[ n1tr0 @ 18.10.2010. 12:10 ] @
Dakle radim reklame koje ce ici na LED Panel 384x192 u After Effects - reklame su uglavnom trajanja oko 15 sec. Koliko bi para orjentaciono trebao traziti za to?
(imajte na umu da nije jedna reklama, vec vrv. mnogo vise)
[ Stranger2 @ 19.10.2010. 15:36 ] @
Kada se racuna cena nekog rada onda ili racunas po formuli
Cena radnog sata x Broj radnih sati
ili
Royalities tj. procenat od prihoda ili ciste zarade.

U tvom slucaju, posto su u pitanju jako kratki video snimci i za malu rezoluciju za ocekivati je da su "jeftine" (manje rada za izradu) i da ti je najisplativije dogovoriti se za neki procenat. Na primer izmedju 5% i 20% od cene koliko ce kostati jedna takva reklamna kampanja. Znaci isto fiksna cena samo da je izracunas na osnovu toga koliko je to u procentima vise za onoga koji placa. I da tako objasnis naruciocu.
Znaci ako se ta reklamica prikazuje mesec dana za 100 evra ti naplati oko 10 evra po reklamici. Ako su skuplje moze i manji procenat. Ako su jeftinije onda ili veci procenat ili naplati po satu. Mislim da je takav sistem racunanja deluje posteno za onoga koji placa.

Na sajtovima za trgovanje animacijama i sl. stvarima te krace stvarcice kostaju izmedju 5 i 15 dolara (svakom kupcu) sto takodje odgovara cifri koju sam prethodno pretpostavio. Mozes i to da pomenes naruciocu tako da zna da je to neka standardna cena.

Naravno zavisi i od toga koliko te reklame stvarno vrede. Ako je to nesto ekstra profesionalno uradjeno i ima veliki ucinak onda verovatno mogu i neke vece cifre po reklamici.