[ Federgezna @ 23.10.2010. 20:06 ] @
Dobih ovih dana informaciju ("sa izvora") da od Nove godine svi dobijamo (SVI ADSL PROVAJDERI) 4MBit. To casti Lelekom. Cene se ne menjaju. Kod mene ne moze posteno da prodje ni 1MBit.
Da vidimo i to cudo...
[ easyyu @ 23.10.2010. 20:13 ] @
Cisto sumnjam...
[ noreniou @ 23.10.2010. 20:20 ] @
jashta, jashta....
U osnovi niko ni sada ne sprecava ostale Adsl provajdere da se povezu sa inostranstvom sa svojim linkom i puste brzine,
nego pricaju i smak sveta (2012 po ''izvorima'') skoro ce da bidne.
[ deki77 @ 23.10.2010. 22:50 ] @
a sto je uvek "od nove godine" neko merilo..
sto nije od exita,guce...stajaznam
[ haro1987 @ 24.10.2010. 09:31 ] @
bice bice kad na vrbi rodi grozdje
[ Slobodan Milivojevic @ 24.10.2010. 09:44 ] @
Gde li je djricky ?
[ djricky @ 24.10.2010. 09:53 ] @
tu sam....

nesto se kuva, definitivno... recimo da se ne bih zacudio da se stvarno tako nesto desi... ali cemo onda imati veeeelike probleme...
[ haro1987 @ 24.10.2010. 10:10 ] @
daj boze nek puste 4 mb i nek dodje do preopterecenja mreze pre ce ih ljudi napustiti,kod nas konacno zavrsavaju optiku za kablovski net pa onda pa pa lelekonju...
[ Federgezna @ 24.10.2010. 10:51 ] @
Ja sam rekao to sto sam rekao. A zasto je Nova godina neko vremensko merilo, to bi trebalo da pitate doticni, Svemoguci, Najveci,Srpski provajder-Lelekom. Oni, hteli mi to ili ne, vode jos uvek glavnu rec u nasoj vaskolikoj drzavi. Bar sto se tice telekomunikacija. A mozda i sire...
Dakle, imao sam pre neki dan problema sa telefonskom linijom, i igrom slucaja, decko koji me je zvao iz Lelekoma da proveri kako linija radi, mi je izmedju redova rekao da se od Nove godine povecava protok na 4 Mbita. A pre nedelju dana iz poste mi je receno, od osobe koja je zaduzena za ADSL, isto tako nesto. Jos smo se obojica smejali kako ce sve to da prodje kad i ovo sto bi trebalo da radi, ne radi kako treba. Dakle, dve razlicite osobe, jedna za drugu ne znaju, ista prica. A sa ovom drugom osobom sam u veoma dobrim odnosima.

Dakle, 2+2=...
[ kristi1 @ 24.10.2010. 11:09 ] @
A sta ce sa nama od 4 mb? Na 8, a

Nema od toga nista prijatelju, stara je to prica (nova godina).
[ zunomiljan1 @ 24.10.2010. 11:10 ] @
Sto se tice tehnicke izvedbe, zaista ne znam.

