[ DeLacy @ 10.10.2010. 11:54 ] @
Pozdrav svima. Već neko vreme teram sebe da sednem da napišem jednu, pa, relativno jednostavnu database aplikaciju za moju firmu koja bi koristila sql server (u pitanju su radni nalozi i predkalkulacije). Bazu sam već 90% pripremio, ostale su još neke sitnice oko normalizacija. Međutim, ono što znam da će mi oduzeti više vremena je kodiranje, a koje sam rešio da uradim sam. U početku sam mislio da će mi biti najlakše biti da koristim Visual Basic (ili C++) i da napravim windows app, međutim, nakon proširenja mreže su se u igru uključili i Linux i OSX klijenti, a na kojima bih voleo da mogu da pokrenem aplikaciju. Znam da se iz Visual Studia mogu praviti web aplikacije, ali moje pitanje je sledeće: šta se više traži na tržištu, zarad nekih budućih projekata, uglavnom database-related? Čemu da se posvetim, da li mi se više isplati da učim VC++ ili Javu? U programiranju nisam potpuni duduk, solidno poznajem osnove i brzo učim, ali već 10 godina nisam programirao ni u čemu (eh, direktorski posao), tako da mi treba malo vremena da se vratim u kolosek. |