|
[ bax76 @ 18.10.2010. 11:50 ] @
| Pozdrav svima,
nadam se da cemo naci resenje mog problema :)
Skoro sam kupio Solo 1 aktivne zvucnike, i sve je super, jako sam zadovoljan, ali ima jedno ALI koje srecu kvari - BRUM.
Dakle zvucnici na leru imaju brum, koji mene pojacano nervira, jer kvari opsti utisak, i poprilicno je jak.
Da takstivno navedem sta sam do sada probao, i koje jos imam ideje.
- zamenjeni zvucnici, sa drugim primerkom u garanciji - svi bruje
- probano na dugom utikacu, cak i u drugom stanu - isto bruje
- probano bez izvora, izvor visi u vazduhu, isto bruje
- Obrtani stekeri - isto
- Uzemljenje stekera probano unimerom - postoji
- Nivo brujanja je uvek isti i ne zavisi od pojacavanja na potenciometru
- Brujanje primetno slabije u pasivnom zvucniku iz para.
E sad koje su mi ideje
-eventualna zamena elekrolita od 4700nF 25v, postoji par posle trafoa, koji peglaju ispravljeni napon, +18v i -18v
Sta bi ovde imalo smisla staviti, posto i oni deluju da su adekvatni za ovo pojacalo, koje je oko 2x25w
-druga ideja mi je da kuciste transformatora odvedem na masu, da li to ima smisla, posto je trafo usrafljen u drvo, i odvojen od ostatka stampe.
Hvala na sugestijama.
|
[ vodjang @ 18.10.2010. 12:02 ] @
Citat: bax76: Pozdrav svima,
nadam se da cemo naci resenje mog problema :)
Skoro sam kupio Solo 1 aktivne zvucnike, i sve je super, jako sam zadovoljan, ali ima jedno ALI koje srecu kvari - BRUM.
Dakle zvucnici na leru imaju brum, koji mene pojacano nervira, jer kvari opsti utisak, i poprilicno je jak.
Da takstivno navedem sta sam do sada probao, i koje jos imam ideje.
- zamenjeni zvucnici, sa drugim primerkom u garanciji - svi bruje
- probano na dugom utikacu, cak i u drugom stanu - isto bruje
- probano bez izvora, izvor visi u vazduhu, isto bruje
- Obrtani stekeri - isto
- Uzemljenje stekera probano unimerom - postoji
- Nivo brujanja je uvek isti i ne zavisi od pojacavanja na potenciometru
- Brujanje primetno slabije u pasivnom zvucniku iz para.
E sad koje su mi ideje
-eventualna zamena elekrolita od 4700nF 25v, postoji par posle trafoa, koji peglaju ispravljeni napon, +18v i -18v
Sta bi ovde imalo smisla staviti, posto i oni deluju da su adekvatni za ovo pojacalo, koje je oko 2x25w
-druga ideja mi je da kuciste transformatora odvedem na masu, da li to ima smisla, posto je trafo usrafljen u drvo, i odvojen od ostatka stampe.
Hvala na sugestijama.
Kratko spoji ulazni jack 3.5mm između mase i R+ te mase i L+... Imaš li onda brujanja??? Ako si već otvorio zvučnike pokušaj napraviti kratak spoj na ulazu u pojačavač ( ista stvar koji sam već spomenuo samo što si izbjegao kompletan kabal sa jack-om ) provjeri sad brujanje? Uslikaj pa postavi sliku da vidimo... Pozz
[ zeoN_Rider @ 18.10.2010. 12:11 ] @
Svaka čast na trudu u eksperimentisanju!
Da li si probao bez priključenog ulaza, znači samo utikač u struju da li onda bruji?
[ bax76 @ 18.10.2010. 13:59 ] @
Probao sam u drugoj sobi, samo zvicnik u utikac na zidu direktno, ista prica - bruji.
nasao sam par fotografija unutrasnjosti dok ne napravim svoje.
[img]http://forum.benchmark.rs/attachment.php?attachmentid=65505&d=1287327524[/img]
[img]http://forum.benchmark.rs/attachment.php?attachmentid=65507&d=1287327539[/img]
Probacu popodne da spojim plus na ulazu sa masom na ulazu, tj dva pina na bananici, pa javljam :)
Isto to mogu o na cicncu da uradim nema potrebe otvarati kuciste zvucnika.
A ako treba mogu da spojim isto to i izmedju predpojacala i pojacala?