Cinjenica je da je ovim navlacenjem 4mbit+iptv pocelo nesto da se kuva, tj verovatno su mislili da povecaju brzine, pa ono u varianti, ajd pre nego sto povecamo brzine da navucemo ljude jos i na ugovor.
[ bachi @ 24.10.2010. 12:02 ] @
Super, to znači i da će SBB povećati brzine, pošto ih večito šiju.
[ Slobodan Milivojevic @ 24.10.2010. 12:13 ] @
Pa jedino sto mogu da ocekujem je smanjenje cena paketa jer cest je slucaj da vece brzine od 8mbit recimo nisu moguce... a i uzmite u obzir korisnike iptv servisa, oni i sad ne mogu da uzmu veci paket od paketa click 6... ima tu dosta stvari koje sama ADSL tehnologija, kao i kvalitet i duzina parica ogranicavaju...
U ostalom, zivi bili pa videli...
[ Louisss @ 24.10.2010. 12:28 ] @
Sta smo sve videli od njih, ne bi bilo nista cudno i to, mada, cisto sumnjam!
[ fanfon @ 24.10.2010. 12:31 ] @
Znaci uz adsl speed up ce biti 8
[ zentriks @ 24.10.2010. 12:59 ] @
Meni bi bilo dovoljno da se povca na 2 mb/s a da radi kako treba. Ne treba meni 4 mb ako ce veza da puca svki sat...
[ Ser_Zile @ 24.10.2010. 13:00 ] @
Bio bi red da se to desi jer ova cena za 1Mbps je previsoka i dosta smo ih finansirali.
[ squirll @ 24.10.2010. 13:07 ] @
moze oni vama da daju i 12mbits ali ako upload ostane isti onda dzabe sve...
[ combuster @ 24.10.2010. 13:11 ] @
To je istina, minimum minimuma za 4Mbps konekciju je 256Kbps a valjalo bi da bude 384Kbs , 512 mozemo samo da sanjamo pretpostavljam :(
[ TijanaR @ 24.10.2010. 13:15 ] @
Da li to znaci da cemo i mi koji nismo na ADSL-u da imamo veci protok?
[ Joker @ 24.10.2010. 13:56 ] @
Koliko para će placati tih 4Mbit-a onaj ko sada plaća 1Mbit a koliko onaj ko sada koristi 2Mbit-a ?
[ djricky @ 24.10.2010. 14:37 ] @
vi zavisite od nekih drugih cinilaca, koji nemaju nikakve direktne veze sa telekomom i adsl-om... tako da, "moze bit', a i ne mora..."
[ veljadj @ 24.10.2010. 15:28 ] @
Nesto se stvarno kuva e sad da li ce najnizi paket biti 4Mb nesto ne verujem.
Moj kolega je kod Sezama gde nije potpisao nikakav ugovor vec placa mesec za mesec i resio da predje kod Telekoma zbog akcije 4Mb+IPTV i kada je trazio MIK oni mu ponude 2Mb od ponedeljka i 6 meseci IPTV besplatno od Nove godine da ostane kod njih.Nikakav ugovor opet nije potpisao.
[ RADOVAN IV @ 24.10.2010. 16:51 ] @
Ja sam opet načuo da će 1024/128 postati paket Klik start, da se Klik 2 ukida, a da će sadašnji klik 4 postati klik 1. Oni što su dosada imali klik 4, njima ostaje ista brzina ali će je umesto 2800 din plaćati duplo manje, a ovi sa klik 1 će isto plaćati kao i do sad,ali će imati 4x veću brzinu ...
E, sad o tom po tom, nadam se da i moji i Federgeznini "obavešteni izvori" svoja saznanja o povećanju brzine nisu stekli upravo čitajući ovaj forum, tj. da se cela ova priča ne završi kao onaj vic o indijancima, zimi i meteorologu ; )
[ since1986BC @ 24.10.2010. 17:26 ] @
Citat:
Moj kolega je kod Sezama gde nije potpisao nikakav ugovor vec placa mesec za mesec i resio da predje kod Telekoma zbog akcije 4Mb+IPTV i kada je trazio MIK oni mu ponude 2Mb od ponedeljka i 6 meseci IPTV besplatno od Nove godine da ostane kod njih.Nikakav ugovor opet nije potpisao.

Tvoj kolega ,da je bio pametan i da se raspitao, mogao je da ode i uzme neki promotivni paket ako mu je do vece brzine, a ima zmiju u dzepu.
Orion (Sezama vise nema) ima akciju - 3 meseca dzaba + duplirana brzina paketa 6, odnosno 12 meseci (zavisno od duzine ugovora: 1 tj 2 godine).
Sto i nije lose.

