[ salac_ue @ 01.10.2010. 18:28 ] @
Evo, danas je SBB povećao brzinu svojim korisnicima, slično su uradili ili najavljuju i drugi provajderi ADSL-a (orion...).
Ima li nagoveštaja o povećanju brzine kod Telekoma ???
[ calexx @ 01.10.2010. 18:38 ] @
SBB nije sada povećao brzine nego samo izjednačio sve gradove. To povećanje je startovalo pre oko godinu dana, sada je samo izjednačeno pa može da se očekuje dalje ubrzavanje. Što se ADSL-a tiče, teško da će neko tek tako da poveća brzinu pre Telekoma koji je to ipak već uradio kroz neke ponude.
[ salac_ue @ 01.10.2010. 18:48 ] @
Citat:
calexx: Što se ADSL-a tiče, teško da će neko tek tako da poveća brzinu pre Telekoma koji je to ipak već uradio kroz neke ponude.

Da, ali to znači da svi korisnici telekomovog adsl-a nisu u istoj poziciji. Stari su osuđeni da koriste brzine koje su potpisali u datom trenutku, a novi mogu odmah da za iste pare koriste 4x brži net.
Znači da su novi korisnici u povlašćenom položaju.
[ calexx @ 01.10.2010. 19:12 ] @
Naravno, to samo znači da brzine ipak nisu baš povećane nego onako selektivno. Nadam se da će uskoro da to promene.
[ V.i.P.e.R @ 02.10.2010. 00:33 ] @
Ali je zato EXE-Net povecao i za 670 dinara imate 1 mbit/s... 1.5 za 1000 i tako dalje... Dokle ce korisnici ADSL-a da trpe monopol Telekoma... ovo stvarno nema vise smisla.
[ mast3r @ 02.10.2010. 10:00 ] @
Citat:
V.i.P.e.R: Ali je zato EXE-Net povecao i za 670 dinara imate 1 mbit/s... 1.5 za 1000 i tako dalje... Dokle ce korisnici ADSL-a da trpe monopol Telekoma... ovo stvarno nema vise smisla.

Ako ti nema smisla, ti lepo idi u Tanzaniju, pa tamo koristi dialUP.

Citat:
salac_ue: Da, ali to znači da svi korisnici telekomovog adsl-a nisu u istoj poziciji. Stari su osuđeni da koriste brzine koje su potpisali u datom trenutku, a novi mogu odmah da za iste pare koriste 4x brži net.
Znači da su novi korisnici u povlašćenom položaju.

Koliko sam upucen, trenutno postoje kampanje gde postojeci ADSL korisnici, mogu, bez gubitka (popularno recheno kod nas) porta, da zasnuju novi ugovor na 24 meseca. Tu je upravo ta akcija 4 za 1 + neki paket iptv za 1 din mesecno, 12 meseci.

Realno gledano, vishe od ovoga nece biti na ADSLu, parice ne mogu da izdrzhe.
(i sada jedva izdrzhavaju, eto, adsl + IPTV ne moze u kombinaciji preko 6mbit)
Morala bi da se radi zamena infrastrukture, shto ne verujem da ce se raditi pre prodaje Telekoma.
[ nemesis @ 02.10.2010. 10:29 ] @
adsl 2+ modem kod mene na mojoj kucnoj parici terao
preko 30mbps ka meni i chini mi se 1.2 ili vishe od mene :)
tako da .. MOZE VISHE !:)
pusteno probno da vidimo dal moze... moze :")
[ Jbyn4e @ 02.10.2010. 10:36 ] @
Bice da si ti imao nesto drugo sto nije adsl2+...

Citat:
ITU G.992.5 is an ITU (International Telecommunication Union) standard, also referred to as ADSL2+ or ADSL2Plus. Commercially it is notable for its maximum theoretical download speed of 24 Mbit/s.
[ nemesis @ 02.10.2010. 10:55 ] @
da.. ja ti kazem koliko je tero ...
onda je skroz moguce da je neka druga vrsta adsl uredjaja bila
drugar doneo sa posla i kaze evo pustio sam ti po xxxxxxx broju
ajd da probamo .. prikljuchili i isto ko nenormalno ...
ja koliko se secam, a prihvatam da se loshe secam, on reche da je ADSL 2+,
e sad stvarno nemogu se setim sta je u pitanju ...
[ mast3r @ 02.10.2010. 10:58 ] @
Citat:
nemesis: adsl 2+ modem kod mene na mojoj kucnoj parici terao
preko 30mbps ka meni i chini mi se 1.2 ili vishe od mene :)
tako da .. MOZE VISHE !:)
pusteno probno da vidimo dal moze... moze :")

