[ geometrija @ 19.10.2010. 19:45 ] @
| U koloni A pod nazivom "Ime" ispisao sam razna imena, neka jedanput a neka po nekoliko puta.
U koloni B po istim nazivom zelim da mi se kopiraju imena iz kolone A samo jednom, bez duplikata. To vazi za sva imena bez obzira sto su u koloni A napisana jedanput, dvaput ili vise puta.
Npr. u opsegu A2:A20 uneo sam ime Ivana 3 puta i taj podatak u koloni B treba da se pojavi samo jednom. Ime Boris se pojavljuje u koloni A samo jednom i samo jednom se treba pojaviti u koloni B
Takodje, bilo bi pozeljno da se u koloni B, koja prima podatke od kolone A, ne nalaze prazna polja(No blanks). |
[ neptuncokg @ 19.10.2010. 20:11 ] @
Ima mnogo nacina. Najjednostavniji je uz pomoc uslovnog formatiranja (Conditional Formatting). O tome je dosta pisano na forumu. Evo jednog resenja uz pomoc makroa. Pozdrav
[ geometrija @ 20.10.2010. 08:26 ] @
Bas mi je i trebalo resenje pomocu Makroa zbog automatizacije kopiranja podataka.
Ja sam malo doradio tvoj Makro time sto sam eliminisao komandna dugmad "Copy" i "Clear" tako da korisnik unese podatke u koloni A2:A i pritiskom na taster Enter podatci se prebace na koloni B2:B kao Unique records.
Puno ti hvala, zaista je dobro resenje. Uzgred, Upload-ujem i svoje doradjeno izdanje.
[ ib.kroki @ 20.10.2010. 14:07 ] @
Postoji li mogućnost izmene makroa kako bi posle enter ostala selektovana ćelija ispod one u koju je izvršen upis?
[ geometrija @ 20.10.2010. 16:02 ] @
Upravo radim na tome. Mene bas nervira sto se posle svakog unosa vraca na A1
[ slavce @ 20.10.2010. 19:11 ] @
Zameni u makrou
Range("A1").Select
sa
Range("A65536").End(xlUp).Offset(1, 0).Select
i to bi trebalo da radi ako sam dobro razumeo sta zelis
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.