[ DOGMA @ 19.10.2010. 21:51 ] @
Da bih najlakse objasnio sa cim imam problem

http://img156.imageshack.us/img156/6180/solutiony.png

Znaci da najlakse objasnim sta je u pitanju, cijene odredjenog proizvoda po mjesecima s tim sto je svaki mjesec u zasebni excel file, i svakog mjeseca moze da bude odredjeni broj novih proizvoda i odredjeni broj iz prethodnog mjeseca ili nekog drugog mjeseca da ne bude, tj to je oko 30% svakog fajla. Uglavnom, meni je potreban jedan da ga nazovemo master file koji bi prikupio sve te podatke iz razlicitih tabela/sheetova/fileove.. sve jedno.

Gore je samo mali primjer da bih lakse docarao..

[ Ivek33 @ 20.10.2010. 00:29 ] @
evo ti jedan banalan "Basic" primjer

Možeš to izvesti tako što unaprijed pripremiš (ovisno o ostalim elementima) jednu master knjigu "Book"

Za svaki mjesec unaprijed imaš po jednu kreiranu Book1, Book2, Book3, Book4....
U Master Book napraviš tablicu i pripremiš za svaku Book? stupac. Kopiraš raspon podataka koji ti je važan iz Book1 u Book, pa tako za Book2 itd...Sve snimiš.

Ako budeš mijenjao mjesto fajlovima tada trebaš izvršiti ažuriranje automatskih linkova, savjetujem ako može sve Book uvijek na istoj poziciji u folderu ili moraš ažurirati linkove.

Nije potrebno otvarati sve Book da bi imao ažurne podatke.
Pogledaj ovaj zip-file u prilogu. Raspakiraj ga na C:\ i otvori Book (ako treba izvrši ažuriranje linkova
Također pogledaj ažuriranje linkova sa VBA ako te zanima http://www.ozgrid.com/VBA/update-links.htm

Kako vršiš kopiranje iz Book1 u Master Book?
Selektiraj podatke u Book1 pa Copy, prebaci se na MasterBook i Paste Special/Paste Link u stupac Book1. Tako za sve Book-s.

Formula glasi otprilike ovako za stupac Book1 u MasterBook ćelija B2
='C:\Tmp\[Book1.xls]Sheet1'!B2

Nadam se da ćeš se snaći ;-)
[ DOGMA @ 20.10.2010. 17:37 ] @
:)
Malo sam prosao kroz tvoj excel, lijepa ideja no meni ne zavrsava posao jer ti rucno kucas slova tj A kolonu.. A to su meni ustvari jedinstvena kolona sa kodom odredjene kompanije, i po kojima generisem kasniej ostale stvari i spajam u acces i lijepim tabele, tako da to ne mogu rucno da unosim, vec treba masterbook da ih povuce iz bookova.

Ako kapiras sta zelim da kazem..
[ Ivek33 @ 20.10.2010. 17:52 ] @
Citat:
DOGMA vec treba masterbook da ih povuce iz bookova.
Ako kapiras sta zelim da kazem..
Kako će povući podatke ako mu nisi zadao odakle?
Sorry, baš i ne kapiram
No nije važno za mene, valjda će se još netko javiti i pomoći ti
pozz