[ zeoN_Rider @ 18.10.2010. 14:27 ] @
Citat: bax76Isto to mogu o na cicncu da uradim nema potrebe otvarati kuciste zvucnika.
Naravno!
[ aleksandara 93 @ 18.10.2010. 14:59 ] @
@bax76
Ako mozes pogledaj koje je ic?
Na trafo pise 2X24V+grec+elektroliti to nikako ne moze da bude +/-18V i nikako nemože tu da stoje kondezatori od 25V, nesto tu ne stima...
[ zeoN_Rider @ 18.10.2010. 15:34 ] @
Evo malo iznutrica:

[ bax76 @ 18.10.2010. 15:51 ] @
Probao sam da kratko spojim ulaze, i to direkt na cincevima, nema promene bruji i dalje.
Kad zicu gurnem samo na plus brujanje se pojaca, kad spojim sa masom vrati se na regularan brum.
Sad cu da otvorim sve ponovo i da opalim par slika, imam neki stari analogni unimer, pa ako neka merenja trebaju lako cu to da resim.
[ bax76 @ 18.10.2010. 16:28 ] @
@aleksandara 93
Pardon to nije moja slika, na mom trafou pise 16V X 2, izvinjavam se na zabuni.
Moji naponi, bar ovi sto je izmerio moj muzejski unimer su 15 za naizmenicnu, i 19 za jednosmernu.
Elektroliti su 4700uF 25V.
Integralac je isti kao na slici TDA 7265.
-probao sam kuciste trafoa da uzemljim nema poboljsanja
-spojio sam ulaz sa masom izmedju predpojacala i pojacala, ista prica.
Samo da ponovim na vise ovih sistema je isti problem, tako da je sistemska greska, verovatno usled neke ustede...
idu i slike
Da li treba nesto konkretno da probam da uslikam?
Da napomenem na jednom drugom proizvodu istog proizvodjaca, jedan tip koji je modovao te zvucnike, kaze da je brum nestao posle promene trafao, mada nije 100 posto siguran, da li ovo otvara neku mogucnost za test?
[Ovu poruku je menjao bax76 dana 18.10.2010. u 17:57 GMT+1]
[ aleksandara 93 @ 18.10.2010. 17:34 ] @
Ako je filtracija 4700uf onda nije do toga jer je to dovoljno, napon kazes da je +/-19V sto i to nije lose.
Ako se na svim modelima javlja onda moguce da su stavili neki "neodgovarajuci" deo.
Uzmi pogledaj sve lemove i uporedi sve delove sa semom, moze da bude ulazni kondezator a ako je elektrolit stavi blok...
Citat: bax76:Da napomenem na jednom drugom proizvodu istog proizvodjaca, jedan tip koji je modovao te zvucnike, kaze da je brum nestao posle promene trafao, mada nije 100 posto siguran, da li ovo otvara neku mogucnost za test?
Pa trafo ko trafo vazno je da ima napon odgovarajuci i da bude odgovarajuce snage
[ bax76 @ 18.10.2010. 18:18 ] @
Probao sam rucno da stavim jos dva elektrolita paralelno ovim postojecim od 4700uF i 25v, doduse od 2200uF i 16v, i na prvi pogled ni tada se nije nista novo desilo.
Takodje sam pregledao i stampu za losim lemovima, i ne visim nista sumnjivo.
Bas sam se potrudio da izprobam sve moje ideje, i ni jedna nije upalila.
NE bi na slepo lemio po stampi, ali mogu i to ako imam resenje, jer ipak imam garanciju na taj uredja, pa ako neko ima neko manje invanzivnu metodu, sta bi mogao jos da cekiram neka predlozi, hvala svima na trudu.
Citam po netu da se tu javi neka povrtna sprega, usle lose projektovanih masa, te da tu mozda cuci zeka?
[ bax76 @ 19.10.2010. 09:43 ] @
Sve me vise kopka da ipak ne bruji trafo...
Da li moguce testirati problem sa dva trafoa koja daju po 16v naizmenicne.
Posto njih imam na raspolaganju.
Dakle sa njih dobijam 4 zice, kako bi njih prebacio na 3 zice koje daje jedan originalni trafo, da li je dovoljno samo kratko spojiti 2 ?
Ovako nesto:
I X I
Originalni je ovakav:
I I I
[ zeoN_Rider @ 19.10.2010. 10:20 ] @
Može, samo obrati pažnju pri spajanju krajeva sekundara.