Mozhe jedan, mozhe dva, pet, 10... ali ne mogu svi korisnici.
[ nemesis @ 02.10.2010. 11:02 ] @
posto je bila ISDN parica pretpostavljam da moze kod svih koji imaju ISDN ...
a ni na SBB se ljudi nece mnogo usreciti ... razne firme su radile podizvodjachke poslove
kad sam radio u sbb ono instalaciju modema na terenu, a bilo je to daaaavno kad si
morao da osposobish modem, maltene u 40% instalacija sam morao menjam kabl
od kutije razvodne do stana skroz :( ... jer je neko stavljao tako loshe kablove
da je to bilo ludilo .. znachi ako imash dobru instalaciju (kao ja kuci) radice ti
SBB dobro (kao meni sto radi :)) ali gde nemash ... namuchitjesh se...
imam uvek alternative, ono wifi, adsl josh neki da uzmem ali ... :)
[ mast3r @ 02.10.2010. 11:36 ] @
Citat:
nemesis: posto je bila ISDN parica pretpostavljam da moze kod svih koji imaju ISDN ...
a ni na SBB se ljudi nece mnogo usreciti ... razne firme su radile podizvodjachke poslove
kad sam radio u sbb ono instalaciju modema na terenu, a bilo je to daaaavno kad si
morao da osposobish modem, maltene u 40% instalacija sam morao menjam kabl
od kutije razvodne do stana skroz :( ... jer je neko stavljao tako loshe kablove
da je to bilo ludilo .. znachi ako imash dobru instalaciju (kao ja kuci) radice ti
SBB dobro (kao meni sto radi :)) ali gde nemash ... namuchitjesh se...
imam uvek alternative, ono wifi, adsl josh neki da uzmem ali ... :)

ISDN ili POTS, isto ti se `vata...
Ne pricam o izvodima telefonskih kutija u kucama i stanovima, vec o
vezama izmedju centrala.

To sigurno neces moci da promenis :)
[ Markoxxx @ 02.10.2010. 13:24 ] @
Cekajte, da li je SBB izjednacio cene u SVIM gradovima?
[ V.i.P.e.R @ 02.10.2010. 13:43 ] @
Uvek se nadje neko pametan ko brani postupke telekoma... Sto nisi rekao za Japan gde vec imaju gigabitni net, nego tamo neku zemlju iz 10 sveta...

[Ovu poruku je menjao V.i.P.e.R dana 02.10.2010. u 15:22 GMT+1]
[ mast3r @ 02.10.2010. 15:17 ] @
Citat:
V.i.P.e.R: Uvek se nadje neko pametan ko brani postupke telekoma... Sto nisi rekao za Japan gde vec imaju gigabitni net, nego tamo neku zemlju iz 10 sveta...

[Ovu poruku je menjao V.i.P.e.R dana 02.10.2010. u 15:22 GMT+1]

Chist flame post.

Za razliku od tebe, ja barem dajem neke informacije o Telekomu, i to korisne,
ne shpekulishem, vec prenosim ono shto jeste.

Prosecni korisnici HSI, poput tebe, nemaju ni shta drugo da kazhu sem, telekom = monopol.

Ako bi malo bolje procunjao po netu, pa pogledao kakvo je stanje kod EU ISP-a, video bi da ni tamo ne cvetaju ruzhe.
(dobicesh 24+ mbit, ali cesh na sud zbog piraterije :D)

Tebi HSI sluzi za torrente, vishe od trenutnih brzina ti i ne treba
[ V.i.P.e.R @ 02.10.2010. 15:43 ] @
Da, da... kako da ne. Cesto putujem i znam situaciju, a takodje imam gomilu prijatelja sirom Evrope i niko od njih nije zaglavio na sud zbog skidanja raznoraznog sadrzaja tj. zbog piraterije, a skidaju bukvalno sve sto se skinuti moze. Ne pricamo ovde o pirateriji i slicnim stvarima, a zasta meni treba internet i kako ga ja koristim to nije tvoja briga (skidanje filmova i sl. stvarcica nije osnovni razlog zasto ljudi zele vecu brzinu, vec postoje 1000 drugih razloga, a ako tebi za to sluzi to je tvoj problem, a ne moj i zato ne pricaj nesto sto ne znas). Monopol postoji i tu nema dileme. Kad si vec pomenuo Tanzaniju, izvoli, pakuj kofere i pravac tamo, jer pobogu sta ce ti brzi internet od njihovog dial up-a, a ljude u Srbiji kojima treba brzi internet zaobidji.

BTW, i kablovski operater Jotel je najavio povecanje brzine od 31.10., tako da i kod njih za 1290 din. imate 2 mbita.

EDIT: ah da... ne treba ljudima brzi net... http://www.dw-world.de/dw/article/0,,6027458,00.html i http://www.dw-world.de/dw/article/0,,6013566,00.html
[ mast3r @ 02.10.2010. 16:08 ] @
Citat:
V.i.P.e.R: Da, da... kako da ne. Cesto putujem i znam situaciju, a takodje imam gomilu prijatelja sirom Evrope i niko od njih nije zaglavio na sud zbog skidanja raznoraznog sadrzaja tj. zbog piraterije, a skidaju bukvalno sve sto se skinuti moze. Ne pricamo ovde o pirateriji i slicnim stvarima, a zasta meni treba internet i kako ga ja koristim to nije tvoja briga (skidanje filmova i sl. stvarcica nije osnovni razlog zasto ljudi zele vecu brzinu, vec postoje 1000 drugih razloga, a ako tebi za to sluzi to je tvoj problem, a ne moj i zato ne pricaj nesto sto ne znas). Monopol postoji i tu nema dileme. Kad si vec pomenuo Tanzaniju, izvoli, pakuj kofere i pravac tamo, jer pobogu sta ce ti brzi internet od njihovog dial up-a, a ljude u Srbiji kojima treba brzi internet zaobidji.

