[ dvnityCker @ 22.10.2010. 11:39 ] @
Prethodnih nedelju dve mi net preko telefona radi mnogo brzo, pa sam otisao na speedtest.net i evo rezultata:Za sad samo u bg, za vikend sam isao za so, i cim smo napustili grad brzina se smanjila.. mozda u centru ns-a isto radi doduse. Uglavnom, docekasmo li 3g? :)
[ Slobodan Milivojevic @ 22.10.2010. 16:23 ] @
3G mreza Vipa radi vec neko vreme, ali samo u BG, NI, NS i KG, van toga je samo EDGE dostupan... Zadnju dozvolu za postavljanje 3G BS su dobili u novembru prosle godine, sto znaci da skoro godinu dana nisu postavili ni jednu novu 3G BS, tj da im to nije prioritet... A i u pomenutim gradovima, pokrivenost 3G signalom je skromna, doduse mozda BGD ima dobru pokrivenost Vip 3G mrezom... Ne koristim Vip, pricam na osnovu rezultata manuelne pretrage mreza.
[ alexandar_cajic @ 09.08.2011. 18:39 ] @
Pozdrav,

da oživim jednogodišnju temu : )

Od pre dva dana sam primetio da ne mogu više da uspostavim vezu sa korisnicima VIP mreže koji koriste android telefone. Razlog je taj što se koristi 3g tj. network mode je postavljen na auto (gsm/wcdma auto). Znači vi sa androidom i onaj koga pozivate a ima android telefon mora da postavi mode na 2g tj gsm only da bi se uspostavila glasovna veza.

U VIP-u su me tako i posavetovali da uradim (da koristim gsm only), a na pitanje šta sa masom ljudi koji imaju androide a koriste 3g pa ne možemo da uspostavimo vezu, rekli su - tu je korisnički centar pa nek pozovu da ih posavetuje šta da urade. A 3g je kod VIP-a još u eksperimentalnoj fazi i nije zvanično pušten u rad - njihov odgovor.

E sad, pitam da ne ispadnem glup, jel ste primetili kod vas ovakav problem - ili je on oduvek bio manje više prisutan pa ja nisam primećivao ili nešto treće.

Sad ispada da treba non stop da prebacujem sa gsm-a na wcdma zavisno šta radim na telefonu...

[Ovu poruku je menjao alexandar_cajic dana 10.08.2011. u 23:51 GMT+1]