[ paga @ 06.10.2010. 10:42 ] @
| Pošto sam uradio zadatak peške , primenom Gaus-Žordanovog metoda .
To se vidi kako sam odradio na slikama dole , kao i kako sam koristio ugrađenu metodu za pronalaženje inverzne matrice .
Međutim , profanki se ne sviđa ugrađena , nego traži da smislim kod prema ovome što sam radio .
To mi je previše komplikovano , jer nisam programer i mislim da je ovo previše komplikovano .
E sad, ja bihbio malo bezobrazan , i zamolio nekog od poznavalaca ovog programskog paketa , da bezmalo sam napiše funkcionalni kod .
Jel ima neko , toliko dokon da rešava moje zadatke ?
Hvala svima .

|
[ Cabo @ 07.10.2010. 17:20 ] @
Postoji razlog zašto je „profanka“ tražila da sam napišeš svoju funkciju. Razlog je obrazovne prirode i to što ćeš je sam napisati će ti koristiti više nego da ti neko drugi uradi „domaći“. Pogledaj teoriju, potrudi se malo više. Koristiće ti ubuduće.
[ paga @ 08.10.2010. 09:19 ] @
Cabo , to bi bilo isto kao kad bi neko na tvoje pitanje na forumu odgovorio sa "potrudi se više-što da ti drugi radi domaći" ...
Kao što sam rekao , ja sam energetičar a za ovo je potrebno programersko iskustvo , jer kod za ovo sigurno nije kratak .
A što se tiče profesorke(tj asistentkinja) , ona je to verovatno pokupila na PMF-u gde su nju terali da tako radi (a tamo ima,koliko znam , programerskih smerova) i sad je to donela nama (asistentkinja) .
Na kraju krajeva nije ni bitno . Položiću i bez tih 10 bodova.
(problem je u tome što nemam pojma iz programiranja i dok ja ukapiram način formiranja sintakse ima da prođe 7 dana - a za to vreme mogu ko čovek da spremim jedan osrednji ispit)
Hvala i izvinite .
[ petarm @ 08.10.2010. 09:31 ] @
U Novom Sadu na FTN-u smer energetika SISTEMI bas rade zestoko programiranje. Ne znam kako je to koncipirano u Cacku? Cuo sam samo da na elektrotehnickom u Cacku studenti prvo poloze sve strucne ispite, pa im za kraj ostanu matematike!

[ paga @ 08.10.2010. 12:37 ] @
Studiranje u Čačku na energetici ima samo jedan predmet iz programiranja i to u prvoj godini Uvod u programiranje .
Nakon toga - ništa - do četvrte gde ima Projektovanje pomoću računara (copy-paste istog predmeta sa ETF u BGD od Zlatana Stojkovića - a u ČA drži isto tip iz BGa Saša Stojković , ne znam da l su braća) .
Od svih 49 predmeta u ČA , nivo ETF-a imaju samo predmeti koje drže Vladica Mijailović , Andrija Sarić , Saša Stojković , Predrag Petrović (svi pomenuti su sa po jednim profesorom sa ETF pisali većinu knjiga u Akademskoj misli , da se proveriti na sajtu) .
Što se tiče matematike , to je bilo pravilo do skora , ali nakon suspenzije Katedre za matematiku značajno su smanjili težinu ispita (oni su tripovali da im matematika bude ko na PMF-u , bukvalno . Jedan mali broj studenata je čak i prešao sa TFČ na PMF na nagovor profesora Stevanovića , koji zbog stresa zbog suspenzije trenutno vodi bitku za život na VMA) .
U suštini , izvikani ETF vuče poteze koje FTN i TFČ prate .
Zašto je lakše na TFČ nego na ETF : prepisivanje .
Koncept učionica koje po obliku pogoduju prepisivanju i nekažnjavanje studenata zbog varanja , upotreba mobilnih i bubica , srozava nivo fakulteta .
To je u prve dve godine . Tu većina prođe , a onda ih sačekaju one četiri brke gore u višim godinama , i tu ostanu zakucani .
[ petarm @ 08.10.2010. 12:48 ] @
Imas li mozda neke od tih starih matematickih rokova? Bas bih voleo da ih vidim! Ako imas okaci!
[ paga @ 08.10.2010. 13:37 ] @
Evo jedan :
[Ovu poruku je menjao paga dana 08.10.2010. u 14:49 GMT+1]
[ Cabo @ 09.10.2010. 10:27 ] @
Traženje inverza matrice je jedan od osnovnih postupaka koji se obrađuje u Linearnoj algebri na prvoj godini MATF-a. Bez njega se ne mogu proučavati mnoge oblasti matematike.
Za svako moje pitanje ja napišem i postupak mog pokušaja da rešim neki problem. Ne sećam se da sam postavljao pitanja u vezi sa nekim fundamentalnim, a trivijalnim, pojmom, kao što je ovaj koji se pominje u ovoj temi.
[ paga @ 09.10.2010. 16:12 ] @
Raspravljamo o nebitnom .
Pa i ja sam rešio zadatak , kao što vidiš u onim dokumentima gore .
Onu tabelu sam ja napravio i popunio .
Dakle , ne treba mi matematičko rešenje već u programu mathematica , a da nije ona funkcija koja je već ugrađena u programu .
Znači da napravim novu f-ju .
Korsitio sam f-ju Inverse[]
a kao proveru da li ću dobiti jediničnu
Dot[]
I to mi se ne prihvata , iako je to iz programa Mathematica .
Pozzz
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.