Autor teme rece :od nove godine smo svi na 4Mbps... A jel to i oni sa 8 ili 16Mbps?
Sta se hoce reci? Mozda da je minimalni paket umesto 1 mozda 4Mbps?
Najvise sto moze da se desi jeste da dupliraju te neke osnovne pakete a i to ce biti jedva.
[ zentriks @ 24.10.2010. 18:16 ] @
Vec sad vidim situaciju 3 januar u jutro probuds se i bacis pogled na komp kad ono download svemirski. Ti sav srecan hoces da testiras kako radi pustis da se nesto skida veliko i odes da doruckujes isto sav srecan. Posle pola sata eto tebe do kompa kad imas sta da vidis, na ruteru nema signala adsl-a!!! Sta je ovo pitas se ti? Zoves tehnicku podrsku kad javi se automat i kaze ti da imaju tehnickih problema... Ok mislis ti bice sve ok uskoro, kad se sa ulice zacu zvuk vatrogasne sirene. Izadjes na terasu sav skupljen od zime kad imas sta da vidis... Zapalio se TELEKOM!!!
pozz
[ Nemanja_NS @ 24.10.2010. 18:22 ] @
Hm? Cisto sumnjam. ali nada poslednja umire. I nek' otvarac teme da malo jos konkretnije informacije.
[ irule @ 24.10.2010. 19:00 ] @
Citat:
veljadj: Nesto se stvarno kuva e sad da li ce najnizi paket biti 4Mb nesto ne verujem.

Da, i meni se cini isto to. Prvo ova fora dzabe iptv i 4 mega po ceni 1, zatim ovo sto si ti rekao (daju posebne pogodnosti samo da ne zapalis), plus znam masu ljudi kojima se u poslednjih mesec dana speedup "zaglavio" trajno na duploj brzini sto je ORCA ovde objasnio ne kao incident vec kao smisljenu akciju Telekoma a na sve to znam ljude kojima radi na duplo vecoj brzini i bez aktiviranja speedup-a. Meni licno se cini da ova prica pije vodu.
[ dejanod @ 24.10.2010. 19:10 ] @
daj boze,ja jos odlucujem koji net da uzmem.adsl ii sbb.a trenutno imam telekomov modem i mogu vam reci da je brzina ok posto radi na UMTS,HSDPAhttps://static.elitesecurity.org/disgust.gif DO 3,6MB/S.NEMA SANSE ALI NIJE LOSE.CEKAM PA AKO BUDE ODOH DA UZMEM.
[ Slobodan Milivojevic @ 24.10.2010. 19:16 ] @
Hmmm, ja lično koristim ADSL od 6mbit, da li to znači da cu nastaviti da plaćam recimo cenu sadasnjeg paketa od 2mbit?
Kako li će telekom da podnese smanjenje prihoda, pa pobogu profit u kvartalnom izveštaju će im biti manji...