BTW, i kablovski operater Jotel je najavio povecanje brzine od 31.10., tako da i kod njih za 1290 din. imate 2 mbita.

EDIT: ah da... ne treba ljudima brzi net... http://www.dw-world.de/dw/article/0,,6027458,00.html i http://www.dw-world.de/dw/article/0,,6013566,00.html

SJAJNO!
Kod Telekoma za 1240 dobijesh 4mbit... + 12 meseci iptv za 1 din :)

Ne razumem te...

Elem, ja vec jesam u Tanzaniji, evo, gajim banane, za majmune... :)

(nema veze, znam da cu dobiti po ushima od moder-a, kakav kvalitetan spam, josh malo pa kao u Barrensu :P)
[ V.i.P.e.R @ 02.10.2010. 17:13 ] @
1. ta promocija ne traje vecno,
2. cena je 1208 + pdv = 1425 dinara,
3. sta je za ljudima kojima treba vise od 4 mbita i 256 kbita uploada (realnih 3.4 mbita i 200 kbita uploada),
4. bez te promocije koja ko sto rekoh nije vecna dobijas 1 mbit koji realno ne moze da predje vise od 850 kbita u najboljem slucaju, a upload... sta reci...
5. kako radi Telekom ADSL u odnosu na kabl i wireless necu ni da komentarisem jer je smesno,
6. ne odogara svakom da se veze ugovorom 1 god. tj 2 god. zavisi od toga sta izabere...

TI mene mozda ne razumes, ali se kladim da tebe BAS NIKO ne razume. I na kraju sta reci svaki ciga svoga konja hvali, pa moras i ti tvog.
[ Bocko88 @ 02.10.2010. 17:29 ] @
Slazem se sa viperom... i naravno sta je sa korisnicima koji su potpisali ugovor na 1mb pre promocija ? mislim sve u svemu, ocigledno je da je to akcija koja je stvorena da bi telekom uzeo sto vise novih musterija, a stare ko sisa... sbb i skoro svi kablovski provajderi akcije i ponude koje imaju su iste za sve , trenutne i nove korisnike ocigledno je da telekom mari samo za nove, jer je stare za*ebo.
[ mast3r @ 02.10.2010. 17:32 ] @
Citat:
V.i.P.e.R: 1. ta promocija ne traje vecno,
2. cena je 1208 + pdv = 1425 dinara,
3. sta je za ljudima kojima treba vise od 4 mbita i 256 kbita uploada (realnih 3.4 mbita i 200 kbita uploada),
4. bez te promocije koja ko sto rekoh nije vecna dobijas 1 mbit koji realno ne moze da predje vise od 850 kbita u najboljem slucaju, a upload... sta reci...
5. kako radi Telekom ADSL u odnosu na kabl i wireless necu ni da komentarisem jer je smesno,
6. ne odogara svakom da se veze ugovorom 1 god. tj 2 god. zavisi od toga sta izabere...

TI mene mozda ne razumes, ali se kladim da tebe BAS NIKO ne razume. I na kraju sta reci svaki ciga svoga konja hvali, pa moras i ti tvog.

1. Promocija traje, a bice i drugih promocija, koliko osh`
2. Cijena prava sitnica, zar ne? Platish 1, dobijesh 4.
(ovo je uvedeno jer ne mogu da povecavaju pakete, pa je 16 mbit max... i dugo ce tako ostati, ne postoji stabilna infrastruktura za vishe od toga)
3. Kao shto sam objashnjavao, mozda ne ovde... ne secam se vishe, IPTV + max 6 mbit... parice ne mogu preko toga u ovoj kombinaciji.
4. primer JA, imam 1 mbit, a imam dl 2 mbit okruglo! ul mi je 512 :) (da, imam i iptv)
5. Telekom ADSL radi bolje od bilo kog WiFi koji je u tom rangu, o kablovskim operaterima ne mogu mnogo da govorim,
razlicita su misljenja, SBB negde radi super, negde je rupa. Sve u svemu, mogu da rade isto, ali bolje, teshko.
6. Ne odgovara, u pravu si... Mentalitet srpskog potroshacha je da konstantno trazhi dlaku u jajetu.
Nikada nece biti zadovoljan, uvek ce imati shta da reklamira.

Mene razumeju ljudi koji treba da me razumeju.
Ah da, nisam zaposlen u Telekomu niti ishta imam sa istom firmom,
tako da moja izlaganja nisu odbrana Telekoma od drugih...

