrsi jer je dugme u tom slucaju deaktivirano.
ali pokusacu jos ovo sa WM_LBUTTONDOWN
[ savkic @ 21.09.2010. 19:33 ] @
> ako sam ja to skontao, kod tebe ako stavis na formu TButton i promjenis Enabled=False i upises nesto kod OnMouseUp ili OnMouseDown, taj dio coda se izvrsi?
Ne, kao što sam rekao biće pozvana MouseDown metoda, a ne OnMouseDown event, kako imaš svoju kontrolu onda možeš je overajdovati.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.