[ Holocen @ 28.09.2010. 09:15 ] @
Želeo bih da podelim sa forumašima moje nedavno iskustvo sa Facebook nadziranjem.

Dobio sam zahtev za prijateljstvo od osobe koje je prijatelj mog prijatelja, drugarica moje sestre, dakle stvarna i ozbiljna osoba.
Zahtev sam prihvatio, i ubrzo je ta osoba dodata na listu mojih prijatelja.
Poslao sam joj poruku sa sledećim tekstom na srpskom, pošto se ne poznajemo lično: zašto želiš da budemo prijatelji?
Sve uredno i propisno je urađeno, bez ikakvih problema, poruka je poslata, viđena je u sekciji Messages.
Prilikom sledećeg logovanja, primetio sam da je dotična osoba nestala sa spiska mojih prijatelja.
Otišao sam na njen profil i pokušao da je dodam kao prijatelja, ali mi je to onemogućeno, uz obaveštenje da nije dozvoljeno biti prijatelj sa ljudima koje ne poznajete.

U terms of privacy nigde ne piše da će neko čitati moje srpske poruke i razmišljati o njima jer nisam osoba od državnog značaja, registrovani pedofil niti sam ikad propagirao bilo kakvo nedozvoljeno ponašanje. Poslao sam žalbu administraciji ali nikakav odgovor nije stigao.

O čemu se ovde radi?
[ ArsicS @ 28.09.2010. 09:23 ] @
Pogrešila je ili se predomislila, pa te je izbacila sa liste prijatelja (ima nešto tipa "I don't know this person") nakon čega više ne možeš da je dodaš. Slično kao kad te neko taguje na slici, ako se ti rastaguješ onda više niko na toj slici ne može da te taguje (ovo sam lepo objasnio ali glupo zvuči :)). Nema zavere ni spoljnog mešanja.
[ bachi @ 28.09.2010. 09:29 ] @
Blokirala te, uvredilo je to što si je pitao zašto hoće da budete prijatelji. Dok ti pojam "Friend" na fejsu shvataš bukvalno - Prijatelji, većina facebookera to ne shvata.