[ V.i.P.e.R @ 02.10.2010. 17:56 ] @
Hahahah, Telekom radi bolje od WiFi? Jesi li probao nekad Exe-Net (Wireless)? Ocigledno da nisi nikad ni koristio WiFi. Jos od 2003-2004 sam imao WiFi kad 99% takvih kao ti nisu znali ni da tako nesto postoji, tako da nemoj da mi pricas o tome. Koristio sam par WiFI provajdera ranije, u pocetku bio manje-vise zadovoljan (da se ogranicim mislim na daleku proslost), a kasnije je sve leglo i bilo bas kao sto treba. Kasnije sam preso na ADSL i trenutno ga kod kuce jos uvek koristim zbog nekih tebi nebitnih razloga, a Exe-Net WiFi koristim kad sam van grada. A kako radi WiFi Exe-Net u odnosu na bilo koji ADSL je stvarno smesno komentarisati. Pogledaj malo podforume gde su ljudi kacili SS downloada i uploada (za ping ne vredi ni pricati) pa onda komentarisi.
[ Bocko88 @ 02.10.2010. 17:56 ] @
" dlaku u jajetu " pa imamo bre 1024/ 128 za 1425dinara i to uz ugovor od godinu dana. o kojim dlakama ti pricas ? ja tebe ne razumem, citam tvoje postove u ovoj temi i nisi mi jasan... iskreno branis telekom a i sam znas da za stare korisnike ne mari, ti imas 1mb uz iptv 2mb, da imas 1mb kao vecina nas nesrecnih koji brojimo dane da raskinemo ugovor- zasto ? zato sto kablovska je trenutno mnogo ispred adsl, zato sto, ima provajdera koji daju vecu brzinu za iste pare, da daje i telekom ali zasto bi se vratio na njih, nebih jer trenutno sam korisnik i imam 1mb dok oni dele pola godine gratis uz 4mb brinu NOVIM korisnicima. a starim to je sto je 1 mb skrate nam ga malo recimo realno je 0.85mb. nema smisla. da pecaju nove korisnike ali stare gube.
[ squirll @ 02.10.2010. 18:02 ] @
ja imam informaciji jos od pre par meseci da ce telekom povecati samo uplod ove godine... tako se nesto suska :S
[ mast3r @ 02.10.2010. 18:16 ] @
Citat:
V.i.P.e.R: Hahahah, Telekom radi bolje od WiFi? Jesi li probao nekad Exe-Net (Wireless)? Ocigledno da nisi nikad ni koristio WiFi. Jos od 2003-2004 sam imao WiFi kad 99% takvih kao ti nisu znali ni da tako nesto postoji, tako da nemoj da mi pricas o tome. Koristio sam par WiFI provajdera ranije, u pocetku bio manje-vise zadovoljan (da se ogranicim mislim na daleku proslost), a kasnije je sve leglo i bilo bas kao sto treba. Kasnije sam preso na ADSL i trenutno ga kod kuce jos uvek koristim zbog nekih tebi nebitnih razloga, a Exe-Net WiFi koristim kad sam van grada. A kako radi WiFi Exe-Net u odnosu na bilo koji ADSL je stvarno smesno komentarisati. Pogledaj malo podforume gde su ljudi kacili SS downloada i uploada (za ping ne vredi ni pricati) pa onda komentarisi.

Ti si koristio WiFi u tom periodu, a ja sam ga postavljao u TehnicomNET-u.
Nuff!
[ Slobodan Milivojevic @ 02.10.2010. 18:22 ] @
Imam 2 ADSL-a ovde 6M regularni i 4M studentski po ceni jednog, i samo cekam dan kada ce ExeNet ponuditi usluge i u Pirotu, a to ce biti za manje od 10 dana, u Nisu koristim samo exenet 6M/768k paket i prezadovoljan sam, doduse SBB ponuda je mozda za nijansu bolja, ali ni ovde ni tamo nemam SBB. U trenutku kad ExeNet ponudi usluge ovde potpisujem ugovor 12 meseci na 1990din i otkazujem ADSL od 6M, a studentski kad mi istekne ugovor, i koristicu naj verovatnije i ovde 6M/768k za 2780din, a pored i 4M ADSL do isteka ugovorne obaveze.

Ko nije probao Wireless (kod dobrog provajdera) ili Cable (kod dobrog cable operatera), ne zna koja je muka koristiti ADSL... Stavljao sam masine pod linux-om kao rutere sa raznim ADSL optimizer pluginovima da mi pri obicnom uploadu latency ne bi skakao i preko 2 sekunde... Toga na Cable/Wireless nema. A sta se dobija realno u pomenutom paketu kod pomenutog provajdera mozete videti u drugoj temi.
[ combuster @ 02.10.2010. 18:51 ] @
Iskreno, sramota je sta rade korisnicima koji su kod telekoma vec godinama, sa druge poslovne strane gledista - skroz opravdano :)

Ja ne zelim da produzujem ugovor iz prakticnih razloga jos uvek - cekam da vidim kakve ce sve opcije biti dostupne kroz koji mesec.
[ mast3r @ 02.10.2010. 18:57 ] @
Iskren da budem, ne znam kakve vi to muke imate sa ADSLom.

