[ voxxx @ 22.10.2010. 09:10 ] @
Imam Samsung CW-29Z338T slim fit CRT TV. Skoro je na njemu menjan tranzistor na visokom naponu. Odmah sutradan je dosao SBB-ov monter i povezao njihov Cisco D3 dekoder. Od tada se desava "zanimljiva" stvar. Kada je ukljucen sam analogni signal, slika je potpuno normalna. Cim prebacim da sliku baca TV preko dekodera, u pozadini se primecuje treperenje slike.

Imao sam problem i kada sam TFT od PC povezao na SBB kablovsku, pa sam resio sa 2 kondenzatora koja sam zalemio na masu i drugi na sredisnju zicu koaksijalnog kabla. Probao sam to i kod TV-a, medjutim malo se smanje smetnje ali i dalje postoje. Posto je dekoder povezan scart kablom sa TV-om, negde sam citao da treba kvalitetniji scart (skuplja varijanta) ili povezati ova dva uredjaja kablicem stereo audio (crveni i beli) i video (zutim) sa obe strane kabla. Nije problem kupiti kabl kada bih znao tacno sta bi resilo moj problem. Dolazili su iz SBB-a i zamenili dekoder i opet ista prica.

Na drugom CRT Samsung Plano 54cm, ovih smetnji nema.

Potrudio sam se da predocim problem sto detaljnije. Hvala na svakom savetu.
[ Fac Ut Vivas @ 01.02.2011. 23:02 ] @
Da li si rešio problem? Ako nisi probaj na primer da uđeš u meni na tom receiveru i pogledaj da li se vidi to treperenje. Onda pokušaj da iščupaš antenski kabl iz receivera i vidi je l' ima promene.
[ deks007 @ 02.02.2011. 00:51 ] @
U bre sta je ovo teme od 10 meseca prosle godine a ti postujes , nerazumem jesi spavao dosada , on je mozda vec kupio nov televizor . Pozdrav !
[ Fac Ut Vivas @ 05.03.2011. 11:10 ] @
Pa?

Možda neko drugi ima sličan problem. Tema mi je zanimljiva jer sam imao sličan problem i voleo bih da znam kako to rešiti.