[ 00124 @ 27.11.2001. 06:40 ] @
Evo stize par pitanja od mene za one iskusnije;

1) koji stil se najcesce koristi pri radjenu piexel art-a
- ja licno volim 45° (drzim shift i vucem)
2) kako u PS 6 da napravim liniju od 30° ili 60° a da ne moram da crtam dva po dva pixela???

eto toliko.

[ vdjordje @ 28.11.2001. 08:14 ] @
Citat:
00124 je napisao:
Evo stize par pitanja od mene za one iskusnije;

1) koji stil se najcesce koristi pri radjenu piexel art-a
- ja licno volim 45° (drzim shift i vucem)
2) kako u PS 6 da napravim liniju od 30° ili 60° a da ne moram da crtam dva po dva pixela???

eto toliko.

Pazi ovako, u padajucem meniju mora da ti bude aktivan jezicak "Info", onda, sa palete sa alatkama izaberes u desnoj koloni devetu alatku po redu (sluzi za malo "vektorisanja" u Photoshop-u), izaberes liniju. Rotirajuci liniju na paleti "Info" videces mnoga slova i brojke izmedju ostalog i slovo "A:"(Angle) i broj ugla, kako pomeras liniju ispisuje se broj ugla....
[ zen @ 13.12.2001. 15:56 ] @
ili vertikalnu linijicu trasnofrmisi numericki na posebnoom layeru,

ili selektuj linijicu pa CTRL+ T ... pa ukucaj 60.. izgeldace malo cudno al ce bar ugao biti pravi.

.. :/ ako ti smeta sto se bluruje ui smutuje.. ti predji i index color . pa opet selektuj pa CTRL +T ... pa opet ukucaj koji god zelis ugao... nece izgledati sjanno, nece biti smothovano, al bice iseckana linijica . ( sto mozes vrlo lako peske da popunis)

a i mozes vectorima da nacrtas samo ce opet da bude smothovano kad ga zarotiras,. e .. to nema da se islju nigde, odredio mi adobe da mi bude sve blurovanih ivica i smatra da je to mnogo dobro za mene.. i za vas isto.

[ Reng @ 03.01.2002. 16:39 ] @
Citat:
zen:

ili selektuj linijicu pa CTRL+ T ... pa ukucaj 60.. izgeldace malo cudno al ce bar ugao biti pravi.

.. :/ ako ti smeta sto se bluruje ui smutuje.. ti predji i index color . pa opet selektuj pa CTRL +T ... pa opet ukucaj koji god zelis ugao... nece izgledati sjanno, nece biti smothovano, al bice iseckana linijica . ( sto mozes vrlo lako peske da popunis)

a i mozes vectorima da nacrtas samo ce opet da bude smothovano kad ga zarotiras,. e .. to nema da se islju nigde, odredio mi adobe da mi bude sve blurovanih ivica i smatra da je to mnogo dobro za mene.. i za vas isto.

Licno mislim da ne treba koristiti transform jer dodaje alias
kad se pravi ovako kako je navedeno gore mnogo je cistije i samim tim lepse...
zar ne ?

[ Harvester @ 05.01.2002. 11:18 ] @
Citat:
zen:

Da, da, to je smor...

Puno puta mi treba lepi free transform, kada radim neki pixel stil sajt i on mi doda alias na linije...

Ja sam bio čuo da se to može nekako isključiti, ali sam puno tražio i nisam našao ništa o tome...

[ anon81183 @ 31.08.2006. 00:36 ] @
Evo ja sam krenuo time da se bavim vec neko duze vreme. Pa ako to zanima bilo sta. Od tutorijala ili nekog novog pitanja ti me kontaktiraj putem PM.
A mozes i da vidis vise ovde: www.pixel-art-discussion.co.nr