Od prvog dana korishcenja na dve lokacije, sa dva razlicita rutera, sve radi savrsheno.
[ bachi @ 02.10.2010. 19:09 ] @
Kad ne znaš za bolje.

A inače za ono da si stavljao opremu za Tehnicom je jedan veliki LOL; ko zna, možda je Tehnicom ISP upravo zbog toga i pukao.
[ elektros @ 02.10.2010. 19:31 ] @
Modovi,zaključavajte temu,pobiće se zbog gluposti!
[ nemesis @ 02.10.2010. 19:31 ] @
kakve veze ima veza medju centrala sa mojim adsl recimo ?
ja sam bio ubedjen da je moj dslam u lokalnoj centrali, chini mi se da je
gnet (privatna firma) skoro dobio da napravi i upravlja minicentralom na vracaru
tipa iriski-venac :) ... koliko sam upoznat tamo sam povezan ....
al moguce da gresim ...
[ nemesis @ 02.10.2010. 19:34 ] @
Citat:
bachi:A inače za ono da si stavljao opremu za Tehnicom je jedan veliki LOL; ko zna, možda je Tehnicom ISP upravo zbog toga i pukao. ;)

nije tehnicom puko sto je on postavljao opremu tamo nego iz razloga koji nemaju nikakve veze sa IT nego sa ``managerskim kadrovima`` i ``veoma mudrim`` odlukama
istog :) ... i nije tehnikom puko nego je kupljen od strane drugog provajdera ... bar koliko sam ja imao info jer tada ja vec nisam tamo dolazio dugo vremena :)
[ mast3r @ 02.10.2010. 19:50 ] @
Ma, TehnicomNET je pukao jer je izgorela server sala :D

Ne mojom krivicom... ali u mojoj smeni :D
[ Vlada666 @ 02.10.2010. 21:42 ] @
Citat:
mast3r: Ma, TehnicomNET je pukao jer je izgorela server sala

Ne mojom krivicom... ali u mojoj smeni

Jesi razmisljao o tome da se zaposlis malo u lelekomu... Da se ratosiljamo i te bede ))

Salu na stranu Telekom je stvarno dobar... ali za izbegavanje
[ morpheusxxx @ 02.10.2010. 22:42 ] @
@mast3r

http://www.raha.com/ da ne kazes da se u Tanzaniji koristi samo dial up ...... (sledeci put se informisi pre nego napises nesto) ... jeste da im brzine nisu nesto ali ce za par godina stici tvoje pulene :)
[ mast3r @ 02.10.2010. 23:00 ] @
Citat:
morpheusxxx: @mast3r

http://www.raha.com/ da ne kazes da se u Tanzaniji koristi samo dial up ...... (sledeci put se informisi pre nego napises nesto) ... jeste da im brzine nisu nesto ali ce za par godina stici tvoje pulene :)

/facepalm

... pobogu, pa bilo je figurativno :D
[ Vlada666 @ 02.10.2010. 23:18 ] @
Citat:
morpheusxxx: @mast3r

Dobro onda kao u Zimbabveu...
UPS... pa i oni imaju bolji ADSL od nas..... Epa covek danas nema kome da se posteno nasmeje...
[ combuster @ 02.10.2010. 23:24 ] @
Sem nama...
[ Aleksandar Đokić @ 03.10.2010. 03:03 ] @
jos rece covek da ima 512kbit upload na 1MBit download :)

to niste primetili :)
[ mast3r @ 03.10.2010. 10:02 ] @
Citat:
guslac: jos rece covek da ima 512kbit upload na 1MBit download :)

to niste primetili :)

Da ne bude da lazhem...

:D

Nije bash merodavno, eli evo...

Napominjem, placam paket 1... nije nikakva veza ili nameshtaljka... imam 2... (postoji fora koju archim od samog starta usluge)
[ calexx @ 03.10.2010. 10:04 ] @
Pa valjda svakom kome puste IPTV podese bandwidth na oko 500Kbps UL, jedino što sam internet radi po brzini koju plaća. E sad, ako neko radi u Telekomu, nije problem da mu nameste i realan UL na 512 ili DL na 8 iako koristi click 1.
[ combuster @ 03.10.2010. 10:27 ] @
Ona fora sa ADSL speedup-om radi samo za upload i to za nekih 192kbps, ovo sto vidim kod tebe je malko neverovatno :)
[ zdr @ 03.10.2010. 11:49 ] @
Citat:
Vlada666: Dobro onda kao u Zimbabveu...
UPS... pa i oni imaju bolji ADSL od nas..... Epa covek danas nema kome da se posteno nasmeje...

word!!!

