[ Siki 5 @ 21.10.2010. 00:00 ] @
Mala pomoć od poznavalaca excela kojima je navedeni problem najverovatnije samo sitnica. 1. U ćeliji A1 je broj koji je promenljiva vrednost. 2. U ćeliji B1 je datum koji je konstanta. 3. U ćeliji C1 treba dobiti novi datum u zavisnosti od vrednosti u ćeliji A1. - Ako je vrednost u ćeliji A1 < ili = 3 datum ćelije B1 se uvećava za 3 meseca,to sam rešio sam; - ako je vrednost u ćeliji A1 veća od 3 datum iz ćelije B1 se uvećava za 6 meseci;to sam rešio sam; - problem je treći uslov ,a to je da kada je vrednost u ćeliji A1 veća od 10 datum u ćeliji B1 treba uvećati za 12 meseci. Po formuli koju sam koristio „excel“ znak >10 tretira isto kao i broj koji je veći od 3 i dodaje samo 6 meseci odnosno ispunjava uslov koji je na početku formule . Konkretno pitanje je kako napisati formulu da kada vrednost ćelije A1 bude veća od 3 ,a manja ili jednaka 10 na datum iz ćelije B1 doda 6 meseci. Pretpostavljam da bi onda deo formule gde je vrednost u ćeliji A1 veća od 10 funkcionisala tako što bi se na datum dodalo 12 meseci. Hvala. |