Nemojte loše da me razumete, nadam se da ćemo svi mi imati bolji protok, odnosno niže cene interneta, ali ipak ne verujem dok ne vidim
[ milan67 @ 24.10.2010. 19:16 ] @
nekom speedup "zaglavio" trajno na duploj brzini a ja nemogu da ga aktiviram uopste!
Nista mi ne znaci cista brzina downloada, bitniji mi je Ping i stabilnost veze.
[ goran251 @ 24.10.2010. 21:30 ] @
koliko smo jadni, na zapadu (slovenija) je normalno da imaš 20 MBita u oba smera
[ La_Mar @ 24.10.2010. 21:56 ] @
Mozda ce negde i pustiti 4Mbit ali meni ne mogu i da hoce :( Vec sada mi je IPTV kvalitet slike ogranicen, pa imam samo dobit digitalne slike a ne i jace rezolucije, jer ne mogu da mi salju bedna 2Mbit-a i IPTV kroz moju paricu. Kada sam ih pitao za drugi STB da mi daju za sprat rekli su da mogu i onda..."znate, zbog tehnicke neizvodljivosti". realnost je da koristimo parice iz W.W. II a ovde sanjaju o nekoj izvodljivoti pustanja HD signala :)))
Od Decembra mi isticu ugovori i onda placam SBB HD i Internet, da se malo prestanem nervirati :)
[ packypfc @ 24.10.2010. 22:31 ] @
Znaci, ako je po logici, oni koji placaju sada 16 mbps ce imati 64? Idi begaj, pa i Japan ce nam zavideti. Ne zaludjujte se ljudi. Nema nista od toga :)
[ moth @ 24.10.2010. 22:38 ] @
Pa i bio bi red konacno da se unormalimo po pitanju interneta. Verovatno ovo krckaju zbog najavljene prodaje :)
[ KrkaCiC @ 24.10.2010. 22:58 ] @
Ja sam cuo da je Lelekom angazovao nekog "digitalnog" Deda Mraza,i on ce svim ADSL korisnicima deliti i deliti brzine,uploadove,speed up-ove... Pa sad ko veruje u deda mraza :) Malo se salim,ali ja,na primer,imam studentski paket od 4/256 (3,3/210) i mislim da je moguce da ce uskoro Click 4 biti Click 1 (ili kako vec),Hocu reci da ce se po ceni jednog dobijati 4 Mbit. Mislim da je moguce jer skoro svako je mogao da potpise ugovor na god dana i dobije 4 po ceni jednog Mbit-a. Onda sto ionako ne daju svima... Inace i ostali provajderi,koliko sam obratio paznju na neke reklame,daju 4 po ceni jednog,cak je i EXE NET korisnicima koji su placali 3.7/512 1990 din povecao brzinu na cini mi se 4,2/640 (inace kod Exe neta ovo je realna brzina). MOZDA ali IPAK... Vreme ce pokazati... :)
[ moth @ 24.10.2010. 23:03 ] @
Realno, nista ne ocekujem. Ukoliko bude - odlicno, ukoliko ne - jbg.
[ dzoni03 @ 24.10.2010. 23:42 ] @
naravno svi provajderi moraju povecati protok jer u protivnom gube konkurenciju
[ Nemanja_NS @ 25.10.2010. 01:03 ] @
A i fer bi bio prema nama starim korisnicima, a ne da izvisimo. Sve novajlije oko mene po 4 Mbit-a i oni sto koriste internet samo za retardirani "Facebook". Za cenu sto od 1 Mbit-a sto se sad placa, da imas 4 Mbit-a, mislim da bi konacno bilo ok.
i da ponovo stave "Click START", i on da bude 1 Mbit.
[ Bocko88 @ 25.10.2010. 01:32 ] @
" oni sto koriste internet samo za retardirani "Facebook" " hahahaha idolu moj :) nadam se da telekom nije zaboravio na stare korisnike ako nije eto nama povecanje, jer nelogicno mi je da novi imaju 4mb po istoj ceni tokom cele godine, logicno je ako novi imaju , zasto nebi i stari, jer u svakom slucaju ako akcija glasi 4mb verovatno da telekom tu nije na gubitku nego samo na dobiti a crv je pusten da privuce nove korisnike za kratko vreme, da bi na kraju svi bili na toj brzini.