[ ksrele @ 03.10.2010. 12:20 ] @
A jeee... hocu i ja toliki upload... smrc
Da li se vi ljudi plasite kada radite taj vas "speedUp"?
Pitanje za iskusne, da li PPPoE server loguje telefonskl broj sa koga kaci konekcija?
Hoce drug da donese kod mene njegov modem da nesto testira (kaze da kod njega ken!a net a nece da zove ove lelekomovce) a ja se cimam da se to ne sme...
[ mast3r @ 03.10.2010. 12:38 ] @
Citat:
calexx: Pa valjda svakom kome puste IPTV podese bandwidth na oko 500Kbps UL, jedino što sam internet radi po brzini koju plaća. E sad, ako neko radi u Telekomu, nije problem da mu nameste i realan UL na 512 ili DL na 8 iako koristi click 1.

Mislim da nije tako.
Ne mogu bash da tvrdim.

Citat:
combuster: Ona fora sa ADSL speedup-om radi samo za upload i to za nekih 192kbps, ovo sto vidim kod tebe je malko neverovatno :)

SpeedUP radi i ul i dl.
Provereno :)

Citat:
ksrele: A jeee... hocu i ja toliki upload... :( smrc
Da li se vi ljudi plasite kada radite taj vas "speedUp"?
Pitanje za iskusne, da li PPPoE server loguje telefonskl broj sa koga kaci konekcija?
Hoce drug da donese kod mene njegov modem da nesto testira (kaze da kod njega ken!a net a nece da zove ove lelekomovce) a ja se cimam da se to ne sme... ;)

Dozvoljen je multiple login. Tako da nema brige.
Smesh opushteno.
[ Zoran Milovanovic @ 03.10.2010. 14:37 ] @
Vec sam pricao ovde na forumu, da je drugar dobio "gratis" od telekoma 8mbps/500kbps, takodje placa onaj od 1mbps paket. Nije nista hakerisao, ukljucili mu iptv, radilo neko vreme (dobio malo na protoku oko 1.8mb/400kbps) i onda riknuo ruter za net, oni dosli zamenili i izgleda dok su vrsili "opravku" pustili mu net na max speed, promenili ruter, otisli i ono ostalo tako. Vec ~2 godine, ako pamtim dobro.. Kada mu je iptv ukljucen protok je oko 5-6mbps download, a kada se iskljuci nekada ide i do ~9mbps.. Realno, jer torrente sa blg trekera svlaci oko 850-900kB/s.

Ali da se razumemo, to ne moze svako. Niti je to ponuda provajdera, vec nesposobnost istog ;-)
[ angelos @ 03.10.2010. 15:19 ] @
Ewo koliko su bugovito povecali.
Ovo je click 6 sa bugovima.
[ salac_ue @ 03.10.2010. 17:25 ] @
Citat:
angelos: Ewo koliko su bugovito povecali.

Ti ti nije merilo brzine ADSL-a.I meni je divljao na trenutke, ali nije imalo šanse da išta skinem.
Meni je izbijao i na 100Mbita
[ RADOVAN IV @ 03.10.2010. 17:36 ] @
Već tri strane traje ova tema , a nije zaključana ... ili će stvarno biti nekih promena brzina Adsla ili ... djricky ne radi ovih dana ;)
[ Mister Big Time @ 03.10.2010. 17:38 ] @
Kada bi makar upload malo povecali... ova beda od 128 je zlo i naopako, juce sam slao 2h+ neke slike (RAR-ovan fajl) xD

Na kablu uz ugovornu obavezu za slicne pare ima 4 mbit/s dok za te novce ADSL nudi samo 1 mbit/s..
[ salac_ue @ 03.10.2010. 17:59 ] @
Citat:
Mister Big Time:...juce sam slao 2h+ neke slike (RAR-ovan fajl) xD

A zašto raruješ slike???
Sam JPG/JPEG format je kompresovan format slike (RAW). Ništa se ne dobija dodatnom kompresijom.
[ Mister Big Time @ 03.10.2010. 18:28 ] @
Da bih osobi od 50+ god poslao samo jedan link mailom, umesto nekih 80-ak? :) Kacio sam na http server.

[ since1986BC @ 03.10.2010. 18:36 ] @
Upload se uvek moze povecati/doplatiti ;) Bar kod nekih.
[ lazarevicc @ 03.10.2010. 18:57 ] @
Citat:
angelos: Ewo koliko su bugovito povecali.

To se obicno desava kada ti je antivirus aktivan,ja imam isti taj trip sa kasperskim.
Ti kliknes da izmeris brzinu,on skida neki file pomocu koga se brzina racuna,nesto kao temp file....ali taj temp file prolazi prvo kroz antivirus,dakle tu se desi lag i onda ga povuce iz kesa,znaci sa tvog hdd-a...odatle taj bug.
[ bojan87 @ 04.10.2010. 20:12 ] @
Koliko sam cuo jako brzo nas ocekuje povecanje brzine uploada na telekomu.

