[ ivanilijevski @ 27.09.2010. 21:01 ] @
| pozdrav narode
moj problem se sadrizi iz meni nejasnih stvari
laptop msi koji je imao u sebi windows7 i radio kako je radio ali je brljavio stemski...medjutim kad sam resio da uradim instalaciju novog sistema ubacio ja disc XP-a krene on da butuje i sve lepo radi i kad dodje do dela kad treba da mi da opciju da nastavim instalaciju f8 i ono dalje on izbaci plav ekran sa meni nejasnim stvarima
slika http://attachments.techguy.org...ts/107845d1181328093/error.jpg
dakle ne dozvoljava mi ni format ni nastavak instalacije.....ni XP-a ni sedmice...znaci nesto je puklo...ali sta???????
unapred hvala |
[ Miroslav Cvejić @ 27.09.2010. 21:10 ] @
Puklo je to što je laptop deceniju mlađi od XPa. XP kada je izašao ništa od hardvera u tom laptopu nije postojalo :) pa je normalno da poludi kad naiđe na AHCI SATA kontroler i egzotičan hardver.
Ako je XP baš baš neophodan, instaliraj ga u VirtualPC/VMWare/VirtualBOX i koristi.
Ili, ako baš baš hoćeš da poteraš XP, onda lepo poskidaj drajvere, nlite u šake i preradi instalaciju XPa da u startu prepozna bar SATA kontroler.
[ combuster @ 27.09.2010. 21:11 ] @
I ne drzi ga na itisonu mozda se pregrejao :D
[ ivanilijevski @ 27.09.2010. 21:49 ] @
ok kontam ali zasto onda sedmica nece da se instalira?????? kompatibilan je za lap top posto je vec radio na tom sistemu....to mi nije jasno....
dodje do "expanding windows files" o% i tako po sata... krenuo je da ucitava ali jaaaaaaaaaaaaaako sporo,,,,sad ce sat vremena a tek je na 77%
[ Miroslav Cvejić @ 27.09.2010. 21:55 ] @
E to već može biti više stvari...
Problematičan DVD (uređaj/medij/verzija OSa), hard problematičan (hardverski/logički), RAM...
[ ivanilijevski @ 27.09.2010. 22:18 ] @
au.... zakucao je na 77%. prebacujem pokusaje za sutra... javim sta sam uradio...hvala ti na savetima i objasnjenjima....pozzz
[ pajaja @ 27.09.2010. 22:36 ] @
Um, meni ovo vise lici na IBM nego na MSI... I po nazivu i po lepom izgledu:)
[ Flash411 @ 27.09.2010. 22:42 ] @
[ ivanilijevski @ 28.09.2010. 21:08 ] @
posto mi je bilo cimanje da slikam pa da kacim sliku nasao sam sliku na netu i okacio link..... obavestenje je glavna stvar a ne marka lap topa....
problem je resen....instalirana je sedmica i radi ok....
sporost instalacije sedmice je bio brebzo narezan disk....kada sam narezao novi na naj manjoj brzini rezanja sve je islo ok... od xp-a sam odustao na topu....samo na klasicnom ostaje a ovde ide sedmica.....
hvala svima na pomoci.... pozzzzzz
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.