Citat:
acaradio: Najverovatnije je da nema nikog na forumu ko se susreo sa tim monitorima...
Evo, ja sam imao prilike da se malo igram sa njima i zakljucak je sledeci: zvuce onako koliko i kostaju, mozda malo iznad toga. Ako si bas za AV seriju M-Audio kutija, preporucio bih ti AV40. Imaju malo "deblji" zvuk, naravno zbog velicine i snage.
Citat:
acaradio: generalno, stavovi o M-Audio monitorima nisu bas mnogo pozitivni (uglavnom sam cuo da se ljudi zale na "neprirodan" zvuk).
Spomenuh u nekoj temi da lagano postajem fan m-audio proizvoda iz jednostavnog razloga sto verujem svojim usima i savetujem se sa novcanikom

Po meni, oni su "bang for the buck" ...zelja mi je bila par Genelec-a, ali
muchos dineros za njih me je sprecilo u tome.
Sada imam par Studiophile BX5A Deluxe, i posle godinu dana rada na njima mogu reci da su mi postali omiljeni monitori za rad. (Opet-po meni) definitivno bolji od KRK-ova koji su mi nedefinisani u visokom opsegu, za nijansu bolji od Alesisa koji mi zvuce malo "metalno", i otprilike u rangu sa Yamahom koja je nesto skuplja. Glasni su (poprilicno), daju detaljnu sliku u visokim i niskim frekvencijama i sto je mozda subjektivno, ali meni jako vazno-dobro su "legli" mojim usima.
Citat:
Kovacevic Vladimir: Sve daje ton, ali to sve treba čuti, uporediti i u krajnjem rezultatu dovodi do zaključka: da struka, proizvođač, prodavac/diler, pišu jedno, a uvo ocenjuje nešto drugo.
Tacno tako. Ja se ne bavim standardnom muzickom produkcijom, vec drugim vidom audio rada i u ovim monitorima sam pronasao ono sto
meni odgovara. Da ne detaljisem, ima tu raznih vokalnih/muzickih/sfx elemenata koje moram da smestim da "legnu" u mix kako treba i do sada su se pokazali kao jako dobri u monitoringu.
Offtopic: Jedna recenzija
BX5A Deluxe
I ne, M-Audio me ne placa za ovo ali bi bilo lepo. Makar kompenzacija