[ driver1001 @ 14.10.2010. 18:56 ] @
da li mi neko moze objasniti kako otvoriti maven projekat u netbens-u.?

Ja koristim NetBeans 6.9... na netu sam gledao tutoriale i mora kao da se skine apache maven. Ja sam download-ovao maven3 i radio po nekim uputstvima sa neta ali nista nisam uradio.

molim za pomoc
hvala
[ Dejan Lozanovic @ 16.10.2010. 12:51 ] @
hmm, imam podesen Maven da mi radi iz komande linije, sve sto sam uradio jeste Open Project, i pokazao na direktrijum gde se nalazi pom.xml NetBeans je prepoznao maven projekat i ucitaoga u netbeans sa sve pratecim bibliotekama koje su mu potrebne.
[ NeoDesign @ 16.10.2010. 14:03 ] @
Koliko se ja secam, treba da radis 'Open maven project'. Druga opcija je da pokrenes mvn netbeans:netbeans iz komandne linije (moze i eclipse:eclipse ako radi u eclipse-u na primer). Onda ti maven napravi sve fajlove kako bi iz okruzenja (Netbeans/Eclipse) mogao da otvoris projekat kao obican java projekat.

Mislim da je ovo sto ti je Dejan rekao bolje, ali nije greh znati da postoji i ova opcija ;)
[ Dejan Lozanovic @ 16.10.2010. 14:23 ] @
Citat:
NeoDesign: Koliko se ja secam, treba da radis 'Open maven project'. Druga opcija je da pokrenes mvn netbeans:netbeans iz komandne linije (moze i eclipse:eclipse ako radi u eclipse-u na primer). Onda ti maven napravi sve fajlove kako bi iz okruzenja (Netbeans/Eclipse) mogao da otvoris projekat kao obican java projekat.

Mislim da je ovo sto ti je Dejan rekao bolje, ali nije greh znati da postoji i ova opcija ;)

nekada je bio plugin za netbeans koliko se secam sad ga vise ne vidim.

Code:

mvn netbeans:netbeans
[INFO] Scanning for projects...
[INFO] Searching repository for plugin with prefix: 'netbeans'.
[INFO] ------------------------------------------------------------------------
[ERROR] BUILD ERROR
[INFO] The plugin 'org.apache.maven.plugins:maven-netbeans-plugin' does not exist or no valid version could be found
[INFO] For more information, run Maven with the -e switch
[INFO] Total time: 1 second
[INFO] Finished at: Sat Oct 16 15:20:17 CEST 2010
[INFO] Final Memory: 6M/59M

Generalno mislim da je bolja varijanta kad ide moze native da procita maven projekat nego da prave pluginove za maven koji generise ide.
[ iMac @ 23.10.2010. 23:18 ] @
Prvo proveri da li ti uz netbeans instaliran maven plugin(Tools->Plugins->Available plugins, kucaj maven u text search). Ako je instaliran, onda jednostavno preko open projekta otvoris. Ako nije instaliran(a stoji ti u listi available plugins kao mogucnost), onda samo instaliraj. Ako uopste ne postoji maven u listi available plugins, dodaj source site za plugin-ove iz settings kartice. Update site ovog plugina je http://mevenide.codehaus.org/m2-site.
Toliko od mene, nadam se da ce pomoci.