Kako su mi rekli valjda ce najsporiji upload biti oko 700kbps, a valjda ce sa paketima srazmerno rasti brzina. To rade kako bi svi u svakom trenutku bili spremni za uvodjenje iptv.
[ combuster @ 04.10.2010. 20:15 ] @
Jes', i ja sam cuo da ce proslog februara da dupliraju brzine na 2Mbps/256Kbps ;-)

A i upload im mnogo znaci da uvedu IPTV :)
[ bojan87 @ 05.10.2010. 09:44 ] @
Pricajte vi sta hocete, ali za par dana ce podici brzinu uploada.
[ mast3r @ 05.10.2010. 10:00 ] @
Citat:
bojan87: Koliko sam cuo jako brzo nas ocekuje povecanje brzine uploada na telekomu.

Kako su mi rekli valjda ce najsporiji upload biti oko 700kbps, a valjda ce sa paketima srazmerno rasti brzina. To rade kako bi svi u svakom trenutku bili spremni za uvodjenje iptv.

IPTV ne ide preko istog porta kao i ADSL, tako da upload na adsl-u, ne znachi nishta za iptv.
[ easyyu @ 05.10.2010. 14:03 ] @
Citat:
bojan87: Pricajte vi sta hocete, ali za par dana ce podici brzinu uploada.

Hoce hoce..znas kako im je u interesu da ti surfujes i upload-ujes veceom brzinom :)
[ Bocko88 @ 08.10.2010. 02:20 ] @
standard adsl-a mora da raste isto kao 256>512>768>1024 i ovo nije zadnji stepenik pa da nikad vise ne dobijemo povecanje brzine tj. bolji standard adsl-a. to mora da se desi ali kad ? kad telekom odluci :)
[ mast3r @ 08.10.2010. 08:14 ] @
Citat:
Bocko88: standard adsl-a mora da raste isto kao 256>512>768>1024 i ovo nije zadnji stepenik pa da nikad vise ne dobijemo povecanje brzine tj. bolji standard adsl-a. to mora da se desi ali kad ? kad telekom odluci :)

Preko trenutnih 16 mbit nece ici u skorije vreme.

Mozda ce se desiti da samo ukinu manje pakete, a ove vece, da spoje sa cenama manjih.
Kao shto sam pominjao ranije, kvalitet vodova ne dozvoljava vece brzine... trenutno.

Vecim brzinama aDSL-a mozemo da se nadamo onog trenutka kada se bude menjala infrastruktura.
Verujem, to se nece desiti 1-2 godine posle privatizacije Telekoma.
[ djricky @ 08.10.2010. 08:22 ] @

tu sam, ne brinite nista... dok ne pocne kuknjava, lelekanje i pljuvanje nema potrebe za lockom
[ tanasko @ 08.10.2010. 09:28 ] @
Bilo bi lepo, ali pre će djricky zaključati ovu temu
[ voja.m @ 08.10.2010. 09:29 ] @
Nadam se da kad pocne raditi Telenor i oni puste ADSL + IPTV a trebali bi do marta ako se ne varam jer im tad istice rok od godinu dana od dobijanja dozvole da ce konkurencija uraditi svoje. Zato i Telekom sad pusta akcije da veze korisnike na 24 meseca.
[ tanasko @ 08.10.2010. 09:31 ] @
Samo što Telenor odavno i ne spominje da nešto radi na uvođenju fiksne telefonije, a kamoli na ADS-u i IPTV-u.
[ RADOVAN IV @ 08.10.2010. 09:35 ] @
Citat:
djricky: :)

tu sam, ne brinite nista... dok ne pocne kuknjava, lelekanje i pljuvanje nema potrebe za lockom :D

Ako te ne mrzi, napiši da li vi u Veratu imate bar neke insajder nezvanične najave iz Telekoma, koje se vrte po nekim forumima, da će od nove godine sadašnji Klik 1 postati Clik Start, da se Clik 2 ukida, a da će Sadašnji Clik 4 postati Clik 1 , tj. 4096 Kb/s po ceni 1420 din. I da je ova akcija 4 + Iptv koju mogu da uzmu i korisnici sa isteklim ugovorom, samo početak postepenog prelaska svih na veće brzine.
Čisto da se ne bavimo gatanjem ,kao pred svaku novu godinu.
Poz
[ MMaarrCCoo @ 08.10.2010. 09:57 ] @
U to mi je nešto teško da poverujem,ne zato što neće biti povećanja,već zbog kvantnog skoka sa 1 na 4 Mb.Mišljenja sam da,ako eventualno,i opet kažem eventualno bude ubrzanja,da će u najboljem slučaju biti dupliranje brzina kao i prošli put.Ne liči mi na Telekom da se ispruži toliko.Ipak,kod njih se trenutno više razmišlja o privlačenju novih korisnika,nego i nekim značajnijim infrastrukturnim pomeranjima prema postojećim.Dok u Telekomu dođe do ubrzanja,SBB će opet povećati svoje brzine i tako će se unedogled pojavljivati ovakve naše teme i razmišljanja po forumima.Ja sam korisnik Telekomovog ADSL-a već 3 godine,i ganeralno nisam nezadovoljan,da ne bi ispalo da ih pljujem tek onako.Kada se pojave ovakve akcije,kao ova nova sa IPTV,čovek ne može,a da se ne zapita zašto ne raskinuti stari ugovor i potpisati novi sa kudikamo povoljnijim uslovima???Pozdrav iz KG.
[ bachi @ 08.10.2010. 10:04 ] @
Pa SBB nudi 4Mb po ceni kao što Telekom nudi ADSL od 1Mb, tako da taj "kvantni" skok nije čudan.
[ voja.m @ 08.10.2010. 11:02 ] @
Citat:
tanasko: Samo što Telenor odavno i ne spominje da nešto radi na uvođenju fiksne telefonije, a kamoli na ADS-u i IPTV-u.