Ako pogrešno spojiš imaćeš poništavanje napona!

[ bax76 @ 19.10.2010. 10:47 ] @
zeoN_Rider
Hvala puno, znaci da ih spojim i izmerim, pa ako unimer daje 16v, izmedju vezanih i slobodnih krajeva sekundara to je to ?
Jos jedno pitanje , imam par "Trafko" torusnih trafoa od 16.6V, kao i par standardnih trafoa od nekih 15V, svi su oko 45W-50w.
Koji su bolji za ovo moje pojacalo koje dolazi kao 2 x16v ?
[ zeoN_Rider @ 19.10.2010. 10:53 ] @
Citat: bax76
Jos jedno pitanje , imam par "Trafko" torusnih trafoa od 16.6V, kao i par standardnih trafoa od nekih 15V, svi su oko 45W-50w.
Koji su bolji za ovo moje pojacalo koje dolazi kao 2 x16v ? quote]
Tvoja volja!
[ bax76 @ 19.10.2010. 18:11 ] @
Napokon sladak ukus pobede :)
Prvo sam probao sa torusnim trafoima (lepsi su), i stvar se popravila donekle, ali desilo se da oni takodje bruje, bruji sam trafo.
Onda sam probao Bugarske trafoe 15v naizmenicne,45 W, klasicni, "ciglice".
I brum je nestao, jeeee :)
E sad nije bas skroz nestao, ali se povukao iza tihog sssss zvuka koji prave viskotonci, u principu sad se cuje sa nekih 5 cm, kad se nabije uvo, pre je cela soba brujala, kad se ugasi komp.
E dakle sugavi fabricki kineski trfo je definitivan uzrok.
Malo sam pojacavao odvrtao deluje sve normalno, e sad se postavlja sta uraditi dalje.
Dali se snaga ta dva trafoa vezana sad duplira, na 90w, ili su i tako spojeni i dalje 45w.
MAda i ako su 45 w, pojacalo je predvidjeno da izbaci 2 puta 25w pri +-20v, dakle svakako sam opasno blizu zeljene specifikacije.
I na kraju ima li leka fabrickom trafou, koji bi me postedeo budzenja sa dva trafoa, ipak su kabasti za kutiju.
Neko loakiranje limcica, da se slepe ili sta slicno?
Poz, i hvala svima na trudu.
[ zeoN_Rider @ 19.10.2010. 18:26 ] @
Znači Kinezi i Bugari treba da se udruže!!!!
[ aleksandara 93 @ 19.10.2010. 19:50 ] @
Citat: zeoN_Rider: Znači Kinezi i Bugari treba da se udruže!!!!
Definitivno ;)
[ bax76 @ 20.10.2010. 10:05 ] @
Sad imam par pitanja oko resenja samog problema posto sam definitivno potvrdio da dominantno bruji trafo...
Nije mi bas zgodno u postojece kutije ubaciti dva nova trafoa, a da to lici na nesto.
Ima li nade da se izleci postojeci kineski trafo?
Kod njega sam cuo da tiho bruji i on sam, i pretpostvljam da se taj zvuk pri paljenju pojacala nekako indukuje kroz pojacalo do samih zvucnika.
Imam dva pitanja:
1.Vredi li probati da prelakiram trafo, tj limcice sa lakom za viklovanje motora?
2. Takodje trafo Kinez se greje dok radi, na nekih 40-50ak stepeni, ovako odokativno, da li je to neki problem i sugerise da je preslab fabricki trafo?
[ 44250 @ 20.10.2010. 11:07 ] @
Mozda je trafo slab a mozda su limovi od kojih je trafo sklopljen loseg kvaliteta(legura) i/ili bez ikakve izolacije medjusobno i indukuju struju,pa ako su u kratkom spoju greje se telo trafoa. Da li je problem u limovima/telu trafoa ili u losem proracunu proveri tako sto ces spojiti primar trafoa na 220V a sekundar ostaviti neopterecen,ako se nakon nekog vremena i dalje greje problem je do lose napravljenog trafoa. Da li je odgovarajuce snage proveri tako sto ces zatim na sekundar trafoa povezati auto-sijalice poznate snage pa ces videti i koliko se greje na tom konstantnom opterecenju,i koliki je pad napona pri zadatoj snazi. Da li si probao da trafo izdvojis iz kutije i zicama ga spojis sa pojacalom? Mozda ti brujanje stvara medjusobno dejstvo stalnog magnetnog polja zvucnika i promenjivog od trafoa? Blizu su u kutiji. ...
