[ dacayu @ 28.09.2010. 09:43 ] @
| video sam slicnu temu ali kod mene izbacuje ovakvu gresku pri paljenju znaci nekada ovako:floppy disk(s)fail(40) cmos checksum error-defaults loaded.......a nekad se desi i ovako:floppy disk(s)fail(40).......ali samo da nagovestim da racunar ne poseduje floppy......hvala vam puno |
[ Binary Mind @ 28.09.2010. 10:16 ] @
Iskljuci u BIOS-u opciju za proveru FDD-a koja je po defaultu ukljucena. Zbog toga sto je opcija za proveru FDD-a ukljucena u BIOS-u, pri POST-u ti se javljaju greske koje si naveo. Koja je ploca u pitanju?
[ dacayu @ 28.09.2010. 10:45 ] @
samo mi kazi kako to da iskljucim sto si naveo a drugo ploca je u pitanju:msi nvidia nForce4 -4x Chipset Based ......to sam procitao na kutiji od ploce...hvala
[ Binary Mind @ 28.09.2010. 12:26 ] @
To nije model ploce, ali za MSI ploce sa Nvidia nForce chipsetovima bi BIOS-i trebalo da budu slicni. Kad upalis racunar pritisni Del (Delete) taster da bi usao u BIOS, onda izaberi "Standard CMOS Features". Tamo izmeni stavku "Floppy Disk A" na "Disabled" ili koja opcija vec postoji sa iskljucivanje provere prisutnosti flopi disk drajva i posle pritisni F10 da bi ploca prihvatila nova podesavanja. To je to a ti ako je BIOS drugaciji probaj da saznas tacan model maticne ploce koji se najverovatnije moze videti i na POST prozoru kad pritisnes Pause/Break taster kad se isti pojavi...
[ dacayu @ 30.09.2010. 10:47 ] @
isto mi se desava i sa iskljucivanjem a desi se i da se nece upali nego tek recimo iz treceg puta.....
[ Binary Mind @ 30.09.2010. 11:13 ] @
Probaj sa drugim napajanjem. Pogledom proveri da li na ploci postoje naduvani elektroliti. Ako nemas iskustva u ovome bilo bi pozeljno da masinu odnese u servis.
[ dacayu @ 01.10.2010. 10:29 ] @
hvala u svakom slucaju.....
[ dacayu @ 08.10.2010. 17:09 ] @
elektroliti su OK koliko sam ja video ali sad sta se desava ocistio sam sve kontakte sa gumicom i nema vise da mi izbacuje gresku sa flopijem kojim nemam ali nemogu da ga upalim iz prvi put nego moram par puta da bi ga upalio......????
[ nemesis @ 08.10.2010. 20:41 ] @
siguran si da ti je ispravno / odgovarajuce napajanje !?
[ dacayu @ 08.10.2010. 21:30 ] @
pa skoro sam uzeo napajanje nebi trebalo a kako da vidim da li je to?
[ Binary Mind @ 08.10.2010. 23:40 ] @
Nadjes neko drugo provereno ispravno napajanje i probas sa njim da upalis masinu i vidis da li ce se problemi ponoviti. U servisima se tako radi posto uvek ima rezervnih komponenti za testiranje... I nema veze sto si skoro uzeo napajanje. To nije nikakav garant da se ne moze brzo pokvariti.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.