da zakljucim - verujem da je 4mb sledeci adsl standard kao sto je bilo 256>512 > 768 i 1024 sada ide 4mb samo sto se brzine nece duplirati svima nego 4mb ce biti po ceni 1 , 8 po ceni 2 itd itd , i verujem da u vrhu telkoma svi znaju o cemu je rec i da se pre par meseci znalo za to povecanje, samo sto je telekom to iskoristio u vidu akcije navodnih 4mb po ceni 1, i da ce na kraju svi biti opet na istoj lestvici.
[ Gdigoldteam @ 25.10.2010. 02:29 ] @
Pa ova promocija iptv i 4 mb je billa čisto da navuku korisnike i stare i nove pre nego što puste svima 4 mb to su telekomove fore,još će oni koji su uzeli iptv i 4 mb da ispadnu budale zato što ima je telekom uvalio da plaćaju godinu dana pretplatu za nešto što ne bi ni uzeli da nisu ponudili 4 mb protok.Ma nek samo podignu više protok jer mi se smučilo više ,kada uploadujem nešto i kada odem da otvorim neku stranicu ,pola sata otvara stranicu kao da sam na dail up.A mislim da ovi što imaju jače brzine da će njima samo da smanje cenu pretplate.
[ calexx @ 25.10.2010. 08:03 ] @
Sve deluje logično ali ne mora da bude baš tako. Akcija 4 po ceni 1 na dve godine deluje kao logičan početak prebacivanja sa 1 na 4 ... ali šta dalje? Šta sa onima koji su plaćali 4, da li će da im podignu na 16 ili smanje cenu? Ono prvo je često nemoguće, naročito ako hoće da uvale i IPTV a ono prvo znači manji prihod ... osim ako to nije neki čudan cilj. A šta sa onima koji su imali 16? Kod takvih je tek teško povećati a ako i tu smanje cenu ... nešto mi nije logično da će cela akcija da ima rezultat smanjene prihode Telekoma. Pre bih rekao da će da ponude dodatne usluge sa postojećim paketima, možda IPTV postane gratis usluga uz ADSL, možda ponude besplatno telefoniranje što na fiksnim, što mobilnim ... čisto povećanje brzine je prilično ograničeno.
[ RADOVAN IV @ 25.10.2010. 08:28 ] @
Da, ali zanemarujemo da sadašnji klik 1 paket koristi 85% korisnika Adsl-a kod Telekoma, i ova akcija od nove godine,ako je bude, odnosiće se prevashodno na njih. Tako da će smanjen prihod Telekom imati samo ako obori cene za veće pakete, a moraće jer verovtno brzina gore više neće moći iz već navedenih razloga, ali i to su verovatno predvideli i planiraju da taj manjak nadomeste privlačenjem novih korisnika od drugih provajdera upravo ovom trenutnom akcijom 4 + iptv. Nije cilj ove akcije samo "uvaljivanje" Iptv-a, već i odvlačenje korisnika od SBB, jer nije slučajno što je baš Arena ubačena kao gratis paket i tako se reklamira, jer je upravo Arena raskinula saradnju pre mesec dana sa SBB...A ne treba im ne znam kakva logika da zaključe da će svi novi korisnici i svi kojima je ugovor istekao sa novom ponudom od novaka već imati 4Mbit protok, tako da će im verovatno biti "trulo po imidž" da samo korisnike kojima ugovor još nije istekao ostave na cedilu ...
Inače i ja sam od 01.10. kao stari korisnik uzeo 4Mbit, ali ne ovu sa Iptv , već za ćerku djačku ponudu, god. dana ugovor a od toga 6 meseci gratis i to potpisao ugovor zadnji dan ponude 30.09...Utisci, pa veća brzina koja se kod surfa, pogotovo na domaćim sajtovima, i ne primećuje toliko, manji ping kod on-line igranja, ali veza češće puca ...
[ killabee @ 25.10.2010. 11:06 ] @
alo bre ljudi cekajte pa telekom se prodaje naravno da ce pustiti vece pakete pa posle stranac da vadi fleke zbog preopterecenja mreze
[ veljadj @ 25.10.2010. 11:14 ] @
Ili kada vidi u kakvom je stanju mreza pa 1Mb bude najbrzi paket.
[ killabee @ 25.10.2010. 11:26 ] @
imam adsl vec 2 ili 3 god ne znam mrzi me proveravati kad sam trazio iptv cekao sam ravno godinu dana kad su mi podesili da mogu da dobijem digli su magistralu tako da mi je veza stalno pucala sad placam paket od 2 mgbita a ustvari mi je protok 1.7 download e sad ako dodele jaci protok po defaultu sa 2 na 4 tek cu onda imati problem
[ RADOVAN IV @ 25.10.2010. 11:47 ] @
Citat:
veljadj: Ili kada vidi u kakvom je stanju mreza pa 1Mb bude najbrzi paket.