[ zeoN_Rider @ 20.10.2010. 11:17 ] @
To sa transformatorima kod kineskih ili japanskih uređajima je konstantan problem.
Kod jeftinijih uređaja u pitanju je štednja.
Ili su jezgra knap po snazi ili je debljina žice isto tako knap.
Jednom rečju nema ni malo rezerve!
[ 44250 @ 20.10.2010. 11:33 ] @
Tacno tako -mrka kapa. Retko se iko vise ravna po ruskoj gradjevinskoj-''bolje deset tona previse nego jedan gram premalo!'' Ipak neka jos proba unapred navedeno (makar ce biti ubedjen) ,narocito deo oko izdvajanja trafoa van kutije,meni je to nekako najsumnjivije. ...
[ bax76 @ 20.10.2010. 11:38 ] @
Zvucnici su oklopljeni, antimagnetnim stitom, ako to moze da pomogne.
Po svoj prilici ceo sistem je prenapregnut, pocevsi od tog trafoa koji se definitivno previse greje.
E sad obzirom da je vrednost novog uredjaj oko 65 evrica, postavlja se pitanje da li vredi ulagati u njega, jer samo torusni trafo kosta oko 25 evra od 100w, koji je adekvatan za pojacalce 2x25w.
Da li dva trafoa od 45VA, vezana kao na predloznoj semi, obezbedjuju 45VA u spoju, ili 90VA.
Nije mi jasan taj detalj? Koliko sam kratko testirao, ovako dva vezana trafoa nemaju primetno zagrevanje.
Ovo me zanima posto ove trafoe vec posedujem.
[ 44250 @ 20.10.2010. 11:42 ] @
Ako su identicni snaga im se sabira,ako nisu snaga je dva puta veca od snage slabijeg. ...
[ zeoN_Rider @ 20.10.2010. 11:46 ] @
Citat: bax76Da li dva trafoa od 45VA, vezana kao na predloznoj semi 90VA.
Da!
[ bax76 @ 20.10.2010. 11:47 ] @
Odlicno ako je tako, onda je bar to reseno, ta dva trafoa su potpuno adekvatna za moje pojacalce od 2 x 25w.
A kako ih montiratu u odnosu jedan na drugi?
Primetio sam da kad ih stavim jedan na drugi dolazi do naglog pojacavanaj bruma, mada mi je ta konfiguracija najvise odgovarala...
Da li tu ima nekih preporuka, pravila?
[ zeoN_Rider @ 20.10.2010. 11:54 ] @
Citat: bax76A kako ih montiratu u odnosu jedan na drugi?
E tu ćeš morati malo da eksperimentišeš.
Probaj prvo jedan pored dugog, primarni izvodi na jednu a sekundarni na drugu stranu!
[ bax76 @ 20.10.2010. 11:57 ] @
Citat: 44250: Tacno tako -mrka kapa. Retko se iko vise ravna po ruskoj gradjevinskoj-''bolje deset tona previse nego jedan gram premalo!'' Ipak neka jos proba unapred navedeno (makar ce biti ubedjen) ,narocito deo oko izdvajanja trafoa van kutije,meni je to nekako najsumnjivije. ...
Oko samog izdvajanja iz kutije, to mi je zadnja opcija jer bi morao da seckam zice, sto jos uvek izbegavam zbog gubljenja garancije.
Apropo ovoga mozda je indikativno da fabricki trafo bruji i kad je otkacen od svega, dakle sa vodovima u vazduhu, dakle to sad nije brum iz zvucnika, vec sam trafo bruji...
Vedjenje iz kutije bi pomoglo, ali donekle, jer pasivni zvucnik i sad manje bruji, jer je udaljen fizicki od trafoa.
Ali sam trafo zuji kad je van sistema, BTW zato sam i pitao oko onog lakiranja.
P.S. Nervira me sto mi je svako resenje ruzan kompromis, ja sam jos juce ubacio bugaske trafoe, u limenu kutiju od starog PC napajnja, i tako napravio izdvijeno napajanje, ali mi je to prosto znjaru, i jedini nacin da uvedem taj napon do pojacala je kroz bass reflex, sto mi je tek znjaru, ali tako cu za test da uradim...
