[ Sepa011 @ 20.10.2010. 14:59 ] @
Trebalo bi napraviti nofi Forum ELEKTRIKA. Ubise vesnemasine, aparati za varenje, elektromotori-snagasi,... Dokle? |
[ Sepa011 @ 20.10.2010. 14:59 ] @
[ robert63 @ 20.10.2010. 15:24 ] @
A u taj novi FORUM strpati sve ovo:
-Grejaci, -Motori, -Razvodne kutije, -Grebenasti prekidaci, -FID sklopke, -Agregati, -Generatori, -Potopne pumpe, -Aparati za zavarivanje, -Punkt aparati, -Galvanizacija, -Razni silno/jaki Magneti, i konacno sve moguce seme sa svim mogucim NEON-kama, -Eeh, kad bi to bilo ? [ guja011 @ 20.10.2010. 15:53 ] @
postoji techzone a bogami i http://www.elitesecurity.org/f29
pa ko voli nek se pojavi tamo sa predlogom. galvanizacija? koliko mi se čini jako blisko sa metalizacijom a ista sa pcb. znači jasna granica ne postoji a mesto za teme je više do utiska korisnika šta bi gde trebalo da dođe. elektronika nije odbojna prema nepripadajućim temama kao ostali (pod)forumi. sad dal je to mana ili prednost... [ robert63 @ 20.10.2010. 16:43 ] @
Znas i sam da NISAM mislio na metalizaciju PCB-a,
vec na: http://www.elitesecurity.org/t...alvanizacija-nanosenje-mesinga tako da ovo posebno izdvajanje/navodjenje iz spiska mozda nije bilo potrebno. >Granica< izmedju dve Teme je tesko odrediva,ali: - Kako povezati neonke - Ringla sa četiri izvoda-ringla sa dva izvoda - Zavarivanje prohroma i bakra - AMENA klima uredjaj... - klima nece da se upali - Brusilica - sema povezivanja - masina za balansiranje Ponekad je dobro da ovaj Forum ima tolerancije prema pitanjima koja i nisu striktno vezana za elektroniku, al' sto kaze " Šargarepar " iz zadnje baste, U ime domacinskog ponasanja,mi smo previse razvodnili Temu i bavimo se jakom strujom i kucnim uredjajima--za koje postoje registrovani ovdasnji Forumi, -Gde su tu: mAmperi,mVolti, stampane ploce,displeji, svi moguci Polu-Provodnicki elementi, i ziva Elektronika ? Ispade da se sve sastoji samo od: -Faze,Nule,( event. zemlje ![]() i polozaja prekidaca Ringle, Nesto bas se i NE Trudimo da pratimo " Gde svet odlazi i cime se bavi " ili mozda gresim, pa treba da ukljucim TV na "Farmu"-??? ,,i da "otvorenih usta" pratim nebuloze koje " Zatupljuju ovdasnji narod ". A lepo bi bilo da se ipak bavimo Elektronikom ! [ NenadSM @ 20.10.2010. 17:21 ] @
Treba odvojiti elektroniku i elektrotehniku - kad trazim nesto u vezi var aparata ili elektronskog termostata moram da prelistavam ceo forum elektronika jerbo je sve izmesato???
[ robert63 @ 20.10.2010. 17:36 ] @
NenadSM:
-Kako mislis " izmesato " -???---Mislim da nije, aj objasni sta je sve to izmesato ? Svaka sugestija je dobrodosla, [ Horvat @ 20.10.2010. 22:16 ] @
sto se tice klimi, postoji podforum bas u koji bi se to moglo smestiti, kao i sporeti - http://www.elitemadzone.org/f239-Klimatizacija-bela-tehnika
sto se tice prekidaca, faze/nule, slazem se, treba poseban deo foruma - elektrika za galvanizaciju, aparate za varenje - postoji http://www.elitesecurity.org/f138-TechZone [ NenadSM @ 20.10.2010. 22:42 ] @
Citat: robert63: NenadSM: -Kako mislis " izmesato " -???---Mislim da nije, aj objasni sta je sve to izmesato ? Svaka sugestija je dobrodosla, Pa mislim zbog toga sto u istoj oblasti pricamo o stampanim plocicama, mikrokontrolerima, elektricnim kotlovima za grejanje, programatorima za ves masine, aparatima za zavarivanje, trofaznim motorima, punkt aparatima... Sad sam shavtio gde je mozda greska.U oblastima ES-a forum elektronika je mnogo iznad Tech zone, pa ljudi verovatno i ne odskroluju do te teme, nego cim je njihovo pitanj i priblizno elektronici ne idu nize... [ miki_su @ 21.10.2010. 10:04 ] @
Onda samo da admin stavi Elektroniku ispod TechZone, i resen problem. I ja mislim da ne bi trebalo trpati sve moguce teme u elektroniku, samim tim sto i elektronika ima mnogo grana i podvrsta, pa kad se ubace i sporeti, ves masine, klime...brate mnogo je to...
[ guja011 @ 21.10.2010. 10:52 ] @
elitesecurity.org je jedno a elitemadzone.org je drugo.
ne mešajte babe i žabe. duduše ima zagovornika da se f51 kao i sve ne-IT makne u madzone kao najjednostavnije rešenje umesto da se prekroji elektronika kako je pre par godina traženo. [ Sepa011 @ 21.10.2010. 11:42 ] @
Mislim da je bolje da se mi, elektronicari, preselimo u MZ (ionako nam je to "dijagnoza"), a da F51 prepustimo energeticarima, belotehnicarima,...
[ veselinovic @ 21.10.2010. 17:35 ] @
Ali ljudi sta vam smeta poneko pitanje iz elektrike?
Nesto bas ne vidim da se elektronicari ne snalaze sa elektrkom. I jedno teoretsko pitanjce, ukoliko bi postojao forume elektrika, gdje bi pripadala prica o, recimo, frekventnim regulatorima? Elektronika sama za sebe je vrlo rijetka zverka, uglavnom joj treba i poneki izvrsni element ( aktuator) koji je najcesce iz domena enlektrike. Ono, sto jes, poneko pretjera ( B. Car i slicno) ali to je realnost zivota. Pozdrav najboljoj ekipi na ES [ Sepa011 @ 21.10.2010. 19:21 ] @
Jes' izvrsni element od par desetaka kW i koju tonu tezine.
Kada su frekventni u pitanju, ne pravim piutanje, ali, pitam se da li sam na dobrom mestu kada citam podatke o motanju asinhronih motora, motanju/razmotavanju/povbezivanju/prevezivanju aparata za varenje, ... (kraljeve i careve, uglavnom, ignorisem - povremeno se hvatam za stomak ![]() Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|