[ Mirjana21 @ 17.10.2010. 16:32 ] @
Editujem ovaj flash template: http://www.flashvillage.com/forums/showthread.php?t=389

Kada menjam postojeće slike u portfoliu sa svojim fotkama sve je u redu. Medjutim, kad dodam jos fotografija tj. kvadratica te naknadno dodate slike se ne pojavljuju na animaciji.
Predpostavljam da treba nesto da se promeni u skriptu a ja ne umem da pronadjem skript za te slike.
Moze li mi ko pomoci?
Hvala unapred
[ MenOfHonor @ 18.10.2010. 01:22 ] @
Svaka slika se nalazi u svom MovieClip-u. Svaki od tih kvadratića je instanca nekog od tih klipova. Najjednostavnije je da to uradiš na sledeći način:
1. Otvori template i u biblioteci (Library) pronađi folder Edit_Section_2, a zatim proširi folder Edit_Images_Add-Remove i selektuj MovieClip Images, zatim klikni desnim tasterom miša i izaberi Edit
2. Kopiraj neki od kvadratića i postavi ga na željeno mesto, to ponovi onoliko puta koliko slika želiš da dodaš u flash prezentaciju
3. Importuj sve slike koje želiš da ti se prikazuju u Flash (iz menija File izaberi Import to Library)
4. Slike će se pojaviti u biblioteci, a onda ih ako želiš možeš ih preimenovati u photo4, photo5, photo6 itd (pošto slike koje se prikazuju u portfolio sekciji nose naziv photo1, photo2 i photo3 u biblioteci)
5. U biblioteci pronađi folder Edit_Section_2, a zatim expanduj (proširi) folder Edit_Images; dupliraj MovieClip Image_17 (selektuj ga, klikni desnim tasterom miša i izaberi Duplicate i daj mu naziv Image_18)
6. Selektuj novonapravljeni klip Image_18 i klikni desnim tasterom miša, izaberi Properties, a zatim pritisni taster Edit i zatim selektuj sliku koja ti se prikaže, pa u prozoru Properties pritisni taster Swap i pronađi sliku koju želiš da ubaciš
7. Promeni veličinu slike kako bi bile iste veličine kao i već postojeće, u delu Position and size unesi sledeće vrednosti za širinu i visinu W: 490, H: 320.
8. Ponovi prethodne korake onoliko puta koliko slika želiš da dodaš, samo promeni nazive klipova (na primer Image_19, Image_20) i poveži ih sa kvadratićima koje dodaješ
9. Na kraju testiraj flash prezentaciju i proveri da li se slike prikazuju kao što bi trebalo (iz menija Control izaberi Test Movie (ili na tastaturi pritisni Ctrl + Enter))
10. Ako je sve onako kako si zamislila, imaš dve opcije kojima možeš da exportuješ novonapravljeni flash site:
a) iz menija File izaberi Publish i u istom folderu će ti se pojaviti html i flash fajlovi pod nazivom index (možeš a promeniš način prikazivanja prezentacije u pretraživaču, ako u Flashu iz menija File izabereš Publish Settings, pa odabereš HTML karticu)
b) iz menija File izaberi Export, pa Export Movie i snimi ga pod nazivom index u isti folder u kojem se nalazi html fajl sa istim nazivom)

Srećno!


[Ovu poruku je menjao MenOfHonor dana 18.10.2010. u 02:37 GMT+1]