[ normandija @ 18.10.2010. 08:57 ] @
Pozdrav svima, Da li mi neko moze reci gde sam pogresio i kako treba da napisem upit pravilno. Naime, imam sve tabele. U jednoj su samo imena delova sa siframa, dok su u drugoj samo sifre prek okojih vucem imena iz druge. Sad treba da spojim te dve i da ispisem neke podatke iz prve i iz druge, s tim da se podaci ne smeju ponavljati (gleda se na osnovu sifre dela) i treba traziti maximalan datum (poslednji unesen) u tabeli jedan za polje trenutno stanje. Pokusao sam na seldeci nacin da izlistam bar listu da se ne ponavljaju redovi ali baci mi gresku sa kodom "Error 3122" ... Code: SELECT DISTINCT Ulaz_izlaz_dijelova.Sifra_dijela, Ulaz_izlaz_dijelova.Trenutno_stanje, Rezervni_dijelovi.Proizvodjac, Rezervni_dijelovi.Naziv, Rezervni_dijelovi.Tip, Rezervni_dijelovi.Kapacitet, Rezervni_dijelovi.Radni_takt, Rezervni_dijelovi.Sifra_dijela FROM Ulaz_izlaz_dijelova LEFT JOIN Rezervni_dijelovi ON Ulaz_izlaz_dijelova.Sifra_dijela = Rezervni_dijelovi.Sifra_dijela; [Ovu poruku je menjao Getsbi dana 20.10.2010. u 07:06 GMT+1] |