Ovi bugarski trafoi izgube kompletan brum tek kad ih oba uzmem u ruke :)
U postojecu kutiju su mogli da idu jedan na drugog, ali eto ispade da to izaziva pojacne smetnje, nista sto mi odgovara nece da prodje :(
Evo sta Ruje kazu za fabricki kineski trafo:
The power transformer with E-type core is mounted on the bottom wall of the speaker. The transformer size indicates that its power can not be higher than 50 W.
The two 25 V 4700 uF capacitors are used in the power supply, so the supply voltage can not be higher than +-18 V, and the amplifier nominal power for the 6 ohms load can not be more than 20 W per cannel. Even for such output power the transformer is rather small.
The two channel TDA7265 IC is used in a power amplifier circuit.
[Ovu poruku je menjao bax76 dana 20.10.2010. u 13:26 GMT+1]
[ bax76 @ 21.10.2010. 07:35 ] @
Nocas sam cackao do pola 4, i nazalost doso do novog saznanja.
Nije do kineskog trafoa, koji je doduse poddimenzionisan i greje se poprilicno.
Resim se ja da montiram torusne trafoe, i otkacim garanciju, i kad sam sve ubacio unutra i pritegao posle jedno par sati uklapanja, i smislajanja kako da ubacim 2 komada a da to stan i da se ne klima, pustim ja zvucnike i imam sta da cujem :(
Opet bruji !!
E kad mi nije tad pukao film.
I sad ja tako krenm da mu psujem sve po spisku, i ispostavi se da cak i Kinesko trafo kad je van kutije, redukuje sum.
Malo tako ja primicem odaljavam trafo, i provalim da se brumum rapidno pogorsava kad se trafo primakne skretnicama koje su one od 12dbm dakle imaju 2 zavijnice i bi.elektrolit.
I na kraju sam vratio fabricki trafo a skretnicu prebacio u drugi deo kutije.
REZIME.
Sad oba zvucnika podjednako bruje, tj nije vise dominantan aktivni, vec su oba na tom malo manjem nivou, ali opet mnogo iznad varijante kad je trafo odvojen od napajanja.
IMA li LEKA, bez da se taj trafo izvlaci napolje???
Ja vec polako gubim nadu... :)
[ aleksandara 93 @ 21.10.2010. 12:53 ] @
Citat: bax76: IMA li LEKA, bez da se taj trafo izvlaci napolje???
Mozda ima ali se treba malo eksperimentisati, ako nekako možeš da namestiš da trafo bude što više udaljen od pojačala, skretnica...
Ja bih isto probao da oko trafo stavim neki lim ili aluminijum tako da bude izmedju trafoa i skretnice i pojačala, ali samo nagađam tako da ovo možda i ne pomogne.
Ako si siguran da se smetnje javljaju zbog položaja skretnice i trafoa uzmi neko parče aluminijuma koje može da prekrije ceo trafo i stavi ga što bliže njemu da vidiš jel ima uopšte neke promene(možda isto je dobro da se uzemlji alu), samo pazi da ne prespojiš nešto ili da pipneš primar trafoa!!!
Opet kažem da ovo možda i ne dovede do rešenja ali to je ono što bih ja probao (možda da uzemljim masu isto)...
[ bax76 @ 21.10.2010. 13:23 ] @
aleksandara 93
Probao sam sa limom od gvozdja, da ih odvojim, nema nikakve razlike. Mada i fabricki transformator vec ima neki oklop oko jezgra.
Odvodio sam na uzemljnje sve zivo, i nista, imalo je malog efekta kod torusnih transformatora...
Takodje sam odmakao skretnicu na drugi kraj kutije, i umirio sam malo taj aktivni zvucnik, na nivo pasivnog, ali sve je to daleko od stanja, koje je kad je napajanje izvan zvucnika...
Cinjenica da je na skretnicama kalem, koji je u blizini promenjivog magnetnog polja koje indukuju transformatori, na 5-15cm u svakoj varijanti je fatalna po kvalitet zvuka. tj bruma.
Da li postoji neki proizvod za oklapanja trafo, cuo sam za neke plasticne kutije ?!?
Kako stvari idu, ostaje mi ili to, ili da vadim sve u odvojenu kutiju koju bih napravio od iverice.
Ovo sa odvojenom kutijom, je verovatno najbolja varijanta, ali mi narusava eleganciju trenutne postavke, gde stedim u prostoru na stolu.
