[ Miro Spiro @ 12.10.2010. 19:13 ] @
Pozdrav svima Nadam se da sam pitanje postavio na pravo mjesto. Naime imam jedno "hipotetsko" pitanje radi se o tome da u kuci imam LAN u kojemu se nalaze 4 računara, 2 mrežna printera i DVD recorder.Imam namjeru da u skorije vrijeme predjem na IPTV.Problem je u tome da se STB "receiver" mora normalno da spoji direktno na modem a modem mi se nalazi u haustoru pošto mi je slab signal u utičnici u stanu.Napaja se pomoću PoE iz kuće.E sada može da se to riješi da se modem preseli u kuću ali problem je to sto NEMA ŠANSE da mogu igdje provuči još 1 ili 2 kabla za recivere za IPTV posto se dnevna soba nalazi na nezgodnom mjestu(televizor se nalazi u njoj). Zamišljao sam o sljedećem pošto se port za IPTV posebno konfiguriše na modemu a kod mene nakon modema nalazi se 2X 8-portni switch da li se taj port koji se konfigurisan za IPTV može da spoji na taj isti switch kablom kao npr LAN mreža za internet.Na drugom kraju se nalazi isto 5 -portni switch koji se nalazi ispod TV-a i nja njega onda spojim receiver.Tako da onda imam i signal interneta,LAN i IPTV na jednoj mreži. Unaprijed hvala |