Ja mislim da im je to obaveza. Imaju rok od godinu dana da krenu sa telefonijom, adsl i tv. Cini mi se da su spominjali jos nesto tj. da su bile cetiri stvari mada moze biti da su spominjali postojecu mobilnu telefoniju kao cetvrtu uslugu.
[ StfnMM @ 08.10.2010. 11:47 ] @
Za sada ne postoje nikakve informacije o mogućem povećanju brzina ADSL paketa u skorijem periodu, s obzirom da je Telekom Srbija trenutno najviše orjentisan ka promotivnim kampanjama, kako sopstvenim, tako i preko svojih ovlašćenih dilera i internet servis provajdera koji su prihvatili saradnju po tom pitanju.

Srdačan pozdrav.

Ovakav sam odgovor ja dobio od coveka iz Telekoma :) jbg . . . videcemo sta ce biti na kraju =)
[ combuster @ 08.10.2010. 12:14 ] @
Ma omogucili su bukvalno svakom da ima tih 4Mbps ako potpise nov ugovor na godinu/dve i jos uzme iptv. Za one kojima je ugovor istekao - heh, ko ih sisa :) I mislim da je to to...
[ nemesis @ 08.10.2010. 12:20 ] @
ovi sto su uzeli IPTV mogu da zaborave zapravo vece brzine :)
koliko sam ja skapirao nece moci da zguraju i IPTV i vecu brzinu kroz
istu paricu :) ...
[ mast3r @ 08.10.2010. 14:07 ] @
Citat:
nemesis: ovi sto su uzeli IPTV mogu da zaborave zapravo vece brzine :)
koliko sam ja skapirao nece moci da zguraju i IPTV i vecu brzinu kroz
istu paricu :) ...

IIiiiiii jjjjjooooPEeeeet...

Da bre, 6mbit +iptv = MAX i preko toga ne mere.
[ selters @ 08.10.2010. 14:18 ] @
Ovo mi stiglo na mejl, link ispod, pre sat-dva. Da lepo pukneš od muke kad vidiš šta normalan svet dobija za male pare. Ej, zemljo Srbijo i Matićka, čitate li Vi ovaj forum?
Code:
http://www.kabeldeutschland.de/internet-telefon/internet-und-telefon-sparpreis.html?source=af_nw1_513651
[ mast3r @ 08.10.2010. 14:29 ] @
Citat:
selters: Ovo mi stiglo na mejl, link ispod, pre sat-dva. Da lepo pukneš od muke kad vidiš šta normalan svet dobija za male pare. Ej, zemljo Srbijo i Matićka, čitate li Vi ovaj forum?
Code:
http://www.kabeldeutschland.de/internet-telefon/internet-und-telefon-sparpreis.html?source=af_nw1_513651

Rođače, živiš u Srbiji...
Ako ti to ne odgovara, ajd ti lepo u Nemačku.

Ne možeš porediti Audi i Yugo... zar ne?!

Jednu Nemačku su gradili Ameri, Francuzi i Englezi... drugu ne računamo.
A Srbiju?
[ selters @ 08.10.2010. 15:36 ] @
Nisam znao da smo rodjaci. Ako jesmo - drago mi je.
Znam ja gde živim, i to vrlo dobro. U Nemačku neću. Ne bi me ni primili, mator sam.
Znam i ko je gradio, ustvari, ulagao u Nemačku. Nas su, umesto ulaganja, rušili.

Ali, sve to nije razlog niti opravdanje za nesposobnost onih koji vode ovakvu Srbiju. Pre svega telekomunikacije.
Šta nas je to sprečilo da u tome budemo, bar, kao komšije Rumuni? Kad ne možemo kao Nemci.

Ili, rodjače, za sve promašaje i sve nesposobne imaš još neko opravdanje. Sem da nismo Nemci.

I, da dalje ne „zagadjujemo” temu.
[ salac_ue @ 08.10.2010. 16:11 ] @
Citat:
selters:
Code:

Oću i ja 32Mbit za 20 jevreja mesečno
[ Suns @ 08.10.2010. 18:01 ] @
Neki odavde nikako ne kapiraju.... dok se ne desi "novi" 5. oktobar ništa neće biti bolje.
[ djricky @ 08.10.2010. 21:13 ] @
5.oktobar???

ok, dosta vise...