[ pgavrilo @ 15.10.2010. 19:11 ] @
Neznam kako iskompajlirati neki c++ kod. Javlja mi neke cudne greske koje ne razumem ali verujem da treba ukljuciti neke opcije da bi moglo da radi. Imam Visual C++ 2010. Evo sajta gde se moze preuzeti: http://www.easyhackingtools.com/tools/enumeration/enum.tar.gz
Pise da je ovo potrebno:
Requirements
Microsoft Visual C++
Windows NT
Sense of Humour
Ako neko uspije da iskompajlira nadam se da mu nije problem da ga okaci i da objasni kako je uspio
Hvala unapred :D
[ danilo.s @ 15.10.2010. 21:35 ] @
Haker mora da bude u stanju takve greške da pojede za doručak. ;)

Koliko vidim, pored hiljadu upozorenja, na dosta mesta poziva sistemske funckije sa pogrešnim parametrima, tipa funkcija očekuje LPCWSTR, a on joj daje const unsigned short i te fore.

Onda ima problem što po difoltu VS (barem ovaj 2008 koji ja koristim) zna da se žali na konverziju char* u LPWSTR jer očekuje Unicode stringove, a dobija obične. Imaš u podešavanjima negde da se podesi da koristi Multi-Byte Character Set umesto Unicode.

A kad sve to rešiš onda će linker da ti jadikuje.

Sve u svemu, ima tu svašta i kad budeš rešio, znaćeš dosta više nego sada. :) Barem probaj da rešiš. U tome može da ti pomogne tvoj prijatelj Gugl: kada ti VS izbaci neku grešku, lepo u Gugl i vidi šta ustvari znači i kada se javlja. U VS 2008 može da se pritisne F1 posle klika na grešku u Error Listu pa će ti prikazati u Help prozoru podatke o njoj.

Sad, ako ti je engleski problem, onda bi valjalo to da rešiš jako brzo jer nema programiranja bez engleskog.
[ pgavrilo @ 16.10.2010. 21:41 ] @
Da sam neki haker daleko sam od toga, ali sam jednom naisao na neku frazu koja glasi ovako:"Haker ne postajes, haker postanes kada ucis!" E sada primetio sam da se iste greske javljaju sa mnogo istih kodova pa cu da trazim kako da popravim ;) Ima i ona kada naidjes na problem onda ces da i naucis nesto novo :D Dovoljno pozitivnih misli od mene :D
[ danilo.s @ 17.10.2010. 10:49 ] @
Samo napred. :) Nije lako ali je jedini način.
[ abitbp6 @ 17.10.2010. 14:13 ] @
Dodao bih nešto... Kada je C/C++ u pitanju, ako prilikom kompajliranja dobiješ više grešaka, treba da ih rešavaš onim redom kojim su prijavljene. Obično je samo prva greška zaista greška, a ostale potiču od nemogućnosti da se ostatak koda ispravno sintaksno analizira. Dakle - rešavaš samo prvu grešku, jednu po jednu, dok ih sve ne rešiš.
[ Mihajlo Cvetanović @ 17.10.2010. 15:26 ] @
A često se desi da i ta prva greška ima veze sa nečim što se desilo ranije u kodu, to jest da mesto greške nije tamo gde kompajler kaže nego u prethodnoj liniji. Najupečatljiviji primer je kad zaboraviš ";" posle deklaracije klase u hederu, pa ti javlja grešku u sledećem hederu koji je #include-ovan, ili pak u sorsu.