Pozdrav Veljo, ovo nije daleko od istine, samo teško da će novi vlasnik bilo gde u Evropi za tu brzinu moći da uzima 14-15 Evrića mesečno. Ako ne mogu da osposobe sistem i brzinu 4x veću od 1 Mbit, onda mogu cene 4x MANJE, pa da se nađemo ... ;)
[ calexx @ 25.10.2010. 11:51 ] @
To ne važi za nas, kada dođe stranac on prvo pogleda kakve su ostale cene pa se prilagodi i zarađuje više nego kod svojih. Jedino što nas očekuje je verovatno uvođenje fer korišćenja ... mada to već može uz povećanje brzine, povećaju svima na 16Mbps ali nam daju 10GB mesečno pa ko voli ...
[ RADOVAN IV @ 25.10.2010. 12:50 ] @
Pa to sa ograničenjem skinutog “materijala” na mesečnom nivou i ne bi bilo tako loše, bar malo da se zna red. Pomažem par njima oko održavanja računara i nisam mogao da verujem šta sve ljudi rade. Muzika koju ja slušam može da stane na jedan DVD disk, jednostavno to mi se sviđa ostalo me ne zanima. Što se tiče filmova, uglavnom su to neki horror klasici a i to sam više nabavio od ortaka, nego što sam sam skinuo. Jedini moj “internet porok” je sat-dva on-line igranja i to uglavnom zimi, jer preko leta retko kad stignem da sednem za računar…Ne kažem da povremeno ne treba nešto i skinuti, ALI… jednostavo, računar im je 24h uključen, inače ako se ne skida bilo šta, računaju da su na gubitku.Recimo muzike imaju da im treba par meseci da sve preslušaju, a 80% toga nemaju pojma ko su izvođači. Bar da prodaju ili puštaju po žurkama, pa da i razumem, ne, samo za sebe…pa onda softver za koji ne znaju čime služi, ili skidaju filmove za koje nikad niko nije čuo pa tek kad skinu ukapiraju da ne mogu da nađu prevod na srpski, briši pa cepaj dalje … ili skinu Blu rej film od 30-ak Gb i onda ga gledaju preko računara koji je povezan na CRT TV sa rezolucijom 600x400 ???? Nismo svesni da rapid sa svojim ograničenjima za free korisnike više štiti telekomovu infrastrukturu, ovakva kakva je , nego sebe …
[ sonic11318 @ 25.10.2010. 13:35 ] @
Pa šta kome znači velika brzina ako mu je limit na 10 gb to baš nema nikakvog smisla.Ko ima tolku brzinu on će da ispuca to za 3 dana i šta posle.Velike brzine
imaju smisla ako imaš flat paket pa šibneš neki veliki fajl na brzaka.A dal će da puste 4mbps čisto sumnjam pre bi reko da bi bilo realno 2 mbps.Moj drugar je imao
jedno vreme Telenor 5gb limit ispuca to za 10k dana a posle morao da plaća dodatno i baš su ga drali.Ako već plaćam plaćam flat ko čovek koji bre crni 10 gb
pa to je jedan film u hd ili jedna ozbiljnija igra od 7-8 gb..pozz
[ pecav @ 25.10.2010. 13:39 ] @
Ograničenje protoka vuče mnoge probleme, jer morao bi da postoji sistem (hw/sw) za obračun protoka, a morali bi i da se naprave i mnogi dodatni paketi pored ovih osnovnih (flat). Zbog toga provajderima je daleko najjednostavnije da puste flat, pa ko koliko iskoristi. Linkovi provajdera su ionako flat i ne mogu biti na šteti.
[ zentriks @ 25.10.2010. 13:48 ] @
Ako planiraji ogranicenje protoka a daju ti veliki dovnload, pa sta mi onda tu dobijamo. To se moze porediti sa mercedesom i jugom, da ti neko mecku i ogranici ti brzinu na 50km/h i da ti juga bez ogranicenja. Mislim sta reci. Pa bolje i ovih 1 mb/s nego 4,8,16 sa ogranicenjem. Koji ce nam to djavo?. Bolje neka pojacaju upload a download ako hoce...Danas pojam GB uopste nije veliki kad se uzme u obzir koliko su napredovali hdd i kolicine podataka se mere TB.
[ Slobodan Milivojevic @ 25.10.2010. 13:57 ] @
I jos jedna stvar, gledam statistike potrosnje na exenet linku i kolicina prenetih podataka sa povecanjem brzine od 4.5 na 6Mbit i nije skocila skoro uopste, ono sto sam skidao, gledao sa 4.5, isto to i sad sa 6 skidam, samo manje cekam... Tako da ni provajder apsolutno nista nije izgubio sa povecanjem brzine, jer na mesecnom nivou potrosim skoro isto kao i ranije, a ja sam zadovoljniji jer imam za isti novac jos 1.5Mbit protoka dodatnog, sto samo znaci da mi se vreme cekanja smanjilo...