Ili da se pomirim sa trenutnim stanje i nadjem drugu zabavu :)
Najaca fora je sto mislim da bih cak mogao sve da prebacim trafo i pojacalo u drugu kutiju a da zadrzim trenutno ozicenje i da, u slucaju riknjavanja prepakujem sve na staro zbog garancije, bez seckanaj i invanzivnih radnji...
[ zimbabwe @ 25.11.2010. 17:19 ] @
Nazalost i ja imam problem sa ovim sranjem!!!! Da li je neko uspeo da se resi ovog uzasno dosadnog bruma!!!! Pomagajte HVALA
[ bax76 @ 25.11.2010. 19:27 ] @
Pa skida se brum dramaticno, kad se trafo izvuce van kutije.
Ali to je seljacko resenje.
Takodje sam imao ideju da folijom zamotam solenoide, na skretnicama, ali sam digao ruke od toga, ostalo sto sam probao mozes procitati.
Tri cele noci sam se zezao sa time, na KRAJU SAM SLUPAO AUTO ZBOG PREMORA !!!
Nek bruje ;)
[ zimbabwe @ 25.11.2010. 22:01 ] @
sve sam procitao, ali nisam toliko strucan da sve skapiram!!!Ali da li je mogu ce to sto si sad napisao da se ta trafo izoluje nekako i kako???????Ako imas vremena da mi objasnis mnogo bi mi znacilo!!!! evo mog mail-a pa kad budes mogao odgovori mi [email protected] HVALA unapred
[ zimbabwe @ 25.11.2010. 22:03 ] @
i jos nesto nije mi jasno sta je glavni problem trafo ili nesto sasvim drugo??????
[ bax76 @ 25.11.2010. 22:25 ] @
Po mom misljenju, glavni problem je to sto je to sve stavljeno jedno pored drugog, pretrpano u jednoj kutiji.
I komponente indukuju struju medjusobno.
Takodje sporedni problem je los kvalitet trafoa, koji se previse greje, ali to ne izaziva brujanje.
Ja sam cak poptpuno druge trafoe ubacio u kutiju, i ne pomaze, van kutije novi trafo ne bruji, u kutiji ponovo bruje.
Brujanje sigurno skidas ako trafo izvuces i odaljis na metar od kutije, probano sa dve varijante trafoa, ali sam fabricki nisam vadio zbog garancije.
Ono sto donekle pomogne, da se skretnica u aktivnoj kutiji, udalji maksimalno od trafoa, za ovo moras da otsrafis skretnicu od kutije, i da je odaljis prema viskotoncu.
Takodje sam planirao, ali sad me je splasnuo elan, da folijom kuhinjskom, obmotam u 2-3 sloje, solenoid (namotaj, ili zavojnicu) na skretnci, pritom da je izlujem izolirkom.
Inace slazem se da je brum jako dosadan...
[ zeoN_Rider @ 26.11.2010. 01:36 ] @
Čitam ovo i čudim se da imam dva para aktivnih Mikro Lab zvučnika i nijedan mi ne bruji.
Mora da sam srećković ili........?
[ bax76 @ 26.11.2010. 08:56 ] @
Nisi sreckovic, starije verzije zvicnika nisu imale skretnicu od 12 decibela, vec obican bi.kondis.
Novi zvucnici imaju i damping za razliku od starih, nisu bas samo dzabe skuplji...
Tak oda su ovde popravili stvar sa zvukom, ali napravili intereferencije. ;)
[ zimbabwe @ 26.11.2010. 09:49 ] @
znas li mozda da li se isto desava i sa solo3 serijom, ako ne da odem da zzamenim ovo me ubija u pojam???!!!
[ bax76 @ 26.11.2010. 12:36 ] @
Ja sam menjao svoje, za druge sve isto, ne znam oko Solo3 serije...
[ bax76 @ 02.01.2012. 21:47 ] @
Pozdrav drustvo, samo da zatvorim ovu temu, uspeo sam da resim problem brujanja.
Posto je istekla garancija, taman sam se spremao da sve kopletno raskupusam jer sam poludeo od zujanja.
A resenje je bilo toloko prosto da je neverovatno.
Samo je trebalo pomaci snop vispokonaponskih kablova od predpojacala, i nekako to fiksirati :)
Srecna nova 2012!
[ 44250 @ 02.01.2012. 22:07 ] @
Heh...a razvuklo se na tri lista neceg sto sad pored rjesenja lici na najobicnija bubetanja. Toliko prosto...
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|