[ chaki73 @ 02.10.2010. 13:08 ] @
Problematika je sledeca: Imam Telekomov ADSl. Wireless ruter Huawei HG520s. Dekstop racunar koji je na ruter povezan preko LAN-a i laptop koji je takodje povezan na ruter ali bezicno posto ima integrisanu wireless karticu.Laptop je IBM ThinkPad R52.Dakle to sve radi ali je problem u prijemu signala na laptopu koji je od rutera udaljen 5-6 metara ali u drugoj prostoriji.Konekciju uspostavi ali signal varira od 1-5 i internet zaglavljuje.Testirao sam ga i u prostoriji gde nema zid ispred rutera i laptopa i radi savrseno na nekih 10-ak metara razdaljine.Zamolio bih nekoga za preporuku posto sam mislio da uzmem neku wireless usb karticu sa jakim prijemom .
[ vkoja @ 02.10.2010. 14:28 ] @
Sigurno je slaba kartica ,uzmi slobodno neku uzb karticu koja ima jaci domet i bice pun signal 100%
[ chaki73 @ 02.10.2010. 14:40 ] @
Hvala na odgovoru ali bih molio za preporuku koja je usb kartica najbolja za tu namenu.Gledao sam neke TP-link kartice ali ne znam koji model.Znaci zeleo bih neka vasa iskustva. HVALA !
[ vkoja @ 02.10.2010. 15:46 ] @
Mozed tp linkova sa ateros cipom , imas na netu potrazi novije kartice sa jacim dometom.Ima ih koliko hoces ,a zavisi do cene ali gledaj neka ima ateros cip!