Sad sa 1 na 4Mbit potrosnja ce da skoci, al nece vise od duplo, cak ni tolko ne verujem da ce globalno da skoci... Poenta je sto ISP povecanjem brzine ne dobija proporcionalno povecanje protoka na njegovim linkovima ka upstream provajderima, jedino u peak trenucima dolazi do povecanja saobracaja, ali i to nije tako drasticno, tako da ne vidim poentu ogranicavanja protoka, kad ce i u tom slucaju link provajdera u vecernjim satima ponovo biti naj optereceniji...
[ irule @ 25.10.2010. 14:23 ] @
Citat:
killabee:sad placam paket od 2 mgbita a ustvari mi je protok 1.7 download e sad ako dodele jaci protok po defaultu sa 2 na 4 tek cu onda imati problem

1.7? pa to je potpuno normalno za tvoj paket
[ veljadj @ 25.10.2010. 14:29 ] @
Bas tako,znam dosta ljudi koji imaju ADSL vec godinu dana a nijedan DivX film nisu skinuli a o igrama da ne pricam.Povecanje brzine njima nije bitno tako da se prosek uvek lako nadje.
[ gda616466 @ 25.10.2010. 14:42 ] @
Citat:
calexx:  Jedino što nas očekuje je verovatno uvođenje fer korišćenja ... mada to već može uz povećanje brzine, povećaju svima na 16Mbps ali nam daju 10GB mesečno pa ko voli ...

Koliko ja znam, postoji ograničenje kod nekih provajdera u svetu (tzv. fer korišćenje), ali ne 10GB već 150GB mesečno, kao u CG --> T-com
[ Slobodan Milivojevic @ 25.10.2010. 15:08 ] @
Bolje nemojte da im dajete ideju, FLAT nema alternativu!
[ RADOVAN IV @ 25.10.2010. 15:26 ] @
Citat:
Slobodan Milivojevic: Ne mogu da razumem ljude koji su za uvodjenje ogranicenja bilo kakve vrste, pa svuda u svetu se ide na FLAT rate i to sa brzinama bar 10x vecim nego kod nas, i to je ja mislim sasvim ok...

Izvini, ne znam na osnovu čega si zaključio da sam ZA uvodjenje ogranicenja, ja sam naveo samo ono za šta sam izričito PROTIV, u ovim okolnostima i sa ovom ADSL infrastrukturom.Pročitaj zadnju rečenicu koju sam napisao u predhodnom postu, a koju si verovatno prevideo, pa će ti biti jasnije.
A kad nam provajder prvom prilikom bude u mogućnosti da se tehnički meri sa onima napolju , bože moj , onda neka i da flat paket od 100Mbit i ovima što skidaju severnokorejske porniće, nikakav problem, ne pada mi napamet da budem bilo kakav glas savesti ili ne daj bože za bilo kakvu cenzuru.
Ako je problem da se shvati poenta mog izlaganja, daj ovim likovima iz predhodnog mog izlaganja SADA tu brzinu iz Bugarske i Premium account na rapidu, pa ćeš da vidiš kada ćeš da skineš tih 200 GB updatea za Linux koji su ti potrebni ...
JA recimo ne mogu da shvatim ljude koji veliku brzinu na internetu povezuju samo sa konstantnim downloadom u fulu brzine koju imaju?! Ako sam i pomenuo igrice i igranje, ne bavim se skidanjem istih ni preko Adsl-a , niti sam ih skidao preko Wi Fi interneta ili satelitskih presretača dok nisam dobio adsl. Cepam COD 2, njemu i ne treba neka brzina , važniji je ping i da veza ne puca, a upravo se to sve češće i češće dešava ! I tu igricu , jeste piratska priznajem,kupio sam na ulici pre 5 god.

Citat:
Slobodan Milivojevic:... Sto, slozicete se nema nikakve veze sa ADSL-om, jer je kod ADSL-a svaki korisnik zaseban, i od provajdera do njega je protok koji ima samo i jedino njegov, ne deli ga sa ostalim korisnicima... .

