[ Radisha @ 09.10.2010. 02:09 ] @
Imam problem sa TV aparatom iz naslova ovog topic-a. Naime problem je to što TV radi ali ne radi dobro. TV aparat je Wide ali sa klasičnim CRT ekranom. Preuzeo sam uređaj kome se slika u sekundi pojavi i opet nestane i tako neprestano. Znao sam iz iskustva da je nedovoljan napon za napajane HIS-a +B i na trimeru u mreži ( u sekundaru čoper trafoa) napon se mogao podići samo do 150 V , ali to nije diovoiljno, jer i pored povišenja napona stvari su se malo popravile, blinkanje slike je samo dok se startuje par puta i onda se slika stabilizuje. Iz razgovora sa vlasnikom saznao sam da je ta pojava kod njega u početku bila retka ali da se stanje vremenom pogoršalo do nemogućnosti normalnog fiunkciionisanja, što znači da je ovo stanje posle povišenja napona do kraja, samo privremeno jer je očigledno da uzrok nije nađen. Predpostavljam da : ili mi mreža ne daje dovoljno visok napon i suviše je "mekana" ili nešto obara napon. Imam molbu da mi neko od kolega ako ima šemu pošalje istu ili ako ne, bar mi da vrednosti radnih napona, +B i ostalih i ako je imao isti ili sličan problem kroz svoje iskuistvo u rešavanju istog pomogne i meni. Unapred zahvalan! Radisha. |