OK ako je tako, ali onda o kakvom zagušenju mi pričamo ovde, i zbog čega se zadnjih mesec dana svi žale kako im net puca ?!
Ili je ipak, usko grlo, a flaša velika .
[ easyyu @ 25.10.2010. 15:34 ] @
Citat:
Pa to sa ograničenjem skinutog “materijala” na mesečnom nivou i ne bi bilo tako loše, bar malo da se zna red. Pomažem par njima oko održavanja računara i nisam mogao da verujem šta sve ljudi rade. Muzika koju ja slušam može da stane na jedan DVD disk, jednostavno to mi se sviđa ostalo me ne zanima. Što se tiče filmova, uglavnom su to neki horror klasici a i to sam više nabavio od ortaka, nego što sam sam skinuo. Jedini moj “internet porok” je sat-dva on-line igranja i to uglavnom zimi, jer preko leta retko kad stignem da sednem za računar…Ne kažem da povremeno ne treba nešto i skinuti, ALI… jednostavo, računar im je 24h uključen, inače ako se ne skida bilo šta, računaju da su na gubitku.Recimo muzike imaju da im treba par meseci da sve preslušaju, a 80% toga nemaju pojma ko su izvođači. Bar da prodaju ili puštaju po žurkama, pa da i razumem, ne, samo za sebe…pa onda softver za koji ne znaju čime služi, ili skidaju filmove za koje nikad niko nije čuo pa tek kad skinu ukapiraju da ne mogu da nađu prevod na srpski, briši pa cepaj dalje … ili skinu Blu rej film od 30-ak Gb i onda ga gledaju preko računara koji je povezan na CRT TV sa rezolucijom 600x400 ???? Nismo svesni da rapid sa svojim ograničenjima za free korisnike više štiti telekomovu infrastrukturu, ovakva kakva je , nego sebe …

Ovakvo razmisljanje mi deluje veoma zaostalo.
Ovaj nacin razmisljanja bi imao prodju 90'godina..ali danas...jujuj!
[ maksvel @ 25.10.2010. 15:37 ] @
Kako prolaze godine sa normalnim flatom, ljudi sve manje "koriste priliku" da downloaduju sve i svašta. Izmodi to.
Jednostavno, hoće pouzdan Internet, neće da se cimaju sa uplaćivanjima i brojanjem megabajta i to je to.
[ RADOVAN IV @ 25.10.2010. 15:38 ] @
Citat:
easyyu: Ovakvo razmisljanje mi deluje veoma zaostalo.
Ovaj nacin razmisljanja bi imao prodju 90'godina..ali danas...jujuj!

Pa, savremeni, nije problem u razmišljanju iz '90-ih, već što je razmišljanje kod većine iz 2010, a oprema po poštama iz -70-ih...
[ easyyu @ 25.10.2010. 15:46 ] @
Citat:
RADOVAN IV: Pa, savremeni, nije problem u razmišljanju iz '90-ih, već što je razmišljanje kod većine iz 2010, a oprema po poštama iz -70-ih...

Moze biti da je "oprema" losa.
Ja trenutno imam 4mbps paket i ide sa full brzinom i 25ms pingom i mnoooogooo sam zadovoljan.
Sto se tice limita, sta reci smesno mi je da mi neko kaze koliko cu da potrosim GB na dan.
Ako treba skinucu 15x na dan jedan te isti film cisto radi testa ADSL i izbrisati ga toliko puta a ni 1x ga pogledati.
Zato placam da bi koristio net. A ne ko u 90-tim da mi kaze koliko MB imam za 1500din..fuuuj
[ veljadj @ 25.10.2010. 16:01 ] @
Ode ova rasprava u pogresnom smeru pa se razmisljam da je skinem sa mail pracenja.Kome je do merenog protoka neka nadje provajdera koji tu uslugu nudi mi ostali cemo na flat.Dajte ako ima konkretnih informacija ostalo nije bitno.
[ djricky @ 25.10.2010. 17:08 ] @
Citat:
easyyu: sta reci smesno mi je da mi neko kaze koliko cu da potrosim GB na dan.
Ako treba skinucu 15x na dan jedan te isti film cisto radi testa ADSL i izbrisati ga toliko puta a ni 1x ga pogledati.
Zato placam da bi koristio net. A ne ko u 90-tim da mi kaze koliko MB imam za 1500din..fuuuj

pa zbog takvih kao ti su i uveli FUP

nego, dosta terevenke i prazne price, kad bude bilo official, you'll be the first to know...